Blogolj!

Operatív törzs: a korlátozások a vírus terjedésének megakadályozását szolgálják

Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Magyarország és a magyar egészségügy is a járványügyi készültség állapotában van, de tervszerűen zajlik a védekezés.

Fotó: MTI

Müller Cecília úgy fogalmazott, azért hozták meg az új szabályokat - például a szórakozóhelyek este tizenegy órai bezárására vonatkozó szabályt is -, hogy megakadályozzuk a napi életet korlátozó szigorítások bevezetését, egyúttal mindenkit arra kért, vegye komolyan ezeket a szabályokat és vegye ki a részét a koronavírus elleni védekezésből. Az országos tisztifőorvos elmondta, Magyarország és a magyar egészségügy is a járványügyi készültség állapotában van, s bár tervszerűen zajlik a védekezés, a járványhelyzet alakulásától függően újabb szigorítások is várhatók.

A tizennégyről tíz naposra csökkentett karanténidőszakkal kapcsolatban elmondta, azért született meg ez a döntés, mert a tapasztalatok alapján ennyivel csökkent a betegség lappangási ideje. Továbbra is nagyon fontos, hogy helyesen hordjuk a maszkot - takarja el az orrot és a szájat -, hogy ne adhassuk át a vírust. Az ezret követi a napi új esetek száma az elmúlt napokban, de most jellemzően a fiatal korosztály betegedett meg, az összes pozitív eset túlnyomó többsége a fiatal korosztályhoz tartozik, ők nem rendelkeznek erős tünetekkel, viszont tovább tudják adni a betegséget az időseknek - tette hozzá az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília kitért a vírustagadókra és oltásellenes mozgalmakra is, velük kapcsolatban kijelentette, ők megalapozott szakmai véleményekkel nem rendelkeznek, és elbizonytalanítják az embereket, ezért arra kérte őket, hogy ne terjesszék nézeteiket.

Orbán Viktor múlt héten jelentette be, hogy több szigorú szabályt is meghoztak a koronavírus-terjedésének megakadályozása érdekében, ezek közé tartozik, hogy továbbra is fennmaradnak a beutazási korlátozások, több helyen lesz kötelező a maszkviselet és az is, hogy éjjelre be kell zárnia a szórakozóhelyeknek.

Újabb fontos intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. A miniszterelnök a Facebook-oldalán jelentette be, hogy hazánk továbbra is fenntartja a beutazási korlátozásokat, több helyen is kötelező lesz a maszkviselés illetve éjjelre bezárnak a szórakozóhelyek. A két és fél perc hosszúságú videóban a miniszterelnök elmondta, hogy a kormány mai ülésén áttekintették a járványügyi helyzetet és döntéseket hoztak.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100408/pics/lead_800x600.jpeg
koronavírus,Müller Cecília,operatív törzs
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Gulyás Gergely: Nem várhatóak újabb szigorítások

2020.11.26. 11:05
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ma is megtartotta a szokásos heti online Kormányinfót. Mutatjuk a részleteket!

Elhunyt 115 beteg, 6360 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.11.26. 09:20
A legfrissebb adatok szerint 6360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést,és elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg.

Korona-napló, 2020. november - hírfolyam

2020.11.26. 07:05
Minden történés, minden adat, minden jó és rossz hír egy helyen az életünket megkeserítő Covid-19-ről.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Operatív törzs: íme a megyei bontás a fertőzöttek számáról

2020.11.24. 12:10
Mától életbe lépett az idősek vásárlási idősávját biztosító intézkedés, de nem csupán erről esett szó az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

3 929 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 117 beteg

2020.11.24. 09:30
3929 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 181 881 főre nőtt a hazánkban beazonosított …

Visszaáll az idősek vásárlási sávja!

2020.11.23. 12:25
Orbán Viktor miniszterelnök aláírta és be is jelentette az erről szóló kormányrendeletet.

Müller Cecília: 2021 első negyedévében indulhat a tömeges oltás

2020.11.23. 12:05
Aggasztó, hogy továbbra is napi százas nagyságrendben mozog a járvány halálos áldozatainak száma, de pozitív, biztató jelekről is beszámolt az országos …

Ezeket a cikkeket olvastad már?