Blogolj!

Blogstar kávéház

Besorolás

Budapest kiemelt kockázata.

Kockázatos területnek minősítette Budapestet a német kormány. A besorolás azzal jár, hogy az ilyen területről Németországba érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk, értesíteniük kell a helyi egészségügyi hivatalt, és 72 órán belül koronavírus-tesztet kell végeztetniük – foglalja össze a Népszava Online.

„Az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) terjedése miatt kockázatos területnek minősítette Budapestet szerdán a német kormány. A kockázatos besorolás azzal jár, hogy az ilyen területről Németországba érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk, értesíteniük kell a helyi egészségügyi hivatalt, és 72 órán belül koronavírus-tesztet kell végeztetniük. Negatív lelet esetén az egészségügyi hivatal elrendelheti a karantén feloldását. Október 1-jétől a karantént legkorábban az ötödik nap elteltével lehet feloldani negatív lelet esetén. A kockázatos területek listájára szerdán egy sor régiót és várost felvettek, köztük több horvátországi megyét és az osztrák fővárost, Bécset.”

Kockázatos területnek minősítette Budapestet a német kormány

Ez derült ki a Fehér Ház vizsgálóbizottságának jelentéséből. Alapjaiban volt igen komoly probléma a Boeing 737 MAX repülőgépek engedélyeztetésével - derült ki a Fehér Ház vizsgálóbizottságának jelentéséből, írja a hvg.hu. Több mint másfél éve tart már a vizsgálat, miután a gyártó két gépe is lezuhant, 346 ember halálát okozva.

Teszt

A koronavírus berobbanása.

A járvány második hullámának eddigi legtragikusabb napján vagyunk túl. Nyolc krónikus beteg halt meg egy nap alatt a fertőzöttek közül, és csaknem 600 ember tesztje lett pozitív. Ráadásul újabb idősotthonba jutott be a vírus, ezúttal Nyíregyházán. Azonnal kivonult a járványügyi bevetési egység, és megkezdte a fertőtlenítést – összegez a Hirado.hu.

„Gázmaszkban és vegyvédelmi ruhában léphettek be a katonák a nyíregyházi Tündérkert Szeretetotthon területére szerdán. Az M1 Híradó úgy tudja, az intézményben is megjelent a koronavírus. 'Két ütemben hajtjuk végre a fertőtlenítést. Egyszer egy melegköd-képző hidrogén-peroxid–nátrium-hipoklorit alapú fertőtlenítőszerrel, majd a második körben a Mol Hygi Flow Rapid elnevezésű fertőtlenítőszerrel permetezve. Így ez érinti mind a vizesblokkokat, mind az orvosi helyiségeket, a hálókörleteket, illetve a lakószobákat, közösségi tereket' – mondta Urbán Levente, a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának századosa elmondta, hogy Az M1 Híradó információi szerint egy héttel ezelőtt az egyik dolgozó koronavírustesztje pozitív lett, majd azóta többen is megbetegedtek.”

Tovább terjed a vírus, de jól reagálnak a felelős szervek

A járvány második hullámának eddigi legtragikusabb napján vagyunk túl. Nyolc krónikus beteg halt meg egy nap alatt a fertőzöttek közül, és csaknem 600 ember tesztje lett pozitív. Ráadásul újabb idősotthonba jutott be a vírus, ezúttal Nyíregyházán. Azonnal kivonult a járványügyi bevetési egység, és megkezdte a fertőtlenítést - hangzott el az M1 híradójában.

Képviselet

Lendvai Ildikó kivonulása.

„Ha nem akarunk mindenből kimaradni, akkor megfontolnám a parlamenti jelenlétet” – mondta Lendvai Ildikó az ATV-ben, s azért ennek súlya van. Legalábbis így fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Nagyjából mint egy krumpliszsáknyi libatollnak. Az MSZP egykori nagyasszonya 2014 óta nem parlamenti képviselő, amolyan 'szürke eminenciásként' irányítgatta a háttérből a szocialistákat a teljes csődig. Ám ezen megjegyzése mégis megér egy-két szót. A gondolat ugyanis nem új: 2010 óta az ellenzéki belső- és holdudvar többször felvetette a lehetőséget: úgy képviselni a rájuk szavazókat, hogy nem képviselik őket. Úgy nem dolgozni, hogy esetleg ezért munkabért kapjanak. Ami fontos és dokumentálható – az előző (rettenetes, csődbe vivő, rendőrrohamos, szemkilövetős) időszakban a jobboldali ellenzéknek eszébe sem jutott az általános parlamenti sztrájk! Ez a demokráciaügy valahogy nagyon nem megy az 'európaiaknak', Gyurcsánytól, Tóth Bertalanon és Kunhalmin át Lendvaiig. De, ha nem megy, minek erőltetik, nem lenne jobb maradni a Kommunista kiáltványnál?”

Lendvai kivonulna

2020. szeptember 17. csütörtök. 4:22 Nagyjából mint egy krumpliszsáknyi libatollnak. Az MSZP egykori nagyasszonya 2014 óta nem parlamenti képviselő, amolyan „szürke eminenciásként" irányítgatta a háttérből a szocialistákat a teljes csődig. Ám ezen megjegyzése mégis megér egy-két szót. A gondolat ugyanis nem új: 2010 óta az ellenzéki belső- és holdudvar többször felvetette a lehetőséget: úgy képviselni a rájuk szavazókat, hogy nem képviselik őket.

Erő

A Ferencváros futballcsodája.

A Ferencváros szerdán 2-1-re nyert a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában a horvát Dinamo Zagreb ellen a Groupama Arénában. Ezzel a sikerrel Szergej Rebrov csapata bejutott a BL playoff körébe, és biztossá tette, hogy ismét főtáblán szerepelhet Európában – tudósít az Origo.hu.

„A mérkőzésre komoly járványügyi intézkedések mellett lehetett bejutni – lázmérés, kézfertőtlenítés, kötelező maszkviselés –, ennek ellenére mégis könnyedén ment minden. A stadionban ezúttal sem lehettek szurkolók, ám a Groupama Arénán kívül összegyűltek a zöld-fehér csapat fanatikusai, a szurkolásuk pedig be is hallatszott, amely plusz erőt adhatott a hazai játékosoknak.”

Hatalmas szenzáció: a Celtic után a Dinamót is kiverte, BL-playoffba jutott a Fradi!

A Ferencváros szerdán 2-1-re nyert a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában a horvát Dinamo Zagreb ellen a Groupama Arénában. Ezzel a sikerrel Szergej Rebrov csapata bejutott a BL playoff körébe, és biztossá tette, hogy ismét főtáblán szerepelhet Európában. Késő estére kiderült: a norvég Molde idegenben legyőzte az azeri Qarabagot, vagyis ellenük juthat be a Fradi a BL-főtáblájára.

Bunda

Aczél Zoltán összeroppanása.

A magyar futballtörténelem egyik legsokkolóbb pillanata volt, amikor 2011-ben a Videoton–Haladás kupamérkőzés után a televízió nyilvánossága előtt nyomozók sétáltak oda Aczél Zoltánhoz (53), megbilincselték majd vitték magukkal, mint valami bűnözőt. A korábbi kétszeres válogatott labdarúgó sosem tudja majd feldolgozni a történteket: teljesen beleroppant a bundabotrányba – írja a Blikk Online.

„– Kitörölhetetlen emlék, gyakran álmodom vele. Látom, ahogy körbeállnak a nyomozók, hallom, ahogy csattan a kezemen a bilincs. Szinte hallom, ahogy felhördül a közönség és ujjal mutogatnak rám az emberek. Hat és fél év pokoljárás, ez jutott nekem a folytatásban – emlékezett vissza Aczél a Blikknek. – Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok az az érzelgős típus, beleállok én minden csatába, de ez az ügy, ez az elátkozott fogadási-csalási ügy két vállra fektetett. Volt olyan időszak, amikor szusifutárként dolgoztam, máskor meg kenyeret szállítottam, és azt gondoltam, már soha többé nem lesz semmi közöm a futballhoz. Szerencsére tévedtem...”

Sosem tudja majd feldolgozni a történteket: teljesen beleroppant a bundabotrányba Aczél Zoltán

A magyar futballtörténelem egyik legsokkolóbb pillanata volt, amikor 2011-ben a Videoton-Haladás kupamérkőzés után a televízió nyilvánossága előtt nyomozók sétáltak oda Aczél Zoltánhoz (53), megbilincselték majd vitték magukkal, mint valami bűnözőt. Kilenc napot volt előzetesben. A korábbi kétszeres válogatott labdarúgó akkor a szombathelyieket irányította, nem is rosszul.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100245/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?