Blogolj!

Az egészségügy fel van készülve a második hullámra

"Szügyig vagyunk a második hullámban" - mondta szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor, miniszterelnök, de kiemelte az egészségügy fel van készülve, így az emberek élhetik a maguk életét, ha betartják a védekezés szabályait.

A miniszterelnök elmondta, hogy a reggeli interjúra egyenesen a Korányi kórházból érkezett ugyanis személyesen szerette volna ellenőrízni azokat a híreket, melyet a baloldal terjeszt, mely szerint a Korányi kórháznak elfogyott a kapacitása.
Természetesen nem igaz, amit az ellenzék terjeszt, de minden kórház látja teljesítőképességeinek határát, ezért a kormány kidolgozott egy vezénylési tervet, arra az esetre, ha egy kórház már nem tud több beteget fogadni, akkor tudják, hova kell továbbirányítani a betegeket.

Orbán Viktor elmondta, hogy jelenleg 10.000 beteg részére van ágy felszabadítva, de ha ez nem elég, további 20.000 ágyat tudnak szabaddá tenni. Elmondta, hogy a vezénylési terv azt is tartalmazza, hogy az áplónőknek hol kell szolgálatot teljesíteniük, ott mit kell pontosan csinálniuk, de még az is benne van, hogy hol fognak pihenni, mit fognak enni.

Kérdésre a miniszterelnök elmondta, hogy mivel a második hullámra már fel van készítve az egészségügy, a védekezés másmilyen lesz, mint az első hullámban. Mivel az első hullámra az egészségügyet nem lehetett felkészíteni, szért arra kérték az embereket, hogy maradjanak otthon. 
Most nem kell otthon maradni, mindenki élheti a saját életét, most a szigorú védekezési szabályokat, a kézmosást, a maszkviselést és a távolságtartást kell betartani.

A szigorításokkal kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, hogy a kormány az Operatív Törzs javaslatait veszi figyelembe és azok függvényében dönt a szigorításokról. Elmondta, hogy országunk védekezése példás volt már az első hullámban is, hiszen nemzetközi elemzések is azt mutatják, hogy Magyarország a 25 legjobban védekező ország közé tartozott.

Orbán Viktor ezért arra kéri a baloldalt, melyre - szavai szerint - az első hullámhoz hasonlóan most sem lehet számítani, hiszen kamuvideók után, most kamuhírekkel bombázza az embereket, hogy ne támadják a járványügyi szakembereket, hiszen aki őket támadja, Magyarországot támadja.

A miniszterelnök kijelentette, hogy most kisebb gondja is nagyobb annál, hogy az ellenzék rémhírkeltéseivel foglalkozzon, de meg fogják vizsgálni, hogy a jog mezején mit lehet tenni ezek ellen.

"Nem lesz egy jó hangulatú öszünk" - mondta a kormányfő annak tükrében, hogy a szakemberek szerint a járvány december-január környékén fog tetőzni. A miniszterelnök biztos benne, hogy a napi fertőzések száma meg fogja haladni az ezer főt. Ezért kéri továbbra is a fiatalokat, hogy legyenek nagyon óvatosak, mert rajtuk nehezebben fog a vírus, de ugyanúgy fertőznek és így veszélyesek lehetnek az idősebbek számára.

Aki megbetegszik azt meg tudjuk gyógyítani, de aki belehal a vírusba, már nem tudjuk visszahozni - fogalmazott a miniszterelnök.

Holnap ülésezik a gazdasági operatív törzs, mely többek között azt fogja megvizsgálni, hogy mi legyen a hiteltörlesztési moratóriummal. Orbán Viktor elmondta, hogy a kormány egyik legjobb döntése volt, hogy december 31-ig, aki akarta, felfüggeszthette törlesztését, és ezzel az emberek és cégek 2/3-a élt is, de meg kell tárgyalni, hogy mi lesz január elseje után.

A beszélgetésben a kormányfő kitért a budapesti turizmus problémájára is, szerinte ugyanis nem tartható az az üzleti modell, hogy Budapesten a turisták 93 százaléka külföldről érkezik. Meg kellene fontolni, egy olyan üzleti politikát, mely vonzóvá teszi a fővárost a hazaiak részére is, hiszen például Párizsban és Rómában közel fele-fele a külföldi és belföldi vendégek aránya.

A beszélgetés végén szóba került a parlament most induló öszi ülésszaka és a tizennégy évvel ezelőtti őszödi beszéd is, mely Orbán Viktor szerint egyedülálló volt a magyar történelemben, de hozátette, hogy akkor azért nem állt élére egy alkotmányon kívüli kormánydöntésnek, mert azzal egy olyan ajtót nyitott volna ki, melyet utána nem lehetett volna bezárni és úgy nem lehet felelősen kormányozni és hosszútávú programokat kidolgozni, hogy az alkotmányon kívüli kormánydöntés folyamatosan a levegőben lóg.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100290/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

A kormány 60 új buszt állít forgalomba Budapesten és az elővárosban

2020.10.27. 14:35
Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár bejelentette, hogy a budapesti és az elővárosi közlekedésébe …

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

Nonszensz: a határon túli magyarok támogatásán sértődött meg Ukrajna

2020.10.27. 10:10
Szijjártó Péter reagált az ukrán külügy vádaskodására és két magyar tisztviselő kitiltásra, Magyarország álláspontja szerint a a határon túli …

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Dúró Dóra: mindenen túlmegy Gyurcsány Ferenc és a Jobbik közös nyilatkozata

2020.10.26. 20:25
Gyurcsány Ferenccel közös nyilatkozatot kiadni október 23-án túlmegy mindenen, amit eddig a Jobbik csinált – írja Dúró Dóra a …

Felrobbantotta magát egy felfegyverkezett embercsempész Vitnyédnél

2020.10.26. 17:20
Öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, miközben a rendőrök elől menekült.

Az őszi szünetben megkezdődött az iskolák fertőtlenítése

2020.10.26. 13:00
Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján arra kérte a diákokat, hogy az őszi szünet alatt kerüljék a csoportosulásokkal járó …

Ezeket a cikkeket olvastad már?