Blogolj!

Blogstar kávéház

Feladat

A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője.

A Népszava Online szerint új alapítványt készül létrehozni a magyar kormány, amelynek rögtön el is különítenek 9,1 milliárd forintot – derül ki abból a törvényjavaslatból, amit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes terjesztett a parlament elé, s amelyet Gulyás Gergely kancellárminiszter előadóként jegyez.

„A rejtélyes szervezet a Millenáris Tudományos Kulturális Alapítvány nevet viseli majd, és a javaslat szerint közérdekű vagyongazdálkodással fog foglalkozni a Millenáris Parkban. A vezetőségét a 'társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter', azaz az emberi erőforrások tárca vezetője, Kásler Miklós nevezi majd ki. A javaslat igen hosszan, de elég zavarosan taglalja, mi lesz az új alapítvány feladata: 'a nemzeti és a nemzetközi együttműködést jelképező, Európa társadalmi, kulturális és életmódbeli értékein, a tudományos technikai fejlesztésen és az információs társadalom eredményein alapuló, jövőt bemutató tudományos, kulturális és oktatási központ és innovatív, családbarát, interaktív közösségi tér megteremtésének és működési feltételeinek a biztosítása'.”

Milliárdos pénzeső kormányközeli szervezetekre

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány legújabb járványügyi csomagja. Akinek még nincs, hétfőig annak is tanácsos beszereznie maszkot. Eltérő határidőkkel lépnek életbe az Orbán Viktor miniszterelnök által szerdán este Facebook-videóban bejelentett járványügyi szigorítások - derült a pénteken megjelent Magyar Közlönyből.

Összehasonlítás

Karácsony Gergely pofátlansága.

Tarlós István szerint ezen a héten (is) alkalmatlanságukat bizonyították a főváros vezető baloldali politikusai, Karácsony és Horváth Csaba – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Már azt is ízléstelennek tartotta Tarlós István, korábbi főpolgármester, amikor hétfőn a főváros vezetése egy munkagödör mellett pózolt a Béke téren, ahol megkezdődött a főgyűjtő csatorna építése. 'Pofátlan, immorális megnyilvánulás ez Karácsony Gergelytől, mert ő ennek a megvalósításáért egy szalmaszálat sem tett keresztbe, nem is ismerte a problémát' – jelentette ki lapunknak Tarlós István, majd hozzátette: – Mi a 4-es metró befejezéséért négy évet dolgoztunk, ezért a két helyzetet nem lehet összehasonlítani.”

„Pofátlan és dilettáns a főváros vezetése"

Már azt is ízléstelennek tartotta Tarlós István, korábbi főpolgármester, amikor hétfőn a főváros vezetése egy munkagödör mellett pózolt a Béke téren, ahol megkezdődött a főgyűjtő csatorna építése. „Pofátlan, immorális megnyilvánulás ez Karácsony Gergelytől, mert ő ennek a megvalósításáért egy szalmaszálat sem tett keresztbe, nem is ismerte a problémát" - jelentette ki lapunknak Tarlós István, majd hozzátette: „Mi a 4-es metró befejezéséért négy évet dolgoztunk, ezért a két helyzetet nem lehet összehasonlítani."

Kamu

A baloldal járványügyi álhírgyára.

Újabb járványügyi álhír söpört végig a baloldali médián – állítja a Hirado.hu.

„A védekezés sikere ma elsősorban rajtuk múlik és egy ilyen helyzetben nem lehet hátulról megtámadni a járványügyi szakembereket, mert az országot támadják meg ezzel. Így reagált Orbán Viktor a kórházi eszközökről és lélegeztetőgépekről szóló álhírekre. Csütörtökön az egész kormánykritikus sajtót végigjárta az a Népszava által indított álhír, hogy a kórházakban nincs elegendő eszköz a koronavírusos betegek ellátására. Ezt azóta többször, több helyen is cáfolták. Orbán Viktor azt mondta: a kamuvideó utáni kamuhír is hazugság – hangzott el az M1 Híradójában.”

Újabb járványügyi álhír söpört végig a baloldali médián

A védekezés sikere ma elsősorban rajtuk múlik és egy ilyen helyzetben nem lehet hátulról megtámadni a járványügyi szakembereket, mert az országot támadják meg ezzel. Így reagált Orbán Viktor a kórházi eszközökről és lélegeztetőgépekről szóló álhírekre. Csütörtökön az egész kormánykritikus sajtót végigjárta az a Népszava által indított álhír, hogy a kórházakban nincs elegendő eszköz a koronavírusos betegek ellátására.

Ólomsapka

Liptai Claudia pokoli fájdalmai.

Liptai Claudia állni sem bír, nagy fájdalmai vannak a koronavírus miatt és sokat sír – számol be róla az Origo.hu.

„Mint írtuk, Liptai Claudia is elkapta a koronavírust – péntek este a Facebookon számolt be részletesen az állapotáról. 'Estére nagyon elkezdett fájni a fejem, mintha egy ólomsapkát húztak volna rám, és a látásom is rosszabbodott. A végtagjaim fájtak. Nagyon fáradt vagyok, 15 perc után le kell ülnöm, le kell feküdnöm, és kell pár nap, mire ez átmegy rajtam' – mondta. Az élő bejelentkezésben elárulta, hogy az íz- és szagérzéke is elment, hiába készített egy elvileg finom húslevest, nem érzi. Étvágya sincs. Tudja, hogy a gyomorra is ráhúzódik a koronavírus, de neki nincs ilyen problémája, és a tüdeje is jó állapotban van. 'A fulladástól nagyon félnék' – vallotta be.”

Liptai Claudia állni sem bír, nagy fájdalmai vannak a koronavírus miatt és sokat sír

A Facebookon hosszan mesélt a betegségről. Mint írtuk, Liptai Claudia is elkapta a koronavírust - péntek este a Facebookon számolt be részletesen az állapotáról. „Estére nagyon elkezdett fájni a fejem, mintha egy ólomsapkát húztak volna rám, és a látásom is rosszabbodott. A végtagjaim fájtak.

Félelem

Molnár Anikó gyermeki vallomása.

Molnár Anikó a magánéletéről mesélt a 45. születésnapja alkalmából: az őt érintő negatív véleményekről, a munkahelyéről és a családjáról is vallott, illetve arról, miért nem született gyermeke – olvasható a Blikk Online-on.

„Anikó jelenleg Pomázon él hat kutyájával és macskáival, amelyeket nagyon szeret. A legtöbb nő, illetve férfi számára az élet kiteljesedését a gyermekvállalás jelentené, ennek ellenére Anikó nyíltan vállalja, hogy önként mondott le az anyaság örömeiről. Pedig lett volna lehetősége arra, hogy klasszikus családot alapítson. 'Kétszer voltam terhes. Ennyi. De nem születtek meg. Mind a kettő más apától volt, és mind a kettő apukával vége lett, úgyhogy most egyedülálló anyaként nevelgetném őket, pontosan a félelmem igazolódott volna be, ha bármelyik gyerekem megmarad' – mondta Anikó, aki tudja, sokan elítélik ezért, de azt mondja, ő így boldog és nem a társadalmi nyomásnak, hanem saját magának szeretne megfelelni.”

Molnár Anikó vallomása: ezért nem vállalt gyermeket

Ma ünnepli a 45. születésnapját a ValóVilág második szériájában résztvevő Molnár Anikó, aki mesélt a műsorban töltött idejéről és egyéb, a magánéletével kapcsolatos dolgairól is. ( A legfrissebb hírek itt) Elárulta, hogy gyermekkorában szegények voltak, így megtanulta értékelni a pénzt. Később, 2003-ban 27 évesen jutott be a ValóVilágba, így hirtelen az egész ország megismerte a nevét.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100321/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.23. 05:10
A Fidesz toronymagas előnye, Gyurcsányék szuperterjesztő gócpontja, a tömegrendezvények veszélyforrása, a COVID-ellátás csúcsra járása, és Istenes Bence és Csobot Adél harmóniája pénteki online lapszemlénkben.

Átadták a 3-as metró megújult déli szakaszát

2020.10.22. 16:35
A felújított rész a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszt érinti. A felújított szakaszon csütörtök délután 17 órától utazhatnak az utasok.

Ezeket a cikkeket olvastad már?