Blogolj!

A legszigorúbb rendszabályok mellett rendezik meg a szuperkupa döntőjét

Kálovics Tibor

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vezetője bejelentette, hogy csütörtök este a legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa döntőjét.

Fotó: behir.hu

Lakatos Tibor kérte a Bayern München-Sevilla mérkőzés szurkolóit, hogy már a beléptetésnél viseljenek maszkot. A stadionban jelentős számú lesz az egészségügyi személyzet és külön sátrakat állítanak fel a magasabb testhőmérsékletű vagy esetleg tünetekkel rendelkező drukkerek további vizsgálatának céljából. A nézőtéren csak az egy közösséget alkotók, vagyis a családtagok illetve a barátok ülhetnek egymás mellé, a sorok nem tölthetőek fel egészben. 

A meccsre főként magyarok váltottak jegyet, a spanyolok kisebb létszámban, a németek mintegy 1500-an érkeznek. A külföldi drukkerek csak úgy léphetnek be hazánk területére, ha a három napon belül elvégzett PCR-tesztjük eredménye negatív lett, és 72 órán belül elhagyják Magyarországot. Lakatos Tibor elmondta, hogy a külföldről érkező szurkolókat együtt tartják: a spanyolok chartergépekkel érkeznek és erre a feladatra kijelölt bluszflotta szállítja őket a fővárosban, a németeknek külön parkolót jelöltek ki. A dandártábornok kérte a magyaroktól, hogy a rendszabályokat, amelyeket a labdarúgó-szövetségek és a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai meghatároztak, mindenki tartsa be.

A csapattagok az edzők és a klubok technikai személyzete is komoly szűréseken esett át. Az UEFA a magyarországi tartózkodásuk ideje alatt "buborékban" tartja őket vagyis nem érintkezhetnek olyannal akinek nincs koronavírus-tesztje. A csapattagok állapotát folyamatosan figyelemmel kísérik. A csapatokhoz kijelöltek egy-egy negatív teszteredménnyel rendelkező összekötőt, hogy tartsa a kapcsolatot a csapatok és a biztosítást végrehajtó  parancsnoki állomány között. A mérkőzés miatt közlekedésrendészeti intézkedésekre kell majd számítani. 

Lakatos Tibor újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kormány visszaállította a a schengeni belső határon a határellenőrzést és így az osztrák-magyar szakaszon is folyamatosan szolgálatban vannak rendőrök amiatt, hogy csak azok léphessenek be az országba, akik erre a kormányrendelet alapján jogosultak. Kitért arra is, hogy bár több helyen kell maszkot hordania az embereknek akik viszont egyre komolyabban veszik a helyzetet és kisebb számban találnak szabálytalanságot az ellenörző szervek. A szórakozóhelyek ellenőrzésével összefüggésben kiemelte: nem razziaszerűen, hanem a napi szolgálatuk során folyamatosan ellenőrzik a szabályok betartását. Szintén kérdésre válaszolva elmondta: aki átesett a fertőzésen, beutazhat az országba, ezt szűréssel és erről szóló igazolással tudja megtenni.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100558/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Jelentős havazás érkezhet szerdán

2020.11.28. 15:15
Könnyen lehet, hogy Magyarország egyes tájain meg is marad a hótakaró a jövő héten.

Rákay: Baranyi érti a liberálbolsi idők szavát, vagy elmeroggyant

2020.11.28. 12:45
Nem hagyhatjuk, hogy a szivárványos horrorkoalíció polgármestere BLM-szobrot állítson Ferencvárosban – üzeni a televíziós producer.

Szomorú rekord: 152 halálos áldozatot követelt a járvány

2020.11.28. 09:05
Kétszázezer fölé nőtt a regisztrált, beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon.

Korona-napló, 2020. november - hírfolyam

2020.11.28. 05:00
Minden történés, minden adat, minden jó és rossz hír egy helyen az életünket megkeserítő Covid-19-ről.

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Száz éven felüli koronavírusos beteg is gyógyult már meg

2020.11.27. 12:00
Az operatív törzs rövidre fogta pénteki sajtótájékoztatóját, de néhány fontos infót azért így is megtudtunk.

Az európai válságkezelő alap létrejöttéhez nélkülözhetetlen a magyar és lengyel szavazat

2020.11.27. 10:20
Többek között erről beszélt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádiónak adott interjújában. A …

Elhunyt 135 beteg, 6393 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.11.27. 09:15
A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 6393 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és elhunyt 135 többségében …

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: A vétó hazafias kötelességem volt

2020.11.26. 17:15
A joguralomról szóló politikai vitát és a válságkezelés sürgető gazdasági kérdését nem lehet egymással összekötni; aki ezt megteszi, az felelőtlen, mert a válság idején gyors …

Ezeket a cikkeket olvastad már?