Blogolj!

Blogstar kávéház

Jövő

Von der Leyen migrációs pakkja.

Még súlyos válsághelyzetekben sem kezdeményezné a menedékkérők Unión belüli kötelező elosztását az Európai Bizottság. Kvóták betelepítés nélkül: Von der Leyen bemutatta az EB javaslatcsomagját – tudósít a Népszava Online.

„A tagállamok semmilyen körülmények között sem kötelezhetők arra, hogy részt vegyenek nemzetközi védelemre szoruló személyek Unión belüli áthelyezésében. Valamilyen formában azonban ki kell fejezniük a szolidaritásukat a migrációs nyomás alá került frontországokkal – mutatta be újságíróknak Ylva Johansson európai biztos, hogy az uniós testület hogyan képzeli a közös migrációs politika jövőjét. Az Európai Bizottság szerdán mutatta be átfogó javaslatcsomagját, amellyel öt éven belül immár másodszor rugaszkodik neki az EU migrációs és menekültügyi reformjának. A Jean-Claude Juncker vezette előző testület kudarcot vallott az elképzeléseivel, nem utolsósorban Magyarország és más közép-, illetve kelet-európai tagállamok makacs ellenállása miatt. Ursula von der Leyen és csapata most azt reméli, hogy a friss javaslatok előbb-utóbb megnyerik az eddig berzenkedő országok tetszését is. Az előterjesztéseket a kormányokból álló EU Tanácsnak és az Európai Parlamentnek még el kell elfogadnia, hogy hatályba léphessenek.”

Kvóták betelepítés nélkül - Von der Leyen bemutatta az EB javaslatcsomagját

Még súlyos válsághelyzetekben sem kezdeményezné a menedékkérők Unión belüli kötelező elosztását az Európai Bizottság. A tagállamok semmilyen körülmények között sem kötelezhetők arra, hogy részt vegyenek nemzetközi védelemre szoruló személyek Unión belüli áthelyezésében. Valamilyen formában azonban ki kell fejezniük a szolidaritásukat a migrációs nyomás alá került frontországokkal - mutatta be újságíróknak Ylva Johansson európai biztos, hogy az uniós testület hogyan képzeli a közös migrációs politika jövőjét.

Titok

Orbán Viktor felbukkanása.

Ezúttal a Szent László Kórházban tűnt fel váratlanul a miniszterelnök – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„Orbán Viktor miniszterelnök szerda este folytatta kórházlátogatásait: ezúttal a Szent László Kórháznál ellenőrizte a helyzetet. A kormányfő egy videót is feltöltött Facebook-oldalára a látogatásról, amelyen Pintér Sándor belügyminiszter is részt vett.”

Orbán Viktor ellátogatott a Szent László Kórházba

A miniszterelnök a koronavírus-helyzetről érdeklődött - VIDEÓ

Baj

Dobrev Klára álhírcsomagja.

Három álhírt indított el Gyurcsány Ferenc felesége a kormány intézkedéseivel kapcsolatban – állítja a Hirado.hu.

„Három álhírt indított el hétvégén Dobrev Klára a járványhelyzettel és a kormány intézkedéseivel kapcsolatban – mondta Dömötör Csaba a közösségi oldalán. Az államtitkár arról beszélt: a Demokratikus Koalíció EP-képviselője hazudott, amikor azt mondta, tíz tesztből nyolcat fizetnek az emberek. Az eddig elvégzett 630 ezer szűrés többsége ingyenes volt. Dömötör Csaba hozzátette, Gyurcsány Ferenc felesége abban sem mondott igazat, hogy az egész világ átállt a tömeges tesztelésre, és abban sem, hogy Magyarországon nem segít az állam, ha valaki bajba kerül a válság miatt – derült ki az M1 Híradójából.”

Három álhírt indított el Dobrev Klára a kormány intézkedéseivel kapcsolatban

Három álhírt indított el hétvégén Dobrev Klára a járványhelyzettel és a kormány intézkedéseivel kapcsolatban - mondta Dömötör Csaba a közösségi oldalán. Az államtitkár arról beszélt: a Demokratikus Koalíció EP-képviselője hazudott, amikor azt mondta, tíz tesztből nyolcat fizetnek az emberek. Az eddig elvégzett 630 ezer szűrés többsége ingyenes volt.

Gyógyulás

Pataky Attila zokogós vallomása.

Az Edda frontembere összeomlott, miközben arról beszélt a rádióban, hogy miken ment keresztül az utóbbi hetekben koronavírusos betegsége kapcsán – olvasható az Origo.hu-n.

„A műsorvezető, Bochkor Gábor emlékeztette Patakyt, hogy tavasszal még hisztinek nevezte a koronavírus-járványt, majd megkérdezte tőle, megváltozott-e a véleménye: 'Igen, alázatosan jelentem, nagyon erősen megtanított a sors, hogy kicsit halkabban kell csinálni, nem kell annyira harsánykodni, nem kell annyira véleményeskedni. [...] Engem a szeretet érdekel, a fény érdekel. Újra kell tanulnom a csendet. Megírtam magamnak a Csend igazságá-t, csak nem hallgatom eleget.' A beszélgetés végén nagyon sok erőt kívánt zenésztársának, Gömöry Zsoltnak, aki jelenleg az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírus-fertőzötteket gondozó osztályán gyógyul.”

Pataky Attila zokogva beszélt koronavírusos betegségéről

Az Edda frontembere összeomlott, miközben arról beszélt a rádióban, hogy miken ment keresztül az utóbbi hetekben. Az Origo is megírta, hogy Pataky Attila már hazatérhetett otthonába a kórházból. Az Edda frontembere a múlt héten került kórházi kezelés alá a koronavírus-fertőzés miatt, ami egyébként az együttes másik két tagját, a billentyűs Gömöry Zsoltot és a basszusgitáros Kicska Lászlót is elérte.

Út

Alföldi Róbert coming outja.

Ezen a héten Alföldi Róbert színész, rendező ült le Osváth Zsolt kanapéjára beszélgetni. Az interjú során volt szó színházról, coming outról, de még Robi közösségi média használati szokásai is szóba kerültek – jelenti a Blikk Online.

„Öt évig ő állt a Nemzeti Színház élén, ám 2013-ban Vidnyánszky Attila vette át helyét. Alföldi a nemzetis éveket pozitív élményként élte meg, elmondása szerint nincs benne sértődöttség. Bár maga mögött tudhat egy kereskedelmi televíziós korszakot is, elmondta, 52 évesen már nem vállalna ilyenfajta szereplést. Amikor Osváth Zsolt a coming outról kérdezte, határozott véleménye volt a témáról. Szerinte mindenkinek a belső ritmusa és saját útja, hogy felvállalja-e szexuális irányultságát, hiszen az intim szféra mindenkinek a magánügye.”

„Nem lehet erőltetni" - Őszintén vallott a coming outról Osváth Zsolt kanapéján Alföldi Róbert

A beszélgetés elején a házigazda a politika és színház kapcsolatáról faggatta a rendezőt. Elmondta, a színház társadalmi műfaj, azt hivatott színpadra vinni, amiben éppen élünk. A színdarab nem pártpolitizál, de feladata társadalmilag reflektálni. Az előadás bizonyos helyzeteket mutat fel és konfliktusokat elemez.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100535/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?