Blogolj!

Blogstar kávéház

Szalag

Az SZFE biciklis demonstrációja.

Elindultak az SZFE hallgatói biciklijükkel a Kossuth térre. A diákok egy napon keresztül folyamatosan hordják Chartájukat a Parlamenthez – foglalja össze a Népszava Online.

„Elindították a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói szombat délután biciklis akciójukat, kerékpárral hordják Chartájukat a Parlamenthez. Összesen 155 Chartát visznek a Kossuth térre 24 órán keresztül, és fél óránként indulnak a dokumentumokkal az egyetem épületétől. Vasárnap délutánra minél több embert várnak piros és fehér pólóban biciklivel demonstrációjukhoz. Terveik szerint egy élő szalagot hoznak létre a Parlament körül, mivel körbeszalagozni nem tudják az épületet.”

Elindultak az SZFE hallgatói biciklijükkel a Kossuth térre

A kisemberért szól a rekviem Pass Andrea A jelentéktelen című darabjában a Jurányiban. A hivatalnok kálváriájának végkimenetele nem lehet kétséges. Akakaj Akakijevics Basmacskin bármelyikünk lehetne. Egy hivatalnok, egy a városból, egy átlagember, jó, legyen kisember. Nem politikus, nem oligarcha, nem kormányközeli nagyvállalkozó, nem főnök: egy egyszerű alkalmazott, a hierarchia legaljáról.

Trend

Joe Biden balos rángatózása.

Balra rántaná a kormányt Joe Biden, ha amerikai elnökké választanák, és húzná magával a világot is – így a Hirado.hu.

„Szabó Dávid külpolitikai elemző emlékeztet: 'az eddig nyilvánosságra került gazdaságpolitikai elképzelések baloldali fordulatot valószínűsítenek az Egyesült Államokban'. A középosztály és a felső középosztály fogja megszenvedni egy esetleges Biden elnökségnek a gazdasági következményeit. A Joe Biden-féle programban nyomát sem látni annak a fajta újraiparosítási programnak, amelyet Donald Trump a másik oldalon meghirdetett. A demokrata elnökjelölt nem tud már eltérni attól az egyenesvonalú gondolkodástól, mely szerint Amerikából a munkahelyek elmennek, helyette új típusú, más típusú munkahelyek vagy alapjövedelem fogja kielégíteni az amerikai polgároknak az anyagi, jövedelmi igényeit. Trump az, aki megpróbálja erőnek erejével megfordítani ezt a trendet – fogalmazott.”

Balra rántaná a kormányt Joe Biden, ha amerikai elnökké választanák, és húzná magával a világot is

Amerika novemberben újra választ. A republikánusok jelöltje, Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden már hetek óta sorra járja a 328 millió lakosú ország nagyvárosait, hogy minél több bizonytalant állítson maga mellé a programjával. Joe Biden gazdaságpolitikai programja a szakértők szerint baloldali program. A demokrata elnökjelölt nagyvállalati adóemelésekkel és magasabb állami újraelosztással kampányol.

Magyarázat

A gyermeki agy szuperképessége.

Ellentétben a felnőttekkel, akiknél a beszéd és beszédértés már egyértelműen a bal agyféltekéhez kötött, a gyerekek mindkét agyféltekéjüket használják ezekre a feladatokra. Ez azért szerencsés, mert a bal agyfélteke korai sérülése esetén a jobb még átveheti a szerepét – mutatja be az Origo.hu.

„A csecsemők és kisgyerekek agya olyan szuperképességekkel rendelkezik, amiket később elveszítünk – állítják a Georgetown Egyetem Orvosi Központjának idegtudósai. Míg a felnőttekben a legtöbb körülírt funkció az egyik vagy másik agyfélteke meghatározott régiójához kötődik, a gyerekek ugyanazon feladat megoldásához jobb és bal agyféltekéjüket egyaránt használják. Ez a megfigyelés hozzájárul annak magyarázatához, miért épülnek fel a gyerekek sokkal sikeresebben az agyi sérülésekből, mint a felnőttek. Az Egyesült Államok Tudományos Akadémiájának folyóiratában, a Proceedings of the National Academy of Sciences-ben (PNAS) publikált tanulmány egy konkrét funkcióra, a nyelvhasználatra fókuszál, fő megállapítása pedig az, hogy a nyelv megértése – pontosabban a hallott mondatok értelmezése – a gyerekek mindkét agyféltekéjét mozgósítja. Az eredmény egybecseng a Georgetown neurológia professzora, Elissa L. Newport által vezetett korábbi kutatások következtetéseivel.”

Ezzel a szuperképességgel rendelkezik a gyerekek agya

Ellentétben a felnőttekkel, akiknél a beszéd és beszédértés már egyértelműen a bal agyféltekéhez kötött, a gyerekek mindkét agyféltekéjüket használják ezekre a feladatokra. Ez azért szerencsés, mert a bal agyfélteke korai sérülése esetén a jobb még átveheti a szerepét. A csecsemők és kisgyerekek agya olyan szuperképességekkel rendelkezik, amiket később elveszítünk - állítják a Georgetown Egyetem Orvosi Központjának idegtudósai.

Szerződés

Gareth Bale hazatérése.

A walesi klasszis hét év után visszatért a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatához a Real Madridtól – jelenti a Magyar Hírlap Online.

„A 31 esztendős szélső egy évre kölcsönbe érkezett vissza korábbi klubjához, amelynek sajtóértesülések szerint 20 millió fontjába került a játékos, ennek az összegnek egy részét a futballista magas fizetésének átvállalása teszi ki. A madridiak régóta szabadulni kívántak a walesi játékostól már csak azért is, mert Zinédine Zidane vezetőedző jó ideje nem számít rá, emiatt Bale legutóbb már külön edzett a csapattársaitól. A királyi gárda 2013-ban akkor világcsúcsot jelentő 100,8 millió euróért igazolta le a Tottenhamtől Bale-t, akinek szerződése 2022-ben jár le, miközben hetente körülbelül 660 ezer eurót kap.”

Gareth Bale visszatért a Tottenhamhez

A 31 esztendős szélső egy évre kölcsönbe érkezett vissza korábbi klubjához, amelynek sajtóértesülések szerint 20 millió fontjába került a játékos, ennek az összegnek egy részét a futballista magas fizetésének átvállalása teszi ki. A madridiak régóta szabadulni kívántak a walesi játékostól már csak azért is, mert Zinédine Zidane vezetőedző jó ideje nem számít rá, emiatt Bale legutóbb már külön edzett a csapattársaitól.

Ájulás

Jordán Tamás életveszélyes incidense.

Egy napra leállt a Pásztor című film forgatása, miután az egyik jelenet felvétele során veszélybe került Jordán Tamás élete, derült ki a pénteki filmpremier utáni beszélgetésen – tudósít a Blikk Online.

„Illés László második nagy játékfilmjét, a szinte teljesen szombathelyi műhelymunkaként készült Pásztort pénteken este mutatták be a Savaria moziban. A vetítés utáni beszélgetésen a készítők több kulisszatitkot is elárultak a közösségi finanszírozású alkotással kapcsolatban. Így többek közt az is kiderült, hogy a film akasztásos jeleneténél kis híján tényleg felakasztották Jordán Tamást. Az ilyen esetben használt biztonsági heveder ugyanis nem tartotta megfelelően a színészt, akit emiatt a kötél valóban fojtani kezdett. A jelenet másik szereplőjének, Endrődy Krisztiánnak azonban sikerült gyorsan reagálni az incidensre, és lesegítette Jordánt, aki ekkor már közel volt az ájuláshoz. Az eset miatt aznapra le is állították a további forgatásokat.”

Veszélybe került Jordán Tamás élete: kollégájának lélekjelenléte akadályozta meg a tragédiát

Veszélybe került Jordán Tamás élete a Pásztor című film forgatásán. / Fotó: Isza Ferenc Egy napra leállt a Pásztor című film forgatása, miután az egyik jelenet felvétele során veszélybe került Jordán Tamás élete, derült ki a pénteki filmpremier utáni beszélgetésen. Illés László második nagy játékfilmjét, a szinte teljesen szombathelyi műhelymunkaként készült Pásztort pénteken este mutatták be a Savaria moziban.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100360/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.23. 05:10
A Fidesz toronymagas előnye, Gyurcsányék szuperterjesztő gócpontja, a tömegrendezvények veszélyforrása, a COVID-ellátás csúcsra járása, és Istenes Bence és Csobot Adél harmóniája pénteki online lapszemlénkben.

Átadták a 3-as metró megújult déli szakaszát

2020.10.22. 16:35
A felújított rész a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszt érinti. A felújított szakaszon csütörtök délután 17 órától utazhatnak az utasok.

Ezeket a cikkeket olvastad már?