6268 fertőzött, 152 halott
Szombatra elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. Ez a szomorú szám új, negatív rekordot jelent a napi halálozások tekintetében.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Javaslat

Budapest tízmilliárdos számháborúja.

Folytatódik a számháború: a kormány szerint Budapestnek 150 milliárd van a számláján, amit válságkezelésre költhetne. A főváros szerint Orbánéknak meg 12 ezer milliárd. A városvezetés fideszes blöffről beszél, a kormánypárt elnapolná a budapesti fejlesztéseket és felújításokat – tudósít a Népszava Online.

„Beblöffölnek 50-100 milliárd forintot, majd azon keseregnek, hogy a főváros nem segít a járvány miatt megroppant idegenforgalmi cégeknek, miközben pontosan tudják, hogyha a javaslatukat elfogadnánk, akkor Budapest csődbe menne – hitetlenkedett Soproni Tamás VI. kerületi polgármester a Fővárosi Közgyűlés hétfői ülésén a Fidesz-frakció azon javaslatának tárgyalásakor, amely szerint az önkormányzatnak 50 milliárdot kellene adnia a turisztikai ágazat megsegítésére.”

A városvezetés fideszes blöffről beszél, a kormánypárt elnapolná a budapesti fejlesztéseket és felújításokat

Folytatódik a számháború: a kormány szerint Budapestnek 150 milliárd van a számláján, amit válságkezelésre költhetne. A főváros szerint Orbánéknak meg 12 ezer milliárd. Beblöffölnek 50-100 milliárd forintot, majd azon keseregnek, hogy a főváros nem segít a járvány miatt megroppant idegenforgalmi cégeknek, miközben pontosan tudják, hogyha a javaslatukat elfogadnánk, akkor Budapest csődbe menne - hitetlenkedett Soproni Tamás VI.

Csatatér

A szocialisták trójai falova.

Az MSZP kongresszusi jelölőbizottságának vezetője, Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter egy nappal a június 9-én lezárult jelölési folyamat után új forgatókönyvvel állt elő, az úgynevezett zárt listás szavazással, amivel a Magyar Hírlap Online szerint kiütötte Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes valamennyi potenciális kihívóját.

„Mindezt persze a vírusveszélybe csomagolva. Valójában azonban, mint azt az 'Új haditerv Mesterházy kiütésére' című cikkünkben pénteken megírtuk, az országos elnökség attól pánikolt be, hogy a pártigazgató által megrendelt mérések – a Pest megyei küldöttek kizárása után is – Mesterházy Attila régi elnök győzelmét vetítették előre a most szombaton esedékes pártkongresszuson. Az új forgatókönyv szerint az elnökjelölteknek csapatban kell pályázniuk, megnevezve tizennégy tisztségre jelöltjeiket, azok visszaigazolásával, hogy vállalják is a jelölést. Tóth Bertalan pártelnök és Kunhalmi Ágnes választmányi elnök már korábban bejelentette, hogy ők társelnöki 'jegyespárként' indulnak, s a csapatuk is rég összeállt már. Az elnöki posztra szintén bejelentkező Mesterházy Attila és Őri László férfi, illetve Havas Szófia női társelnökjelöltnek viszont hétfőig meg kellett jelölniük, hogy milyen 'összeállításban' állnak fel a startvonalra, s pályázatukat hétfőig be kellett nyújtaniuk az MSZP megyei elnöki értekezletének. Havas Szófia leadta ugyan a csapatnévsort, ám kiderült, hogy kiszemeltjei nem vállalják a jelölést, így Horn Gyula unokahúga 'elesett a csatatéren', Mesterházy Attila pedig ilyen körülmények közt le sem adta pályázatát.”

A szocialisták trójai falova

Mindezt persze a vírusveszélybe csomagolva. Valójában azonban, mint azt az „Új haditerv Mesterházy kiütésére" című cikkünkben pénteken megírtuk, az országos elnökség attól pánikolt be, hogy a pártigazgató által megrendelt mérések - a Pest megyei küldöttek kizárása után is - Mesterházy Attila régi elnök győzelmét vetítették előre a most szombaton esedékes pártkongresszuson.

Előny

A tudatos vásárlás egészségvédelme.

Tudatosság, környezetvédelem, egészségmegőrzés. Mára mindennapjaink részévé váltak ezek a kifejezések, mivel egyre több ember számára fontos a bolygó és a saját egészsége védelme. És hogy mit is tehetünk ezért? Kezdjük például a táplálkozással! Ha hazai élelmiszereket vásárolunk, az több szempontból is jó – állítja a Hirado.hu.

„Sokkal frissebb, finomabb és vitamindúsabb alapanyagokat vásárolhatunk, ha olyan zöldségét, gyümölcsöt választunk, amit frissen, éretten szedett le a helyi gazda, és nem kellett több ezer kilométert szállítani. Emellett ezért nem kellett annyi vegyszerrel kezelni, tartósítani ezeket a termékeket, valamint nem kellett becsomagolni sem – mondta Balogh Eszter, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetője az M1 Kék bolygó című műsorában. A teljes élelmiszerlánc üvegházhatású kibocsátása a globális üvegházhatású gázok kibocsátásából 25-30 százalékra tehető, ennek pedig körülbelül öt százaléka a szállítás. Ez elég nagy szám, de ezt mérsékelhetjük, ha igyekszünk a Magyarországon megtermelt élelmiszereket megvásárolni. Ennek egyik kitűnő módja, ha a szezonális termékeket részesítjük előnyben – mondta Kasza Gyula, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal osztályvezetője.”

A tudatos vásárlói döntések az egészségünket és a bolygót is védik

Tudatosság, környezetvédelem, egészségmegőrzés. Mára mindennapjaink részévé váltak ezek a kifejezések, mivel egyre több ember számára fontos a bolygó és a saját egészsége védelme. És hogy mit is tehetünk ezért? Kezdjük például a táplálkozással! Ha hazai élelmiszereket vásárolunk, az több szempontból is jó.

Ismétlés

A magyar sztárok iskolakerülése.

Sokan szívesen gondolnak vissza a diákévekre, de vannak a magyar hírességek között is olyanok, akiknek nem volt olyan könnyű tanulóként: komoly problémáik voltak a tanulással, karrierjük építése miatt nem maradt idejük a tananyagra, kerülték az iskolát vagy évet kellett ismételniük. Például Görög Zita – így az Origo.hu.

„A modellként már gimnazistaként is sok munkája volt, a fotózások és egyéb feladatok pedig sokszor a tanulás rovására mentek. Az iskolát ugyan elvégezte, de az érettségi vizsga elmaradt, és azóta sem pótolta. 'Zűrös iskolás lány voltam, hiszen suli helyett dolgozni jártam, és még évet is kellett ismételnem a matek miatt. Végül elvégeztem a gimnázium négy osztályát, ám az érettségit nem tettem le' – mesélte.”

Bukás, iskolakerülés: magyar sztárok, akik rossz tanulók voltak

Szeptember elsején megkezdődött az idei tanév, ez az időszak sok emberben ébreszt kellemes, nosztalgikus érzést. Sokan szívesen gondolnak vissza a diákévekre, de vannak a magyar hírességek között is olyanok, akiknek nem volt olyan könnyű tanulóként: komoly problémáik voltak a tanulással, karrierjük építése miatt nem maradt idejük a tananyagra, kerülték az iskolát vagy évet kellett ismételniük.

Látvány

Vajna Tímea drámai fogyása.

Rövid időn belül drasztikusan lefogyott Vajna Tímea: a modell-üzletasszony alaposan megsínylette a koronavírust, melyet nemrégiben ő is elkapott, a szembetűnő változást a közösségi oldalán szemléltette – olvasható a Blikk Online-on.

„Belefogyott a koronavírus-fertőzésbe Vajna Tímea! Mint azt a Blikk is megírta, a tavaly januárban elhunyt filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna özvegye augusztus elején egy külföldi utazása során fertőződött meg a koronavírussal, mely nagyon legyengítette őt. A veszélyes vírus leginkább a modell-üzletasszony tüdejét károsította, s még hetekkel a megbetegedése után is küzd a fájdalmas tünetekkel. Erről tanúskodik az a friss bejegyzés is, mellyel az Instagram-oldalán jelentkezett: a megdöbbentő fotón jól látható, Vajna Tímea alaposan lefogyott, pedig eddig is nagyon vékony alaknak örvendett. A fogyás azonban látványos, a rajongók aggódnak is a modell-üzletasszonyért.”

Nagyon lefogyott Vajna Tímea a koronavírus miatt: elképesztő fotón mutatta meg a drasztikus változást

Vajna Tímea Vajna Timi koronavírus koronavírus fertőzés Rövid időn belül drasztikusan lefogyott Vajna Tímea: a modell-üzletasszony alaposan megsínylette a koronavírust, melyet nemrégiben ő is elkapott, a szembetűnő változást a közösségi oldalán szemléltette. Belefogyott a koronavírus-fertőzésbe Vajna Tímea!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100124/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?