Blogolj!

Blogstar kávéház

Túlkapás

Lukasenko csapdahelyzete.

Nem csillapodik az elégedetlenségi hullám, ismét hatalmas tömegek tüntettek a belarusz elnök ellen – tudósít a Népszava Online.

„Megint emberek tízezrei vonultak utcára vasárnap a fehérorosz fővárosban Alekszandr Lukasenko elnök lemondását követelve. Ez már a hatodik egymást követő hétvége, hogy nagyszabású tüntetések zajlanak Minszkben. Helyszíni beszámolók szerint a demonstrálók azt skandálták, hogy 'takarodj'. A hatóságok legkevesebb tíz embert őrizetbe vettek – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség a rendőrség tájékoztatására hivatkozva. Eközben hackerek közzétették az interneten mintegy ezer fehérorosz rendőr személyes adatait, megtorlásképpen a hatóságok erőszakos fellépése és túlkapásai miatt.”

Ismét hatalmas tömegek tüntettek Lukasenko ellen

Károkról még nem érkezett bejelentés. Újabb, 4,2-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot vasárnap kora délután - közölte a helyi sajtó. A földrengés epicentruma a közép-dalmáciai Gracacban volt, Zárától (Zadar) 51 kilométerre, mintegy 10 kilométeres mélységben. A rengést egész Dalmáciában és Likában érzékelte a lakosság, károkról nem érkezett bejelentés.

Sérelem

Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése.

Még mindig nincs új a nap alatt. Legalábbis ami Gyurcsány úr, a bukott kormányfő magatartását illeti – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„A történelem – s benne Gyurcsány Ferenc – ismétli önmagát. Vidnyánszky megfenyegetése ez idő tájt csak könnyed ujjgyakorlat lehetett számára, hiszen volt már tapasztalata, 2010-ben ugyanis egy nagyon hasonló fenyegetés hangzott el szájából, mégpedig a Fidesz és Orbán Viktor választási győzelme után. Akkor azt 'ígérte', hogy ők, mármint a szocialisták (akkor még nem volt DK) biztosítják Orbán Viktort arról, hogy midőn pártja győzelme után felébred, még azon a hétfői napon meg fogja bánni, hogy egyáltalán a világon van, s elátkozza azt a percet, amikor oly ostoba volt, hogy ismét hatalomba lépett. Nem tudom, Orbán Viktor mit cselekedett az akkori, vasárnapi győzelmét követő hétfőn, s megbánta-e, hogy a világon van. Arra viszont jól emlékszem, hogy a demokráciát folyton emlegető, a soha meg nem határozott európai értékekkel minduntalan példálózó nyugat-európai országok, valamint az Egyesült Államok egy szóval sem tiltakoztak a fenyegetőbajnok Gyurcsány szavai ellen. Sok víz lefolyt azóta a Dunán, s számtalanszor kiderült már, azért nem tiltakoztak, mert értéktárukba bőven belefér az effajta magatartás. Elég, ha csak az unió fröcsögő, ordítozó szónokaira gondolunk, akik máig sérelmezik, ha valakinek önálló gondolata merészel lenni.”

Gyurcsány, a fenyegetőbajnok

2020. szeptember 21. hétfő. 4:28 Nemrégen olvashattunk, hallhattunk vaskos fenyegetéséről, melyet Vidnyánszky Attilának szánt, s amely minden jóérzésű embert felháborított. Ellenérzésüket nagyon sokan írásba is foglalták, ám ez semmiféle megbánásra nem késztette. Nekem viszont bevillant az agyamba egy emlék, s elő is kerestem jegyzeteimet, amelyek azt bizonyítják, hogy bizony nincs új a nap alatt, s a történelem gyakorta ismétli önmagát.

Személyiségváltoztatás

A színészhallgatók megnyomorítása.

A héten 74 neves művész nyílt levelet írt annak érdekében, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakításra kerüljön. Az aláírók között van Császár Angela Jászai Mari-díjas kiváló- és érdemes művész, valamint Ókovács Szilvszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója – olvasható a Hirado.hu-n.

„Azért írtam alá, mert úgy érzem, hogy ráfér a színművészeti egyetemre a változás – mondta Császár Angela Jászai Mari-díjas kiváló- és érdemes művész. Hozzátette, több információ is napfényre került, módszerek, történetek amelyek azt mutatják, hogy több színészhallgatót is megnyomorítottak oktatóik. 'Amikor mi voltunk a főiskola hallgatói, nem volt ilyenre példa, nem sanyargattak, minket oktatóink' – hangsúlyozta. Császár Angela tanított a Nemzeti Színi Akadémia Művészeti Szakközépiskolában. Elmondta, növendékei, akik később a SZFE hallgató lettek 'borzasztó történeteket' meséltek neki. Ezek a történetek mind arról szóltak, hogy az oktatóik meg akarják változtatni személyiségüket.”

Császár Angela: Több színészhallgatót is megnyomorítottak oktatóik az SZFE-n

A héten 74 neves művész nyílt levelet írt annak érdekében, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakításra kerüljön. Az aláírók között van Császár Angela Jászai Mari-díjas kiváló- és érdemes művész valamint Ókovács Szilvszter a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

Fáradtság

Barta Sylvia koronavíruskínjai.

Aggodalomra adnak okot az erőteljes immunválasz okozta bőrelváltozások, a sportolástól teljesen független izom-és ízületi fájdalmak, a memória-és látászavarok – írja az Origo.hu szerint a TV2 időjárás-jelentője, aki még tavasszal kapta el a vírust.

„Négy és fél hónappal ezelőtt, amikor – a negatív Covid-19 teszttel a kezemben – már gyógyultan tervezgettem a jövőt, akkor azt gondoltam, hogy két hónapnyi hosszú betegség után már csak az örömteli felépülés vár rám! Sajnos azonban hiába telnek, múlnak a hetek, még mindig nem vagyok a régi! Szerencsére vissza tudtam térni a televízióba és 4 hónap után már edzéseket is tartok, de a régi tettvágy és vitalitás egyelőre a múlté. Dolgozó nőként, háziasszonyként, feleségként, édesanyaként csak a jóleső és indokolt fáradságot ismertem, de ez a betegség óta még mindig tartó krónikus fáradság egészen más!' – írta oldalán.”

Barta Sylviát fél éve nem hagyja nyugton a vírus, hosszan mesélt róla

Aggodalomra adnak okot az erőteljes immunválasz okozta bőrelváltozások, a sportolástól teljesen független izom-és ízületi fájdalmak, a memória-és látászavarok - írta a TV2 időjárás-jelentője, aki még tavasszal kapta el a vírust. „Négy és fél hónappal ezelőtt, amikor - a negatív Covid-19 teszttel a kezemben - már gyógyultan tervezgettem a jövőt, akkor azt gondoltam, hogy kéthónapnyi hosszú betegség után már csak az örömteli felépülés vár rám!

Születés

Rónai Egon családi tragédiája.

Meglepő őszinteséggel tárta fel személyes drámáját az ATV műsorvezetője – így a Blikk Online.

„Az ATV műsorvezetőjének öt saját gyermek teszi boldoggá mindennapjait, ő maga azonban sosem tapasztalhatta meg, milyen érzés az, ha valaki egy testvérrel nő fel. Sajnos ezt a csodás kapcsolatot egy tragédia és egy rossz családi döntés akadályozta meg. Rónai Egon egyik nővére halva született, édesapja előző kapcsolatában született féltestvérét pedig sosem ismerte meg igazán. A héten, az ATV-könyvek első köteteként megjelenő AZ EGON című könyvben a műsorvezető először mesélt részletesen arról, hogyan tudta meg, hogy nem ő volt a szülei első gyermeke. 'Nagyon szerettem volna egy testvért. Lehetett volna nővérem, Dóra lett volna a neve, de halva született' – árulta el Rónai Egon, akinek születése ezek után valóságos csoda volt.”

Megrendítő őszinteséggel vallott korábban soha nem hallott családi tragédiájáról Rónai Egon

Az ATV műsorvezetőjének öt saját gyermek teszi boldoggá mindennapjait, ő maga azonban sosem tapasztalhatta meg, milyen érzés az, ha valaki egy testvérrel nő fel. Sajnos ezt a csodás kapcsolatot egy tragédia és egy rossz családi döntés akadályozta meg. ( A legfrissebb hírek itt) Rónai Egon egyik nővére halva született, édesapja előző kapcsolatában született féltestvérét pedig sosem ismerte meg igazán.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100395/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.23. 05:10
A Fidesz toronymagas előnye, Gyurcsányék szuperterjesztő gócpontja, a tömegrendezvények veszélyforrása, a COVID-ellátás csúcsra járása, és Istenes Bence és Csobot Adél harmóniája pénteki online lapszemlénkben.

Átadták a 3-as metró megújult déli szakaszát

2020.10.22. 16:35
A felújított rész a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszt érinti. A felújított szakaszon csütörtök délután 17 órától utazhatnak az utasok.

Ezeket a cikkeket olvastad már?