Blogolj!

Blogstar kávéház

Vágás

A fővárosi fürdő csoportos leépítése.

A járvány okozta brutális bevételkiesés miatt megválnak minden tizedik dolgozójuktól a budapesti fürdők – számol be róla a Népszava Online.

„A nyár végére azonban nyilvánvalóvá vált, hogy ezek a megtakarítások nem lesznek elegendőek, a munkavállalói létszámot is csökkenteni kell. A vidéki fürdők zöme már az első hullám idején felére csökkentette a béreket, a fővárosi fürdők dolgozói a januári bérüket kapták a kényszerű zárvatartás ideje alatt is. A mintegy 900 munkavállalóból 90-100 főt küldenek el a csoportos létszámleépítésre vonatkozó szabályok betartása mellett. A leépítést bejelentették, az érdekegyeztető tárgyalásokat megkezdték. A felmondásokat várhatóan novemberben kapják kézhez az érintettek. A létszámleépítéstől 600 millió forintos megtakarítást remélnek – jelentette be ma Szűcs Ildikó, a BGYH vezérigazgatója, aki bízik abban, hogy később sem kell több embert elküldeniük, már csak azért is, mert a jövő nyári szezonra szükség lesz a képzett munkaerőre. A létszámleépítésben érintetteket nem a menedzsment, hanem a fürdőigazgatók választják ki, de ügyelniük kell bizonyos vezetőség által meghatározott szociális szempontokra, így lehetőség szerint nem mondanak fel a több gyereket nevelő, illetve gyermeküket egyedül nevelő szülőknek, a gyógyfürdőkben dolgozó házaspárok mindkét tagjának, illetve a munkásszállón élőknek.”

Csoportos leépítést jelentettek be a fővárosi fürdőknél

A járvány okozta brutális bevételkiesés miatt megválnak minden tizedik dolgozójuktól. A fővárosi turizmus visszaesése különösen súlyosan érintette a a budapesti gyógyfürdőket. Az idei év első nyolc hónapjának forgalma a tavalyi felére zsugorodott, a bevételkiesés meghaladta a 60 százalékot. A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt.

Buzdítás

Fekete-Győr András nemzetárulása.

Egy román párt jelöltjei mellett korteskedett a vasárnapi önkormányzati választás előtt Fekete-Győr András. A Momentum elnöke nem először állt ki a magyar jelöltekkel szemben a románok oldalán – mutatja be az Origo.hu.

„Vasárnap önkormányzati választásokat tartanak Romániában. Az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) számtalan magyar polgármesterjelölttel és magyar képviselőjelölttel vág neki a szeptember 27-ei választásoknak. A Momentum testvérpártja, a román USR nevű liberális párt Bihar megyei szervezete videót tett közzé, amelyben Fekete-Győr András újra a román pártszövetség (USR-PLUS) jelöltjeire való szavazásra buzdítja az erdélyi magyarokat. Frissítés: a videót azóta eltüntették a Facebookról, ahogy lentebb ez látható is, de mi elérhetővé tesszük az Origo olvasóinak.”

Ismét az erdélyi magyarok ellen kampányol Fekete-Győr András - videó

Egy román párt jelöltjei mellett korteskedett a vasárnapi önkormányzati választás előtt Fekete-Győr András. A Momentum elnöke nem először állt ki a magyar jelöltekkel szemben a románok oldalán. Vasárnap önkormányzati választásokat tartanak Romániában. Az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) számtalan magyar polgármesterjelölttel és magyar képviselőjelölttel vág neki a szeptember 27-ei választásoknak.

Kétség

A kötelező kvóta vörös vonala.

Varga Judit, az uniós ügyekért is felelős igazságügyi tárca vezetője az Európai Bizottság két napja bemutatott migrációs és menekültügyi paktumáról azt mondja a Magyar Hírlap Online írásában: a migráció továbbra sem alternatíva Európa számára.

„A szeptember 23-án bemutatott migrációs és menekültügyi paktummal kapcsolatban Varga Judit kijelentette: a kötelező kvóta szerinti elosztás a magyar kormány számára mindig vörös vonal volt, és ebben Ausztria az egyik legfontosabb szövetségese. Varga Judit azt mondta: Magyarország álláspontja a migrációval kapcsolatban 2015 óta ismert, de ennek soha nem volt része a kritika azokkal szemben, akik a migránsok befogadása mellett kardoskodnak 'Elvárjuk, hiszen szuverén állam vagyunk, hogy nekünk se mondhassák meg, kivel szeretnénk együtt élni a saját országunkban' – jelentette ki a miniszter. Hozzátette: a szolidaritásnak különböző formái vannak, azonban az ennek alapján született új, úgynevezett kiutasítási szponzoráció kivitelezésével kapcsolatban komoly kétségek merülnek fel.”

Varga Judit: A migráció továbbra sem alternatíva Európa számára

Hozzátette: baráti hangulatú megbeszélésük témája leginkább az új migrációs javaslat, a két ország együttműködése a koronavírus-járvány idején, valamint Európa jövője volt. A szeptember 23-án bemutatott migrációs és menekültügyi paktummal kapcsolatban Varga Judit kijelentette: a kötelező kvóta szerinti elosztás a magyar kormány számára mindig vörös vonal volt, és ebben Ausztria az egyik legfontosabb szövetségese.

Korlát

A koronavírus-járvány generációs háborúja.

A kétmilliót is elérheti a koronavírus halálos áldozatainak a száma, mielőtt széles körben alkalmazzák a sikeres védőoltást, sőt magasabb is lehet, ha nem hoznak összehangolt lépéseket a járvány megfékezésére – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója, aki óvott ugyanakkor a generációs háborúskodástól.

„Ryan szerint nem szabad a fiatalokat okolni a fertőzöttek számának mostani növekedéséért, annak ellenére, hogy növekvő aggodalmakat hangoztatnak amiatt, hogy a fiatalok terjesztik a vírust, miután világszerte enyhítettek a korlátozásokon és karanténintézkedéseken. 'Nagyon remélem, hogy nem kezdünk rájuk ujjal mutogatni' – mondta Ryan. 'Az utolsó dolog, amire egy fiatalnak szüksége van, az az, hogy egy idős papoljon és ujjal mutogasson'. A veszélyhelyzeti igazgató szerint Európának még sokat kell dolgoznia a helyzet stabilizálásán, és a vírus terjedésének kézben tartásán.”

Akár kétmillió koronavírusos áldozattal is számol a WHO

A kétmilliót is elérheti a koronavírus halálos áldozatainak a száma, mielőtt széles körben alkalmazzák a sikeres védőoltást, sőt magasabb is lehet, ha nem hoznak összehangolt lépéseket a járvány megfékezésére - közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója.

Bántás

A nyitott házasságok instabilitása.

A nyitott házasságról, annak a struktúrájáról, illetve idehaza való elterjedtségéről vall a Blikk Online cikkében Rozs Erika szexuálpszichológus.

„A sebezhetőség. Sérülékenyebbek vagyunk. Ki vagyunk téve egy szerelmi sokszögnek, ilyen esetben könnyebben érheti az embert érzelmi bántás. Leginkább azok az emberek képesek nyitott házasság kialakítására, akiknek magas az érzelmi intelligenciája, akik jól kommunikálnak egy kapcsolatban és érzelmeik kifejezésében gazdagabbak. Sok szabály kell egy nyitott házassághoz.”

A magyar szexuálpszichológus szerint: „A nyitott házasságok instabilak"

Nem kell monogám életmódot folytatni. Egy hosszú távú házasság megmenthető, mert adott esetben nem kell elválni, inkább csak engedem, hadd legyen a másiknak külső kapcsolata. ( A legfrissebb hírek itt) Működőképesek ezek a kapcsolatok? - Azt gondom, hogy a nyitott házasságok instabilak... Milyen hátrányai vannak? - A sebezhetőség. Sérülékenyebbek vagyunk.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100620/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.23. 05:10
A Fidesz toronymagas előnye, Gyurcsányék szuperterjesztő gócpontja, a tömegrendezvények veszélyforrása, a COVID-ellátás csúcsra járása, és Istenes Bence és Csobot Adél harmóniája pénteki online lapszemlénkben.

Átadták a 3-as metró megújult déli szakaszát

2020.10.22. 16:35
A felújított rész a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszt érinti. A felújított szakaszon csütörtök délután 17 órától utazhatnak az utasok.

Ezeket a cikkeket olvastad már?