Blogolj!

Blogstar kávéház

Tervezés

A bankok bekeményítése.

Miközben a lakosság eladósodottsága jelentősen nőtt a törlesztési moratórium miatt, addig az új hiteleknél a bankok és az ügyfelek is óvatosabbak lettek. Bekeményítettek a bankok a hitelezésben. Csak a babaváró hasít tovább – vázolja a Népszava Online.

„Az újonnan folyósított hitelek 74 százaléka ráadásul legalább 10 évig, vagy a futamidő végéig változatlan kamatozású, azaz érezhetően nagyobb biztonságra törekednek a hitelfelvevők. Nemcsak lakosság veri magát ugyanakkor óvatosabban adósságokba a koronavírus-járvány hatására: a bankok is szigorították feltételeiket. Az MNB Hitelezési felmérése során megkérdezett pénzintézetek harmada támaszt komolyabb követelményeket a lakáshiteleknél. A fogyasztási hitelhez jutás kritériumain pedig 80 százalékuk szigorított: elsősorban a kormány által elrendelt THM-korlát által érintett áruhitelek és személyi kölcsönök esetében várnak el most magasabb hitelképességi szintet. A szigorítást a gazdasági kilátások, valamint az ügyfelek hitelképességének romlásával indokolták. Az év hátralevő részében ugyanakkor már a hitelkereslet erősödésére számítanak a bankok – főként a lakáskölcsönök esetében –, így 16 százalékuk a feltételek lazítását tervezi.”

Bekeményítettek a bankok a hitelezésben

Miközben a lakosság eladósodottsága jelentősen nőtt a törlesztési moratórium miatt, addig az új hiteleknél a bankok és az ügyfelek is óvatosabbak lettek. Csak a babaváró hasít tovább. Mintegy 232 milliárd forinttal, vagyis csaknem 20 százalékkal lett magasabb a lakosság hitelállománya az idei második negyedévben, így júniusra összességében elérte a 7567 milliárd forintot.

Barikád

Az erőszak amerikai tombolása.

Továbbra is zajlanak a rendszeresen vandalizmusba és gyújtogatásba torkolló megmozdulások az Egyesült Államok számos pontján. Ott is ahol úgy tűnhet, hogy végre nyugvópontra jutott az erőszak, az első hamis hírre ismét tömegek vonulnak az utcára. Eközben bűnözök támadnak rendőrökre minden hatósági provokáció nélkül, és ezért tömegek ünneplik őket az utcán – mutatja be az Origo.hu.

„Erőszakos lázongás tört ki Lancasterben, Pennsylvania államban, miután egy rendőr agyonlőtt egy 27 éves feketét mivel az késsel támadt rá. A rendőrt szeptember 13-án Ricardo Munoz édesanyjának a házához hívták ki, mivel a fiatalember erőszakoskodott az asszonnyal. Munoz a rendőr érkezését követően egy konyhakéssel azonnal a támadásba lendült. A rendőrség hiába hozta szinte azonnal nyilvánosságra a testkamera felvételét, mely minden kétségen túl bizonyítja a fegyverhasználat jogosságát, a helyi Black Lives Matter a már megszokott tombolással reagált. Üzleteket fosztottak ki, gyújtogattak, körbevették a rendőrség épületét, betörték az épület ablakait és a város utcáin barikádokat építettek.”

Tovább tombol az erőszak az Egyesült Államokban, egyre több amerikainak van elege belőle

Továbbra is zajlanak a rendszeresen vandalizmusba és gyújtogatásba torkolló megmozdulások az Egyesült Államok számos pontján. Ott is ahol úgy tűnhet, hogy végre nyugvópontra jutott az erőszak, az első hamis hírre ismét tömegek vonulnak az utcára. Eközben bűnözök támadnak rendőrökre minden hatósági provokáció nélkül, és ezért tömegek ünneplik őket az utcán.

Teszt

A baloldali politikusok vírusrelativizálása.

Nagyon sokat ártanak a járvány elleni védekezésnek a vírustagadók az összeesküvés-elméleteikkel. A Népegészségügyi Központ (NNK) már figyelmeztetést is adott ki arról, hogy a védőoltások elutasítása, a koronavírus-járvány tagadása mennyire veszélyes. De baloldali politikusok is vannak, akik nem veszik komolyan a kialakult helyzetet. Volt, aki „relatíve ártalmatlannak” nevezte a járványt, más „felesleges hülyeségnek” tartotta a kormány járványügyi intézkedéseit – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Jávor Benedek, Budapest brüsszeli képviseletének vezetője egyenesen 'relatíve ártalmatlan járványnak' nevezte a koronavírust akkor, amikor a WHO már pandémiának minősítette azt. 'Ne felejtsük, ez egy relatíve ártalmatlan járvány. Eddig nagyjából 350 000 megbetegedéssel és 15 000 halálos áldozattal járt a világban (de már ez is próbára teszi az egészségügyi rendszereink kapacitásait), és bár ez nyilvánvalóan és sajnálatos módon növekedni fog az elkövetkező hónapokban, de a másfél milliárdos Kínában például lényegében már véget is ért' – olvasható egy tavaszi publicisztikájában. Nem sokkal ezt követően 'kevésbé drámainak' titulálta a koronavírus-járvány körül kialakult helyzetet. 'Most voltaképpen kevésbé drámai körülmények között tudjuk a társadalmi, gazdasági, egészségügyi, politikai rendszereink stressztűrő képességét tesztelni' – fogalmazott, pár mondattal később azt írva, hogy ez egy 'relatíve olcsó figyelemfelhívás'.”

Baloldali politikusok is a vírustagadók és vírusrelativizálók között

A legfrissebb adatok szerint ezidáig közel 30 millióan fertőződtek meg koronavírussal a világon, a halálos áldozatok száma pedig megközelítette az egymilliót. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) minap kiadott közleményében rámutatott, hogy a „védőoltások elutasítása, a koronavírus-járvány tagadása társadalmilag elfogadhatatlan, ezért aktívan fellépnek minden félrevezető tájékoztatás, cselekedet ellen."

Hatalom

Gyurcsány Ferenc szerepjátéka.

14 évvel ezelőtt, 2006. szeptember 17-én került nyilvánosságra Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök beszéde, melyet az MSZP balatonőszödi frakcióülésén mondott el az év májusában. Gyurcsány elismerte, hogy hazugságokkal és „trükkök százaival” vezették félre a magyar embereket a 2006-os választási siker érdekében. Ezeket a trükköket az elmúlt 14 év során rendszeresen bevetette a rivális pártok ellen – állítja a Hirado.hu.

„A 2006-os őszödi beszédében elhangzott kijelentései ellenére 2020-ra Gyurcsány elérte, hogy újra a baloldal meghatározó, megkerülhetetlen szereplője legyen. A két év múlva esedékes országgyűlési választásokon valószínűleg az összes ellenzéki párt be fog állni a volt kormányfő mellé, és közösen igyekeznek megragadni a hatalmat minden korábbi kijelentésüknek ellentmondva, saját korábbi ígéreteiket megszegve, értékeiket szembeköpve.”

„Ennyi tehetségünk van, gyerekek" - Így lett újra Gyurcsány a baloldal vezetője

14 évvel ezelőtt, 2006. szeptember 17-én került nyilvánosságra Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök beszéde, melyet az MSZP balatonőszödi frakcióülésén mondott el az év májusában. Gyurcsány elismerte, hogy hazugságokkal és „trükkök százaival" vezették félre a magyar embereket a 2006-os választási siker érdekében. Ezeket a trükköket az elmúlt 14 év során rendszeresen bevetette a rivális pártok ellen.

Erő

Péter Szabó Szilvia farkasharapása.

Durva sérülést szenvedett Péter Szabó Szilvia: a Sztárban sztár tehetséges versenyzője egy igen felkavaró incidensről mesélt: az énekesnőt ugyanis egy farkas harapta meg – olvasható a Blikk Online-on.

„– Megharapott egy farkas. Annak idején mi sokat dolgoztunk farkasokkal, hozzátartozott az imázsunkhoz. Fotóztunk és forgattunk is. Tudtam velük bánni. Egyszer későn kaptuk az infót, hogy fotózunk és kellene farkas. Pár nappal ezelőtt forgattak velük egy dokumentumfilmet, ahol megettek egy csomó állatot és nem voltak éhesek. Vadállatokkal pedig úgy lehet dolgozni, ha üres a hasuk, ugyanis az ennivaló motiválja őket. Amikor sétáltattam körbe-körbe egy láncon, már akkor kapott a kezem után. Éreztem, hogy kicsit nyűgös, nem biztos, hogy jó lesz ez... Na, nekem le kellett guggolnom mögé, majd a fejére kellett tennem a kezemet. Ő hátrakapott, és annyira erősen nem harapott meg, de olyan erővel csapott oda, hogy eltört a térdkalácsom – mesélte Péter Szabó Szilvia.”

Megvadult farkas okozott csúnya sérülést Péter Szabó Szilviának

Péter Szabó Szilvia harapás farkas megharapta Péter Szabó Szilviának egy farkas okozott sérülést /Fotó: Grnák László Durva sérülést szenvedett Péter Szabó Szilvia: a Sztárban sztár tehetséges versenyzője egy igen felkavaró incidensről mesélt: az énekesnőt ugyanis egy farkas harapta meg. Farkassal gyűlt meg a baja Péter Szabó Szilviának!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100288/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?