Blogolj!

Blogstar kávéház

Ütem

A fideszes városok szemételtakarítása.

A kormány 13 milliárd forintot különít el a „Tisztítsuk meg az országot!” nevű, a közforgalmú területek kitakarítását célzó „projekt” 2020 végéig tartó első ütemére. Első körben fideszes városoknak adnak pénzt Orbánék szemételtakarításra – fogalmaz a Népszava Online.

„A határozat szerint közreműködő szervezet a MÁV, a Magyar Közút, az állami erdészetek és nemzeti parkok, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Pintér Sándor belügyminiszter javasolta 'pilot', illetve pályázaton kiválasztott önkormányzati helyszínek, valamint a Palkovics László innovációs- és technológiai miniszter által – szintén pályázati úton – támogatott egyházak, illetve civil és gazdasági szervezetek. (Utóbbiak csak a hulladék szállítását és kezelését végezhetik.) A különböző lakosságszám alapján 'pilothelyszínként' jelölik ki Csepelt, Kaposvárt, Esztergomot, Monort, Kapuvárt, Balatonfőkajárt, Füzért és Sümeget. (A tavalyi önkormányzati választásokon aratott ellenzéki előretörés ellenére az Orbán-kabinet csak kormánypárti polgármester irányította helyhatóságokat választott ki. A lista egy, halványnarancssárga kakukktojása Balatonfőkajár független, bár kormánypárti politikusokkal sűrűn együtt mutatkozó polgármestere, Forró Zsolt.) A belügyminiszternek a forrás beérkezését követő 30 napon belül egymilliárdos keretű pályázatot kell kiírnia helyhatóságoknak.”

Első körben fideszes városoknak adnak pénzt Orbánék szemételtakarításra

Felülvizsgálta korábbi tarthatatlan növekedési előrejelzését a Magyar Nemzeti Bank: az idén akár 6,8 százalékkal is csökkenhet a GDP. Úgy tűnik, inkább csak szavakban elkötelezett az infláció féken tartása mellett a Magyar Nemzeti Bank (MNB), mivel az idén és jövőre még bőven 3 százalék feletti pénzromlásra számítanak.

Kritika

Brüsszel politikai boszorkányüldözése.

Ismét bebizonyosodott, hogy politikai nyomásgyakorlásról van szó az európai uniós alapértékek sérülésének veszélye miatt Magyarországgal szemben megindított, hetes cikkely szerinti jogállamisági eljárás esetében – közölte a Magyar Hírlap Online szerint az igazságügyi miniszter kedden Brüsszelben, a tagországok európai ügyekkel foglalkozó szakminisztereinek tanácsülését követően.

„Varga Judit magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy egyes országcsoportoknak nem célja az egyértelműen politikai eljárást lezáró szavazás megtartása. Céljuk az elhúzódó állapot fenntartása, mivel belpolitikai népszerűséget lehet szerezni azzal, ha egyes közép-európai államok kritikája politikai napirenden marad. A Magyarországgal szembeni eljárás emellett elvonja a figyelmet bizonyos tagállamok belpolitikai problémáiról is. A jogi érveknek vége szakadt, Magyarország az eljárás mihamarabbi lezárását javasolja – emelte ki. Elmondta, Magyarország erre ígéretet kapott Angela Merkeltől, az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Németország kancellárjától. Ha azonban a tagországok a közeljövőben nem hajlandók tisztességes eljárásban az ügy lezárását jelentő szavazásra, Magyarország számos konkrét példa felsorolásával fogja felhívni a figyelmet a kettős mércére 'ebben a politikai boszorkányüldözésben' – húzta alá.”

„Politikai nyomásgyakorlás a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárás"

Varga Judit magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy egyes országcsoportoknak nem célja az egyértelműen politikai eljárást lezáró szavazás megtartása. Céljuk az elhúzódó állapot fenntartása, mivel belpolitikai népszerűséget lehet szerezni azzal, ha egyes közép-európai államok kritikája politikai napirenden marad. A Magyarországgal szembeni eljárás emellett elvonja a figyelmet bizonyos tagállamok belpolitikai problémáiról is.

Helytállás

A magyar egészségügy leterhelődése.

Az emberek felelőssége is, hogy mennyire terhelődik le az egészségügy – erről beszélt a Szent László Kórház intenzív osztályát vezető főorvosa az M1-nek. Az orvosok azt mondják: magas szinten zajlik az ellátás. Március óta többet tudnak a vírusról, és rendelkezésre állnak a gyógyításhoz szükséges eszközök is. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, azonban az kell, hogy mindenki betartsa az óvintézkedéseket – állítja a Hirado.hu.

„Bobek Ilona azt hangsúlyozta: a magyar egészségügy felkészült, de az emberek felelősségtudatán is múlik, hogy mennyire lesz leterhelve a rendszer. Ha betartják a szabályokat, felelősségteljesen állnak a járványhoz, és nem önzően, akkor az ő segítségükkel megoldható az, hogy a magyar egészségügy ne legyen hirtelen leterhelt, hanem egy egyenletes betegbeáramlás legyen – magyarázta. Vagyis, ha az emberek viselik a maszkot és tartják a távolságot, akkor a fertőzöttek is jobb állapotban jelennek majd meg a kórházakban, és az egészségügy is könnyebben helyt tud állni.”

Az emberek felelőssége is, hogy mennyire terhelődik le az egészségügy

Az emberek felelőssége is, hogy mennyire terhelődik le az egészségügy - erről beszélt a Szent László Kórház intenzív osztályát vezető főorvosa az M1-nek. Az orvosok azt mondják: magas szinten zajlik az ellátás. Március óta többet tudnak a vírusról, és rendelkezésre állnak a gyógyításhoz szükséges eszközök is.

Ünnep

Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása.

Több ezer debreceni drukker jelenlétében, óriási ünneplés közepette mutatták be a Nagyerdei Stadionban a DVSC-be 12 és fél év szünet után visszatérő, 108-szoros válogatott labdarúgót, Dzsudzsák Balázst, aki mostantól hivatalosan is a DVSC játékosa – tudósít az Origo.hu.

„Az érdeklődést mi sem jelezte jobban, hogy Budapestről egyre-másra érkeztek az újságírók, a tévé- és rádióriporterek. 'Ez olyan lesz, mint amikor Diego Maradona befutott Nápolyba' – jegyezte meg egy idősebb, sokat látott kolléga. Annyian azért nem voltunk, de az érdeklődés a percek múlásával egyre magasabbra hágott. A kiemelt figyelem nem volt véletlen: elvégre Dzsudzsák Balázs még mindig képes egy-egy mondatával, igazolásával, megmozdulásával tömegekre hatni. Nem sokkal az edzés kezdete előtt már az volt a kérdés, hogy Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője vajon berakja-e a játékost hétfőn este a Pécs elleni bajnokin? Akkor játssza ugyanis a következő mérkőzését az NB II-ben a Lokit.”

Több ezren ünnepelték a visszatérő Dzsudzsák Balázst Debrecenben - képek

Több ezer debreceni drukker jelenlétében, óriási ünneplés közepette mutatták be a Nagyerdei Stadionban a DVSC-be 12 és fél év szünet után visszatérő, 108-szoros válogatott labdarúgót, Dzsudzsák Balázst, aki mostantól hivatalosan is a DVSC játékosa. Dzsudzsák legutóbb 2007 tavaszán futballozott magyar bajnoki mérkőzésen.

Rejtély

Völgyi Zsuzsi lázas kattogása.

Kellemetlen meglepetés: mellbevágó levelet kapott kézhez a napokban Völgyi Zsuzsi. A Romantic énekesnőjét arról értesítette a Főváros Kormányhivatalának földhivatali főosztálya, hogy 18 040 forintos tartozása miatt végrehajtási jogot jegyeztek be csepeli otthonára. Nem értette, hogyan tartozhat Újbuda önkormányzatának, így rákeresett az interneten a tulajdoni lapon feltüntetett önálló bírósági végrehajtó nevére – számol be róla a Blikk Online.

„– Olyan sokkot kaptam az első felugró hírek láttán, hogy elhánytam magam – mesélte a Blikknek Zsuzsi, aki Lippai László színművész esetét olvasta, akinek 30 ezres tartozása miatt hét éve elárverezték a többmilliós terepjáróját. – Rettenetesen megijedtem, mert vagy szórakozik velem valaki, vagy hasonlóan járhatok. Többször hívtam a végrehajtó irodáját, de senki nem vette fel a telefont, és csak nőtt a gyanúm. Személyesen is utána akart járni a rejtélynek, ám másnap újabb levél érkezett, amely szerint ugyanez a végrehajtó júliusban lefoglalta az autóját, amelyet kivontak a forgalomból, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztek be rá. – Egyszerűen összeomlottam, csak zokogtam a tehetetlenségtől. Lázasan kattogott az agyam, hogy hová rejtsem a kocsimat, nehogy elárverezzék, hiszen munkaeszköz, ezzel járok a fellépésekre – magyarázta az énekesnő, aki végül megtudta, egy tavaly májusi, be nem fizetett XI. kerületi parkolásbüntetés miatt foglalták le az autóját, illetve terhelték meg lakását.”

„Összeomlottam, csak zokogtam a tehetetlenségtől" - Mellbevágó levelet kapott Völgyi Zsuzsi

Kellemetlen meglepetés: mellbevágó levelet kapott kézhez a napokban Völgyi Zsuzsi. A Romantic énekesnőjét arról értesítette a Főváros Kormányhivatalának földhivatali főosztálya, hogy 18 040 forintos tartozása miatt végrehajtási jogot jegyeztek be csepeli otthonára. Nem értette, hogyan tartozhat Újbuda önkormányzatának, így rákeresett az interneten a tulajdoni lapon feltüntetett önálló bírósági végrehajtó nevére.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100488/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?