Blogolj!

Blogstar kávéház

Szerep

Bajnai Gordon furcsa kerülői.

A Momentum oldalán térhet vissza a politikába Bajnai Gordon. Az ellenzéki párt több „nagy öreg” tanácsait felhasználná a 2022-es kormányváltáshoz, így került képbe a Gyurcsány Ferencet egy évre váltó Bajnai is – olvasható a Népszava Online cikkében.

„Bajnainak hálátlan szerep jutott osztályrészül a magyar politikában – emlékeztet az újság –, miután a totális válság felé sodródó Gyurcsány-kormány után egy évig, azaz a 2010-es választásokig vállalta a miniszterelnökséget. Népszerűségét nem növelte, hogy az országon nagyot ütő gazdasági válság miatt több megszorító intézkedést is hozott, utóbbiak pedig nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az akkor kormányzó MSZP 2010-ben irtózatos vereséget szenvedett. Bajnai akkor egy időre kilépett a politikai életből, hogy aztán több kerülővel most a Momentum oldalán térjen vissza, a lap értesülése szerint. Leginkább a szakpolitkusaink felkészítésében fognak segíteni azok, akiket felkértünk – kommentálta a helyzetet Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, aki hozzátette: nem arról van szó, hogy egy választási győzelem esetén Bajnai például állami posztot kap cserébe. Mindössze szívesen segítenek az ellenzéknek.”

A Momentum oldalán térhet vissza a politikába Bajnai Gordon

Az ellenzéki párt több „nagy öreg" tanácsait felhasználná a 2022-es kormányváltáshoz, így került képbe a Gyurcsány Ferencet egy évre váltó Bajnai is. Gőzerővel készül a 2022-es választási kampányra a Momentum, mi több, már forgatókönyvük is van egy esetleg győzelem utáni időre - írja a Blikk.

Cél

A Soros-szervezetek börtönmachinációja.

A fogvatartotti létszám időleges csökkentését javasolja a Helsinki Bizottság a járvány elleni védekezés jegyében. Ez bizonyos esetekben akár azt is jelentené, hogy rabokat engednének ki a börtönökből. Az igazságügyi tárca nem támogatja az elképzelést – foglalja össze a Magyar Hírlap Online.

„Völner Pál, az IM miniszterhelyettese lapunknak elmondta, a Helsinki-féle felvetés az általuk vallott, állandó büntetésliberalizációs kezdeményezések sorába illeszkedik, ezzel az ötlettel már korábban is előálltak. A Soros-szervezetnek persze most sem az áldozatok vagy a társadalom érdeke a fontos, hanem a bűnözők támogatása, ahogy például a börtönbiznisz esetében – tette hozzá. A járványügyi probléma azonban egy szakkérdés, így nem a Soros-szervezetek, hanem elsősorban az operatív törzs kompetenciájába tartozik, mint minden ilyen változtatás megítélése. Így jelen állás szerint a minisztérium sem támogatja a megfogalmazott javaslatokat. A magyar kormány nem bocsát szabadon egyetlen elítélt bűnözőt sem a jogerős ítéletben megszabott határidő előtt. Völner kifejtette, az emberi életek mentése mellett a második hullám idején kiemelt cél, hogy Magyarország működjön. Igaz ez a fogva tartási intézményekre is.”

A járványra hivatkozva csökkentené a rabok számát a Soros-szervezet

A koronavírus a börtönöket sem kímélte, számos fogvatartott és a büntetés-végrehajtás személyi állományának több tagja is megfertőződött - hívta fel a figyelmet közleményében a Magyar Helsinki Bizottság. A Soros-szervezet szerint a kialakult helyzetre a megoldást részben az jelentené, ha a fogvatartotti létszámot időlegesen csökkentenék.

Zűrzavar

Az európai turizmus csődhulláma.

Németországban a második világháború óta a legnagyobb bevételkiesést könyvelhették el a turisztikai szolgáltatók, míg, Olaszországban pedig 100 milliárd eurós kárral számolnak. Csődhullám fenyegeti az egész európai turizmust – így a Hirado.hu.

„Szomráky Béla, a térség szakértője az adásban arra emlékeztet: Olaszország tavaly még a világ negyedik leglátogatottabb állama volt. Több mint 94 millió külföldi 216 millió vendégéjszakát töltött az országban 2019-ben, a válság előtt. Olasz elemzők szerint a koronavírus-járvány 100 milliárd eurót elérő veszteséget okozhat idén. 'A koronavírus gyakorlatilag az első pillanatban leterítette az olasz idegenforgalmat. Azok a képek, amelyeket világszerte lehetett látni az észak-olasz kórházakból: a folyóson haldokló emberekről, az ellátottságnak a zűrzavaráról, mind-mind arról győzték meg, főleg a külföldi embereket, hogy egy tapodtat se mozduljanak el otthonról. Vagy ha mégis, akkor a legfeljebb a saját országuk addig nem ismert tájai felé irányítsák a lépteiket' – fogalmazott a szakértő.”

Csődhullám fenyegeti az európai turizmust

Németországban a második világháború óta a legnagyobb bevételkiesést könyvelhették el a turisztikai szolgáltatók, míg, Olaszországban pedig 100 milliárd eurós kárral számolnak. A népszerű tengerpartokon idén kevesebb magyar nyaralt - hangzott el az M1 Summa adásában. Kényelmesen lehet korzózni a Szent Márk téren és lökdösődés nélkül lehet sétálni a Rialto-hídon.

Romantika

A filmtörténet legemlékezetesebb csókjai.

Egy filmes csókot sok minden emlékezetessé tehet: a szereplők, a körülmények, a spontaneitás, a csókot megelőző vagy követő párbeszéd, a szenvedély... Összeállításában az Origo.hu elsősorban a csók film- és kultúrtörténeti jelentősége alapján válogatott, így került képbe a Casablanca is.

„Kertész Mihály 3 Oscar-díjat nyert második világháborús romantikus drámája minden idők egyik legtöbbet hivatkozott és idézett hollywoodi filmje. Sőt, egyes mondatait már-már unásig idézték a bemutatása óta eltelt közel nyolc évtizedben (persze a film eredeti angol szövegének kultikussá vált mondatait az 1966-os magyar szinkron jócskán elferdítette, ostoba politikai szándékok miatt). A filmben két szenvedélyes csókjelenet is van a casablancai mulatót üzemeltető, cinikussá lett amerikai Rick (Humphrey Bogart) és egykori párizsi szerelme, Ilsa (Ingrid Bergman) között. A párizsi boldog időket felidéző jelenet azzal a csókkal ér véget, amit Ilsa így vezet fel: Úgy csókolj, mintha most csókolnál utoljára.”

Az elsőtől a leghosszabbig: ezek a filmtörténet legemlékezetesebb csókjelenetei

Egy filmes csókot sok minden emlékezetessé tehet: a szereplők, a körülmények, a spontaneitás, a csókot megelőző vagy követő párbeszéd, a szenvedély... Összeállításunkban elsősorban a csók film- és kultúrtörténeti jelentősége alapján válogattunk - meglehet olykor a mai néző által kevésbé ismert alkotásokból is -, olyan filmekből, amelyek letörölhetetlen rúzsnyomot hagytak a tömegkultúrán.

Gólyahír

Rose Leslie terhespocakja.

Apa lesz a Trónok harca sztárja, Kit Harington – számol be róla a Blikk Online.

„Kit Harington és Rose Leslie a Trónok harca című HBO-sorozat forgatásán ismerkedett meg egymással. A Havas Jont és Ygrette-t játszó színészpáros nem sokkal később a képernyőkön kívül is egymásba szeretett, majd két évvel ezelőtt, 2018 júniusában össze is házasodtak. A Trónok harca végeztével a két színész is eltűnt egy időre a reflektorfényből. Most viszont kiderült, Harington és Leslie első közös gyermeküket várják a dél-angliai, Tudor-korabeli birtokukon, ahova nemrég költöztek át New Yorkból – árulta el a 33 éves Leslie a Make Magazinnak adott interjújában. 'Nagy megtiszteltetés, hogy végtelen zöld területek és madárdal vesz minket körbe. No, és persze az imádnivaló szomszédaink. Olyan békés az egész' – mesélte a színésznő, aki terhes pocakját is megmutatta a magazin hasábjain.”

Gólyahír: apa lesz a Trónok harca sztárja, Kit Harington - fotó

Rose Leslie és Kit Harington 2018-ban házasodott össze. / Fotó: Northfoto Rose Leslie terhes pocakját is megmutatta. Kit Harington és Rose Leslie a Trónok harca című HBO-sorozat forgatásán ismerkedett meg egymással. A Havas Jont és Ygrette-t játszó színészpáros nem sokkal később a képernyőkön kívül is egymásba szeretett, majd két évvel ezelőtt, 2018 júniusában össze is házasodtak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100654/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.23. 05:10
A Fidesz toronymagas előnye, Gyurcsányék szuperterjesztő gócpontja, a tömegrendezvények veszélyforrása, a COVID-ellátás csúcsra járása, és Istenes Bence és Csobot Adél harmóniája pénteki online lapszemlénkben.

Átadták a 3-as metró megújult déli szakaszát

2020.10.22. 16:35
A felújított rész a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszt érinti. A felújított szakaszon csütörtök délután 17 órától utazhatnak az utasok.

Ezeket a cikkeket olvastad már?