Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Besorolás

Budapest kiemelt kockázata.

Kockázatos területnek minősítette Budapestet a német kormány. A besorolás azzal jár, hogy az ilyen területről Németországba érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk, értesíteniük kell a helyi egészségügyi hivatalt, és 72 órán belül koronavírus-tesztet kell végeztetniük – foglalja össze a Népszava Online.

„Az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) terjedése miatt kockázatos területnek minősítette Budapestet szerdán a német kormány. A kockázatos besorolás azzal jár, hogy az ilyen területről Németországba érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk, értesíteniük kell a helyi egészségügyi hivatalt, és 72 órán belül koronavírus-tesztet kell végeztetniük. Negatív lelet esetén az egészségügyi hivatal elrendelheti a karantén feloldását. Október 1-jétől a karantént legkorábban az ötödik nap elteltével lehet feloldani negatív lelet esetén. A kockázatos területek listájára szerdán egy sor régiót és várost felvettek, köztük több horvátországi megyét és az osztrák fővárost, Bécset.”

Kockázatos területnek minősítette Budapestet a német kormány

Ez derült ki a Fehér Ház vizsgálóbizottságának jelentéséből. Alapjaiban volt igen komoly probléma a Boeing 737 MAX repülőgépek engedélyeztetésével - derült ki a Fehér Ház vizsgálóbizottságának jelentéséből, írja a hvg.hu. Több mint másfél éve tart már a vizsgálat, miután a gyártó két gépe is lezuhant, 346 ember halálát okozva.

Teszt

A koronavírus berobbanása.

A járvány második hullámának eddigi legtragikusabb napján vagyunk túl. Nyolc krónikus beteg halt meg egy nap alatt a fertőzöttek közül, és csaknem 600 ember tesztje lett pozitív. Ráadásul újabb idősotthonba jutott be a vírus, ezúttal Nyíregyházán. Azonnal kivonult a járványügyi bevetési egység, és megkezdte a fertőtlenítést – összegez a Hirado.hu.

„Gázmaszkban és vegyvédelmi ruhában léphettek be a katonák a nyíregyházi Tündérkert Szeretetotthon területére szerdán. Az M1 Híradó úgy tudja, az intézményben is megjelent a koronavírus. 'Két ütemben hajtjuk végre a fertőtlenítést. Egyszer egy melegköd-képző hidrogén-peroxid–nátrium-hipoklorit alapú fertőtlenítőszerrel, majd a második körben a Mol Hygi Flow Rapid elnevezésű fertőtlenítőszerrel permetezve. Így ez érinti mind a vizesblokkokat, mind az orvosi helyiségeket, a hálókörleteket, illetve a lakószobákat, közösségi tereket' – mondta Urbán Levente, a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának századosa elmondta, hogy Az M1 Híradó információi szerint egy héttel ezelőtt az egyik dolgozó koronavírustesztje pozitív lett, majd azóta többen is megbetegedtek.”

Tovább terjed a vírus, de jól reagálnak a felelős szervek

A járvány második hullámának eddigi legtragikusabb napján vagyunk túl. Nyolc krónikus beteg halt meg egy nap alatt a fertőzöttek közül, és csaknem 600 ember tesztje lett pozitív. Ráadásul újabb idősotthonba jutott be a vírus, ezúttal Nyíregyházán. Azonnal kivonult a járványügyi bevetési egység, és megkezdte a fertőtlenítést - hangzott el az M1 híradójában.

Képviselet

Lendvai Ildikó kivonulása.

„Ha nem akarunk mindenből kimaradni, akkor megfontolnám a parlamenti jelenlétet” – mondta Lendvai Ildikó az ATV-ben, s azért ennek súlya van. Legalábbis így fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Nagyjából mint egy krumpliszsáknyi libatollnak. Az MSZP egykori nagyasszonya 2014 óta nem parlamenti képviselő, amolyan 'szürke eminenciásként' irányítgatta a háttérből a szocialistákat a teljes csődig. Ám ezen megjegyzése mégis megér egy-két szót. A gondolat ugyanis nem új: 2010 óta az ellenzéki belső- és holdudvar többször felvetette a lehetőséget: úgy képviselni a rájuk szavazókat, hogy nem képviselik őket. Úgy nem dolgozni, hogy esetleg ezért munkabért kapjanak. Ami fontos és dokumentálható – az előző (rettenetes, csődbe vivő, rendőrrohamos, szemkilövetős) időszakban a jobboldali ellenzéknek eszébe sem jutott az általános parlamenti sztrájk! Ez a demokráciaügy valahogy nagyon nem megy az 'európaiaknak', Gyurcsánytól, Tóth Bertalanon és Kunhalmin át Lendvaiig. De, ha nem megy, minek erőltetik, nem lenne jobb maradni a Kommunista kiáltványnál?”

Lendvai kivonulna

2020. szeptember 17. csütörtök. 4:22 Nagyjából mint egy krumpliszsáknyi libatollnak. Az MSZP egykori nagyasszonya 2014 óta nem parlamenti képviselő, amolyan „szürke eminenciásként" irányítgatta a háttérből a szocialistákat a teljes csődig. Ám ezen megjegyzése mégis megér egy-két szót. A gondolat ugyanis nem új: 2010 óta az ellenzéki belső- és holdudvar többször felvetette a lehetőséget: úgy képviselni a rájuk szavazókat, hogy nem képviselik őket.

Erő

A Ferencváros futballcsodája.

A Ferencváros szerdán 2-1-re nyert a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában a horvát Dinamo Zagreb ellen a Groupama Arénában. Ezzel a sikerrel Szergej Rebrov csapata bejutott a BL playoff körébe, és biztossá tette, hogy ismét főtáblán szerepelhet Európában – tudósít az Origo.hu.

„A mérkőzésre komoly járványügyi intézkedések mellett lehetett bejutni – lázmérés, kézfertőtlenítés, kötelező maszkviselés –, ennek ellenére mégis könnyedén ment minden. A stadionban ezúttal sem lehettek szurkolók, ám a Groupama Arénán kívül összegyűltek a zöld-fehér csapat fanatikusai, a szurkolásuk pedig be is hallatszott, amely plusz erőt adhatott a hazai játékosoknak.”

Hatalmas szenzáció: a Celtic után a Dinamót is kiverte, BL-playoffba jutott a Fradi!

A Ferencváros szerdán 2-1-re nyert a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában a horvát Dinamo Zagreb ellen a Groupama Arénában. Ezzel a sikerrel Szergej Rebrov csapata bejutott a BL playoff körébe, és biztossá tette, hogy ismét főtáblán szerepelhet Európában. Késő estére kiderült: a norvég Molde idegenben legyőzte az azeri Qarabagot, vagyis ellenük juthat be a Fradi a BL-főtáblájára.

Bunda

Aczél Zoltán összeroppanása.

A magyar futballtörténelem egyik legsokkolóbb pillanata volt, amikor 2011-ben a Videoton–Haladás kupamérkőzés után a televízió nyilvánossága előtt nyomozók sétáltak oda Aczél Zoltánhoz (53), megbilincselték majd vitték magukkal, mint valami bűnözőt. A korábbi kétszeres válogatott labdarúgó sosem tudja majd feldolgozni a történteket: teljesen beleroppant a bundabotrányba – írja a Blikk Online.

„– Kitörölhetetlen emlék, gyakran álmodom vele. Látom, ahogy körbeállnak a nyomozók, hallom, ahogy csattan a kezemen a bilincs. Szinte hallom, ahogy felhördül a közönség és ujjal mutogatnak rám az emberek. Hat és fél év pokoljárás, ez jutott nekem a folytatásban – emlékezett vissza Aczél a Blikknek. – Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok az az érzelgős típus, beleállok én minden csatába, de ez az ügy, ez az elátkozott fogadási-csalási ügy két vállra fektetett. Volt olyan időszak, amikor szusifutárként dolgoztam, máskor meg kenyeret szállítottam, és azt gondoltam, már soha többé nem lesz semmi közöm a futballhoz. Szerencsére tévedtem...”

Sosem tudja majd feldolgozni a történteket: teljesen beleroppant a bundabotrányba Aczél Zoltán

A magyar futballtörténelem egyik legsokkolóbb pillanata volt, amikor 2011-ben a Videoton-Haladás kupamérkőzés után a televízió nyilvánossága előtt nyomozók sétáltak oda Aczél Zoltánhoz (53), megbilincselték majd vitték magukkal, mint valami bűnözőt. Kilenc napot volt előzetesben. A korábbi kétszeres válogatott labdarúgó akkor a szombathelyieket irányította, nem is rosszul.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100245/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.15. 02:55
Budapest tízmilliárdos számháborúja, a szocialisták trójai falova, a tudatos vásárlás egészségvédelme, a magyar sztárok iskolakerülése és Vajna Tímea drámai fogyása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.14. 04:00
A karácsonyfa baloldali betiltása, a keresztény kultúra erőforrása, a Soros-gondolatok magyarországi exportja, az építési hitelek szigorodása és Köllő Babett vagány villantása hétfői online lapszemlénkben.

Pár napig még marad velünk a nyár

2020.09.13. 19:15
Csak nem akar elmúlni a jó idő, olyannyira nem, hogy a jövő hét első felében akár 30 fok felé is emelkedhet a hőmérséklet.

484 fővel nőtt a fertőzöttek száma itthon

2020.09.13. 09:35
Ezzel 12 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő, 4069-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.13. 05:10
A brutális Gyurcsány-videó hasítása, a Soros-hálózat többfrontos támadása, a maszkulin képernyő feminitása, a sárgamellényesek tombolása és Mundruczó Kornél elismerése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.11. 22:00
Boris Johnson keménykedése, Karácsony Gergely töketlenkedése, szeptember 11-e konteói, Törőcsik Mari köhögőrohama és Kanye West tízmilliárdjai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?