Blogolj!

Blogstar kávéház

Szalag

Az SZFE biciklis demonstrációja.

Elindultak az SZFE hallgatói biciklijükkel a Kossuth térre. A diákok egy napon keresztül folyamatosan hordják Chartájukat a Parlamenthez – foglalja össze a Népszava Online.

„Elindították a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói szombat délután biciklis akciójukat, kerékpárral hordják Chartájukat a Parlamenthez. Összesen 155 Chartát visznek a Kossuth térre 24 órán keresztül, és fél óránként indulnak a dokumentumokkal az egyetem épületétől. Vasárnap délutánra minél több embert várnak piros és fehér pólóban biciklivel demonstrációjukhoz. Terveik szerint egy élő szalagot hoznak létre a Parlament körül, mivel körbeszalagozni nem tudják az épületet.”

Elindultak az SZFE hallgatói biciklijükkel a Kossuth térre

A kisemberért szól a rekviem Pass Andrea A jelentéktelen című darabjában a Jurányiban. A hivatalnok kálváriájának végkimenetele nem lehet kétséges. Akakaj Akakijevics Basmacskin bármelyikünk lehetne. Egy hivatalnok, egy a városból, egy átlagember, jó, legyen kisember. Nem politikus, nem oligarcha, nem kormányközeli nagyvállalkozó, nem főnök: egy egyszerű alkalmazott, a hierarchia legaljáról.

Trend

Joe Biden balos rángatózása.

Balra rántaná a kormányt Joe Biden, ha amerikai elnökké választanák, és húzná magával a világot is – így a Hirado.hu.

„Szabó Dávid külpolitikai elemző emlékeztet: 'az eddig nyilvánosságra került gazdaságpolitikai elképzelések baloldali fordulatot valószínűsítenek az Egyesült Államokban'. A középosztály és a felső középosztály fogja megszenvedni egy esetleges Biden elnökségnek a gazdasági következményeit. A Joe Biden-féle programban nyomát sem látni annak a fajta újraiparosítási programnak, amelyet Donald Trump a másik oldalon meghirdetett. A demokrata elnökjelölt nem tud már eltérni attól az egyenesvonalú gondolkodástól, mely szerint Amerikából a munkahelyek elmennek, helyette új típusú, más típusú munkahelyek vagy alapjövedelem fogja kielégíteni az amerikai polgároknak az anyagi, jövedelmi igényeit. Trump az, aki megpróbálja erőnek erejével megfordítani ezt a trendet – fogalmazott.”

Balra rántaná a kormányt Joe Biden, ha amerikai elnökké választanák, és húzná magával a világot is

Amerika novemberben újra választ. A republikánusok jelöltje, Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden már hetek óta sorra járja a 328 millió lakosú ország nagyvárosait, hogy minél több bizonytalant állítson maga mellé a programjával. Joe Biden gazdaságpolitikai programja a szakértők szerint baloldali program. A demokrata elnökjelölt nagyvállalati adóemelésekkel és magasabb állami újraelosztással kampányol.

Magyarázat

A gyermeki agy szuperképessége.

Ellentétben a felnőttekkel, akiknél a beszéd és beszédértés már egyértelműen a bal agyféltekéhez kötött, a gyerekek mindkét agyféltekéjüket használják ezekre a feladatokra. Ez azért szerencsés, mert a bal agyfélteke korai sérülése esetén a jobb még átveheti a szerepét – mutatja be az Origo.hu.

„A csecsemők és kisgyerekek agya olyan szuperképességekkel rendelkezik, amiket később elveszítünk – állítják a Georgetown Egyetem Orvosi Központjának idegtudósai. Míg a felnőttekben a legtöbb körülírt funkció az egyik vagy másik agyfélteke meghatározott régiójához kötődik, a gyerekek ugyanazon feladat megoldásához jobb és bal agyféltekéjüket egyaránt használják. Ez a megfigyelés hozzájárul annak magyarázatához, miért épülnek fel a gyerekek sokkal sikeresebben az agyi sérülésekből, mint a felnőttek. Az Egyesült Államok Tudományos Akadémiájának folyóiratában, a Proceedings of the National Academy of Sciences-ben (PNAS) publikált tanulmány egy konkrét funkcióra, a nyelvhasználatra fókuszál, fő megállapítása pedig az, hogy a nyelv megértése – pontosabban a hallott mondatok értelmezése – a gyerekek mindkét agyféltekéjét mozgósítja. Az eredmény egybecseng a Georgetown neurológia professzora, Elissa L. Newport által vezetett korábbi kutatások következtetéseivel.”

Ezzel a szuperképességgel rendelkezik a gyerekek agya

Ellentétben a felnőttekkel, akiknél a beszéd és beszédértés már egyértelműen a bal agyféltekéhez kötött, a gyerekek mindkét agyféltekéjüket használják ezekre a feladatokra. Ez azért szerencsés, mert a bal agyfélteke korai sérülése esetén a jobb még átveheti a szerepét. A csecsemők és kisgyerekek agya olyan szuperképességekkel rendelkezik, amiket később elveszítünk - állítják a Georgetown Egyetem Orvosi Központjának idegtudósai.

Szerződés

Gareth Bale hazatérése.

A walesi klasszis hét év után visszatért a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatához a Real Madridtól – jelenti a Magyar Hírlap Online.

„A 31 esztendős szélső egy évre kölcsönbe érkezett vissza korábbi klubjához, amelynek sajtóértesülések szerint 20 millió fontjába került a játékos, ennek az összegnek egy részét a futballista magas fizetésének átvállalása teszi ki. A madridiak régóta szabadulni kívántak a walesi játékostól már csak azért is, mert Zinédine Zidane vezetőedző jó ideje nem számít rá, emiatt Bale legutóbb már külön edzett a csapattársaitól. A királyi gárda 2013-ban akkor világcsúcsot jelentő 100,8 millió euróért igazolta le a Tottenhamtől Bale-t, akinek szerződése 2022-ben jár le, miközben hetente körülbelül 660 ezer eurót kap.”

Gareth Bale visszatért a Tottenhamhez

A 31 esztendős szélső egy évre kölcsönbe érkezett vissza korábbi klubjához, amelynek sajtóértesülések szerint 20 millió fontjába került a játékos, ennek az összegnek egy részét a futballista magas fizetésének átvállalása teszi ki. A madridiak régóta szabadulni kívántak a walesi játékostól már csak azért is, mert Zinédine Zidane vezetőedző jó ideje nem számít rá, emiatt Bale legutóbb már külön edzett a csapattársaitól.

Ájulás

Jordán Tamás életveszélyes incidense.

Egy napra leállt a Pásztor című film forgatása, miután az egyik jelenet felvétele során veszélybe került Jordán Tamás élete, derült ki a pénteki filmpremier utáni beszélgetésen – tudósít a Blikk Online.

„Illés László második nagy játékfilmjét, a szinte teljesen szombathelyi műhelymunkaként készült Pásztort pénteken este mutatták be a Savaria moziban. A vetítés utáni beszélgetésen a készítők több kulisszatitkot is elárultak a közösségi finanszírozású alkotással kapcsolatban. Így többek közt az is kiderült, hogy a film akasztásos jeleneténél kis híján tényleg felakasztották Jordán Tamást. Az ilyen esetben használt biztonsági heveder ugyanis nem tartotta megfelelően a színészt, akit emiatt a kötél valóban fojtani kezdett. A jelenet másik szereplőjének, Endrődy Krisztiánnak azonban sikerült gyorsan reagálni az incidensre, és lesegítette Jordánt, aki ekkor már közel volt az ájuláshoz. Az eset miatt aznapra le is állították a további forgatásokat.”

Veszélybe került Jordán Tamás élete: kollégájának lélekjelenléte akadályozta meg a tragédiát

Veszélybe került Jordán Tamás élete a Pásztor című film forgatásán. / Fotó: Isza Ferenc Egy napra leállt a Pásztor című film forgatása, miután az egyik jelenet felvétele során veszélybe került Jordán Tamás élete, derült ki a pénteki filmpremier utáni beszélgetésen. Illés László második nagy játékfilmjét, a szinte teljesen szombathelyi műhelymunkaként készült Pásztort pénteken este mutatták be a Savaria moziban.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100360/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?