Ismét 800 fölött az új fertőzöttek száma
848 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 27 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Tizenhat újabb beteg elhunyt.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Javaslat

Budapest tízmilliárdos számháborúja.

Folytatódik a számháború: a kormány szerint Budapestnek 150 milliárd van a számláján, amit válságkezelésre költhetne. A főváros szerint Orbánéknak meg 12 ezer milliárd. A városvezetés fideszes blöffről beszél, a kormánypárt elnapolná a budapesti fejlesztéseket és felújításokat – tudósít a Népszava Online.

„Beblöffölnek 50-100 milliárd forintot, majd azon keseregnek, hogy a főváros nem segít a járvány miatt megroppant idegenforgalmi cégeknek, miközben pontosan tudják, hogyha a javaslatukat elfogadnánk, akkor Budapest csődbe menne – hitetlenkedett Soproni Tamás VI. kerületi polgármester a Fővárosi Közgyűlés hétfői ülésén a Fidesz-frakció azon javaslatának tárgyalásakor, amely szerint az önkormányzatnak 50 milliárdot kellene adnia a turisztikai ágazat megsegítésére.”

A városvezetés fideszes blöffről beszél, a kormánypárt elnapolná a budapesti fejlesztéseket és felújításokat

Folytatódik a számháború: a kormány szerint Budapestnek 150 milliárd van a számláján, amit válságkezelésre költhetne. A főváros szerint Orbánéknak meg 12 ezer milliárd. Beblöffölnek 50-100 milliárd forintot, majd azon keseregnek, hogy a főváros nem segít a járvány miatt megroppant idegenforgalmi cégeknek, miközben pontosan tudják, hogyha a javaslatukat elfogadnánk, akkor Budapest csődbe menne - hitetlenkedett Soproni Tamás VI.

Csatatér

A szocialisták trójai falova.

Az MSZP kongresszusi jelölőbizottságának vezetője, Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter egy nappal a június 9-én lezárult jelölési folyamat után új forgatókönyvvel állt elő, az úgynevezett zárt listás szavazással, amivel a Magyar Hírlap Online szerint kiütötte Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes valamennyi potenciális kihívóját.

„Mindezt persze a vírusveszélybe csomagolva. Valójában azonban, mint azt az 'Új haditerv Mesterházy kiütésére' című cikkünkben pénteken megírtuk, az országos elnökség attól pánikolt be, hogy a pártigazgató által megrendelt mérések – a Pest megyei küldöttek kizárása után is – Mesterházy Attila régi elnök győzelmét vetítették előre a most szombaton esedékes pártkongresszuson. Az új forgatókönyv szerint az elnökjelölteknek csapatban kell pályázniuk, megnevezve tizennégy tisztségre jelöltjeiket, azok visszaigazolásával, hogy vállalják is a jelölést. Tóth Bertalan pártelnök és Kunhalmi Ágnes választmányi elnök már korábban bejelentette, hogy ők társelnöki 'jegyespárként' indulnak, s a csapatuk is rég összeállt már. Az elnöki posztra szintén bejelentkező Mesterházy Attila és Őri László férfi, illetve Havas Szófia női társelnökjelöltnek viszont hétfőig meg kellett jelölniük, hogy milyen 'összeállításban' állnak fel a startvonalra, s pályázatukat hétfőig be kellett nyújtaniuk az MSZP megyei elnöki értekezletének. Havas Szófia leadta ugyan a csapatnévsort, ám kiderült, hogy kiszemeltjei nem vállalják a jelölést, így Horn Gyula unokahúga 'elesett a csatatéren', Mesterházy Attila pedig ilyen körülmények közt le sem adta pályázatát.”

A szocialisták trójai falova

Mindezt persze a vírusveszélybe csomagolva. Valójában azonban, mint azt az „Új haditerv Mesterházy kiütésére" című cikkünkben pénteken megírtuk, az országos elnökség attól pánikolt be, hogy a pártigazgató által megrendelt mérések - a Pest megyei küldöttek kizárása után is - Mesterházy Attila régi elnök győzelmét vetítették előre a most szombaton esedékes pártkongresszuson.

Előny

A tudatos vásárlás egészségvédelme.

Tudatosság, környezetvédelem, egészségmegőrzés. Mára mindennapjaink részévé váltak ezek a kifejezések, mivel egyre több ember számára fontos a bolygó és a saját egészsége védelme. És hogy mit is tehetünk ezért? Kezdjük például a táplálkozással! Ha hazai élelmiszereket vásárolunk, az több szempontból is jó – állítja a Hirado.hu.

„Sokkal frissebb, finomabb és vitamindúsabb alapanyagokat vásárolhatunk, ha olyan zöldségét, gyümölcsöt választunk, amit frissen, éretten szedett le a helyi gazda, és nem kellett több ezer kilométert szállítani. Emellett ezért nem kellett annyi vegyszerrel kezelni, tartósítani ezeket a termékeket, valamint nem kellett becsomagolni sem – mondta Balogh Eszter, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetője az M1 Kék bolygó című műsorában. A teljes élelmiszerlánc üvegházhatású kibocsátása a globális üvegházhatású gázok kibocsátásából 25-30 százalékra tehető, ennek pedig körülbelül öt százaléka a szállítás. Ez elég nagy szám, de ezt mérsékelhetjük, ha igyekszünk a Magyarországon megtermelt élelmiszereket megvásárolni. Ennek egyik kitűnő módja, ha a szezonális termékeket részesítjük előnyben – mondta Kasza Gyula, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal osztályvezetője.”

A tudatos vásárlói döntések az egészségünket és a bolygót is védik

Tudatosság, környezetvédelem, egészségmegőrzés. Mára mindennapjaink részévé váltak ezek a kifejezések, mivel egyre több ember számára fontos a bolygó és a saját egészsége védelme. És hogy mit is tehetünk ezért? Kezdjük például a táplálkozással! Ha hazai élelmiszereket vásárolunk, az több szempontból is jó.

Ismétlés

A magyar sztárok iskolakerülése.

Sokan szívesen gondolnak vissza a diákévekre, de vannak a magyar hírességek között is olyanok, akiknek nem volt olyan könnyű tanulóként: komoly problémáik voltak a tanulással, karrierjük építése miatt nem maradt idejük a tananyagra, kerülték az iskolát vagy évet kellett ismételniük. Például Görög Zita – így az Origo.hu.

„A modellként már gimnazistaként is sok munkája volt, a fotózások és egyéb feladatok pedig sokszor a tanulás rovására mentek. Az iskolát ugyan elvégezte, de az érettségi vizsga elmaradt, és azóta sem pótolta. 'Zűrös iskolás lány voltam, hiszen suli helyett dolgozni jártam, és még évet is kellett ismételnem a matek miatt. Végül elvégeztem a gimnázium négy osztályát, ám az érettségit nem tettem le' – mesélte.”

Bukás, iskolakerülés: magyar sztárok, akik rossz tanulók voltak

Szeptember elsején megkezdődött az idei tanév, ez az időszak sok emberben ébreszt kellemes, nosztalgikus érzést. Sokan szívesen gondolnak vissza a diákévekre, de vannak a magyar hírességek között is olyanok, akiknek nem volt olyan könnyű tanulóként: komoly problémáik voltak a tanulással, karrierjük építése miatt nem maradt idejük a tananyagra, kerülték az iskolát vagy évet kellett ismételniük.

Látvány

Vajna Tímea drámai fogyása.

Rövid időn belül drasztikusan lefogyott Vajna Tímea: a modell-üzletasszony alaposan megsínylette a koronavírust, melyet nemrégiben ő is elkapott, a szembetűnő változást a közösségi oldalán szemléltette – olvasható a Blikk Online-on.

„Belefogyott a koronavírus-fertőzésbe Vajna Tímea! Mint azt a Blikk is megírta, a tavaly januárban elhunyt filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna özvegye augusztus elején egy külföldi utazása során fertőződött meg a koronavírussal, mely nagyon legyengítette őt. A veszélyes vírus leginkább a modell-üzletasszony tüdejét károsította, s még hetekkel a megbetegedése után is küzd a fájdalmas tünetekkel. Erről tanúskodik az a friss bejegyzés is, mellyel az Instagram-oldalán jelentkezett: a megdöbbentő fotón jól látható, Vajna Tímea alaposan lefogyott, pedig eddig is nagyon vékony alaknak örvendett. A fogyás azonban látványos, a rajongók aggódnak is a modell-üzletasszonyért.”

Nagyon lefogyott Vajna Tímea a koronavírus miatt: elképesztő fotón mutatta meg a drasztikus változást

Vajna Tímea Vajna Timi koronavírus koronavírus fertőzés Rövid időn belül drasztikusan lefogyott Vajna Tímea: a modell-üzletasszony alaposan megsínylette a koronavírust, melyet nemrégiben ő is elkapott, a szembetűnő változást a közösségi oldalán szemléltette. Belefogyott a koronavírus-fertőzésbe Vajna Tímea!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100124/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.01. 05:20
Az orvosbéremelés rendőri felvezetése, Soros György tollbamondása, Vera Jourová beteges hazugságai, Svédország sötét gettókultúrája és Tóth Andi hátba döfése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?