Blogolj!

Blogstar kávéház

Csend

A budapesti baloldal ármánykodása.

Karácsony Gergely Erzsébetváros után Újlipótvárosból is megpróbálja kiszorítani az autósokat: a főváros forgalomcsillapító terve az 134 parkolóhelyet szüntetne meg a főváros forgalomcsillapító terve az egyébként is komoly parkolási problémákkal küzdő kerületben, emellett pedig a városrész több utcáját is kétirányúvá tennék – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„A budapesti baloldali vezetésnek nem titkoltan az a célja, hogy erővel kiszorítsa az autósokat a városból. Erzsébetváros után most Újlipótváros lett Karácsony és a baloldali városvezetés kísérleti terepe – ez derül ki a Budapesti Közlekedési Központ nevével ellátott dokumentumból. A forgalomcsillapítási mintaprojekt javaslat, ahogyan azt a nevéből is ki lehet következtetni, egyelőre még véleményezési szakaszban van, a helyieknek a mai napig bezárólag van erre módjuk. Az önkormányzat honlapján közzétett, szeptember eleji felhívásban az is olvasható, hogy amennyiben bevezetik a 'a pilotprojekt időszakát követően eldönthető, hogy érvényben maradjon a módosított forgalmi rend, vagy térjenek-e vissza a korábbi rendhez'. A baloldali kerületvezetés nem népszerűsítette különösebben a főváros terveit, és az ezzel kapcsolatos véleményezési lehetőséget: az előbb idézett felhíváson kívül csupán egy Facebook-posztban foglalkoztak a témával. Nem véletlen a csend, hiszen már most látszik, a közlekedési rend megbolygatása komoly fennakadásokat fog okozni a városrészben.”

Egyre több kerületben megnehezíti az emberek életét Budapest baloldali vezetése

50 milliárd forinttal segítette volna a budapesti gazdasági szereplőket a Fidesz frakciója, de a baloldali városvezetés ezt nem szavazta meg a hétfői közgyűlésen. A Fővárosi Közgyűlés ugyan elfogadta a Fidesz-KDNP előterjesztését, de azt módosító javaslatokkal teljesen átírták. Így Fidesz-KDNP képviselői sem a módosító javaslatoknál, sem az előterjesztés végleges elfogadásánál nem szavaztak.

Korda

A koronavírus magyarországi tarolása.

A halálesetek száma heteken belül erőteljesen emelkedni fog – véli Jakab Ferenc virológus, aki szerint a fiatalok elviszik a fertőzést az idősebbeknek. A Népszava Online szerint Magyarországon tarolni fog a vírus.

„Jakab Ferenc szerint senkit ne tévesszen meg, hogy most a fiatalok között van a legtöbb új eset. A napi adatok szerint már 17-en vannak lélegeztető gépen. Aki odakerül, azok 80 százaléka sohasem jön le onnan. Arra is figyelmeztetett, hogy a halálesetek száma heteken belül erőteljesen emelkedni fog. Megjegyezte: a vírussal semmi nem történt, nem gyengült és nem is mutálódott, ebből az is következik, hogy semmi jót nem jósolhat – mondta. Hiába a harminc év alattiak most az új betegek, mert ezek a fiatalok elviszik a fertőzést korosabb ismerőseiknek, családtagjaiknak. Nekik viszont már komolyabb tüneteik lesznek, és több lesz a fatális kimenetelű eset is. A terjedés dinamizmusából, a vírus fertőzőképességéből, a sejtekre gyakorolt hatásából egyértelműen lehet látni azt, hogy tarolni fog. Hozzátette azt is, hogy a járványt pillanatnyilag csak az egyszerű járványügyi intézkedésekkel – a szigorú és következetes maszk-használattal, gyakori kézmosással, megfelelő fizikai távolság megtartásával – lehet kordában tartani.”

Látszik, hogy tarolni fog a vírus

A halálesetek száma heteken belül erőteljesen emelkedni fog - véli Jakab Ferenc virológus, aki szerint a fiatalok elviszik a fertőzést az idősebbeknek. Magyarországon Európa többi részéhez képest tombol a járvány, ez a fekete igazság! - értékelte a közelmúlt folyamatait Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezetője a Nyitott Egyetem Extra - COVID-19: Tanulságok és aktualitások című online eseményen.

Naturizmus

A francia pornófalu megfertőződése.

Elszabadult a koronavírus egy francia tengerparti pornófaluban, mert a hatóságok hagyták – mutatja be az Origo.hu.

„Egy francia tengerparti nudista nyaralóhelyen több diszkót és éttermet bezártak, mert több száz koronavírusos beteget találtak. Cap d'Adge Európa legsajátosabb tengerparti üdülőhelye. Csúcsszezonban több tízezer ember teljesen meztelenül él ott, és egymás előtt szexelnek. Michel Houellebecq világsikerű regénye, az Elemi részecskék tette ismertté a francia társadalom nagyrésze számára a helyet. Az AFP diszkréten csak naturista kempingnek hívta, de ez nem igaz: túlzás nélkül egy pornófaluról van szó, mutatunk is róla képeket.”

Bemutatjuk a francia tengerparti pornófalut, ahol elszabadult a koronavírus - videó

Egy francia tengerparti nudista nyaralóhelyen több diszkót és éttermet bezártak, mert több száz koronavírusos beteget találtak. Cap d'Adge Európa legsajátosabb tengerparti üdülőhelye. Csúcsszezonban több tízezer ember teljesen meztelenül él ott, és egymás előtt szexelnek. Michel Houellebecq világsikerű regénye, az Elemi részecskék tette ismertté a francia társadalom nagyrésze számára a helyet.

Büntetés

A tömegközlekedés maszkrazziája.

A vonatokon és a távolsági buszokon is nagyon szigorúan ellenőriznek a járvány miatt – így a Hirado.hu.

„Mától már nem csak figyelmeztetik azokat, akik nem takarják el a szájukat és az orrukat utazás közben, hanem a legközelebbi megállónál leszállítják őket. Vagy már felszállni sem engednek senkit maszk nélkül a járművekre. A kalauzok azt mondták, általában mindenkinél van maszk vagy sál, de sokan mégsem használják a vonatokon – hangzott el az M1 Híradójában.”

Maszkrazzia a vonatokon és a távolsági buszokon is

Mától már nem csak figyelmeztetik azokat, akik nem takarják el a szájukat és az orrukat utazás közben, hanem a legközelebbi megállónál leszállítják őket. Vagy már felszállni sem engednek senkit maszk nélkül a járművekre. A kalauzok azt mondták, általában mindenkinél van maszk vagy sál, de sokan mégsem használják a vonatokon - hangzott el az M1 Híradójában.

Felépülés

Az Edda víruspánikja.

A Blikk Online információi szerint a legendás rockzenekar több tagja is lebetegedett: Pataky Attila (69) kórházban van, Kicska László (54) karanténba került, valamint Gömöry Zsolt (58) sincs túl jól. Informátoruk úgy tudja, koronavírus üthette fel a fejét a bandában.

„– Igen, hallottam, hogy Attila már kórházban van. Aggódom érte, remélem, minél előbb felépül – tette hozzá a zenész, akinek jobbulást kívántunk. Pataky Attila esetében különösen aggasztó, hogy korábban több súlyos betegsége is volt, ám fél évvel ezelőtti interjúnkban elárulta: kigyógyult a rákból. Ennek ellenére érthető, hogy sokan aggódnak érte. – Nagyon nem vagyok jól – válaszolta megkeresésünkre szűkszavúan Pataky Attila (69), akinek a hangján is hallatszott, hogy kínokkal kell megbirkóznia. – Persze hogy vannak fájdalmaim, de majd elmúlik ez is – mondta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett énekes, akit értesülésünk szerint a Szent László kórházban kezelnek. Olvasóink nevében is jobbulást kívántunk neki, ő pedig megígérte, hogy rajta nem múlik majd a felépülése.”

Aggódnak a zenészek: kórházba került Pataky Attila, az Edda több tagja is beteg lett

A Blikk információi szerint a legendás rockzenekar több tagja is lebetegedett: Pataky Attila (69) kórházban van, Kicska László (54) karanténba került, valamint Gömöry Zsolt (58) sincs túl jól. Informátorunk úgy tudja, koronavírus üthette fel a fejét a bandában, ezért rögtön kerestük az érintetteket. - Nagyon ramatyul vagyok, de még nem biztos, hogy a koronavírust kaptam el.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100172/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?