6268 fertőzött, 152 halott
Szombatra elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. Ez a szomorú szám új, negatív rekordot jelent a napi halálozások tekintetében.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Reváns

A balliberálisok mohácsi megsemmisülése.

Nagy fölénnyel verte meg a Fidesz polgármester-jelöltje, Pávkovics Gábor Mohácson a közös baloldali jelöltet, elsüllyedt a szivárványkoalíció – tudósít az Origo.hu.

„Pávkovics Gábort (Fidesz-KDNP) választották polgármesterré a mohácsiak a Duna-parti városban vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson. A választas.hu oldalon a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál kiadott tájékoztatás szerint a polgármesteri tisztségre pályázó három jelölt közül Pávkovics Gábor 4708 szavazatot kapott, míg a múlt ősszel az MSZP jelöltjeként megválasztott Csorbai Ferenc, a Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesület (VAN) aspiránsaként 3369 voksot szerzett. Bernáth Csillára, a Mi Hazánk Mozgalom (MHM) jelöltjére 265 szavazat érkezett. A Baranya megyei településen vasárnap önkormányzatiképviselő-jelöltekre is voksoltak, akik közül nyolcat közvetlenül, egyéni választókerületben választottak meg, míg három képviselő a kompenzációs listáról jutott be a testületbe. A nyolc egyéni választókerületi képviselő-testületi helyre 28-an pályáztak, köztük a Fidesz-KDNP, a VAN, az MHM jelöltjei és függetlenek. Az eredmények szerint hat egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltjeinek szavaztak bizalmat a mohácsiak, míg két képviselő a VAN színeiben szerzett mandátumot. A kompenzációs listáról Csorbai Ferenc és Gibizer László a VAN, míg Csizmadia Csaba a Fidesz-KDNP jelöltjeként jutott be a testületbe.”

A Fidesz nagy fölénnyel megnyerte a polgármester-választást Mohácson

Nagy fölénnyel verte meg a Fidesz polgármester-jelöltje, Pávkovics Gábor Mohácson a közös baloldali jelöltet. Pávkovics Gábort (Fidesz-KDNP) választották polgármesterré a mohácsiak a Duna-parti városban vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson.

Támogatás

Karácsony Gergely pálfordulása.

Budapest főpolgármestere a baloldal közös jelöltjének Facebook-oldalára feltöltött videóban kéri an antiszemita, rasszista kijelentéseiről hírhedtté vált jobbikos politikus támogatását tiszaújvárosi időközi országgyűlési képviselő választáson – írja a Hirado.hu.

„Annak ellenére szavazott bizalmat Bíró Lászlónak, hogy a hazai zsidó szervezetek szerint Bíró Lászlónak korábbi antiszemita kijelentései miatt nincs helye az Országgyűlésben – hangzott el az M1 Híradójában. 'Most október 11-én minden ellenzéki párt egy közös jelöltet támogat. Bíró László a Jobbik politikusa ugyan, de minden ellenzéki párt támogatja.' Ezzel a Bíró László közösségi oldalára feltöltött üzenettel Karácsony Gergely is beszállt a jobbikos politikus kampányába. Budapest főpolgármestere annak ellenére támogatást kért a baloldal közös jelöltjének a tiszaújvárosi időközi országgyűlési képviselő választáson, hogy Bíró László egy hozzászólásában Budapestet judapestnek nevezte.”

Karácsony Gergely is beszállt Bíró László kampányába

Karácsony Gerely, Budapest főpolgármestere a baloldal közös jelöltjének Facebook-oldalára feltöltött videóban kéri a jobbikos politikus támogatását tiszaújvárosi időközi országgyűlési képviselő választáson. Annak ellenére szavazott bizalmat Bíró Lászlónak, hogy a hazai zsidó szervezetek szerint Bíró Lászlónak korábbi antiszemita kijelentései miatt nincs helye az Országgyűlésben - hangzott el az M1 Híradójában.

Kommentár

A Momentum kamupropagandája.

A Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András még csütörtökön arról beszélt, hogy a pártját többek között Bajnai Gordon exkormányfő, és Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere is segíti a felkészülésben a 2022-es parlamenti választásra. Úgy tűnik azonban, hogy egyikük sem kíván élni a lehetőséggel, hiszen mind Bajnai Gordon, mind pedig Oszkó Péter cáfolta, hogy beállna az ellenzéki párt mögé – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„Bajnai Gordon vasárnap délben szintén közösségi oldalán kommentálta a vele kapcsolatos híreket. Bejegyzésében arról írt, hogy kényelmetlen helyzetben találta magát, ezért meg kell szólalnia. Bejegyzésében emlékeztet, hogy 2014 óta a belpolitikától hátralépett, a szakmájában, külföldön dolgozik egy nemzetközi cég egyik vezetőjeként, immáron civilként. 'Hozzáállásomban nincs és nem várható változás: a pártpolitikában nem tervezek részt venni' – emeli ki Bajnai.”

Bajnai Gordon és Oszkó Péter is elhatárolódott a Momentum Mozgalomtól

A Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András még csütörtökön arról beszélt, hogy a pártját többek között Bajnai Gordon exkormányfő, és Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere is segíti a felkészülésben a 2022-es parlamenti választásra. Úgy tűnik azonban, hogy egyikük sem kíván élni a lehetőséggel, hiszen mind Bajnai Gordon, mind pedig Oszkó Péter cáfolta, hogy beállna az ellenzéki párt mögé.

Vesztegzár

A brit felsőoktatás karanténkáosza.

Angliában még el sem kezdődött a felsőoktatási tanév, de ott már több száz, Skóciával együtt több ezer fertőzött hallgatót találtak. Tandíjcsökkentéssel kárpótolják a karanténba szorulókat? – teszi fel a kérdést a Népszava Online.

„Bár az angliai egyetemeken – szemben a skóciai intézményekkel – csak október első napjaiban kezdődik meg a tanítás, de a gólyahétre érkezett új hallgatók, valamint a glasgowi és dundee-i diákok között máris háromezer fertőzöttet találtak, akik azóta kéthetes vesztegzárban tengetik napjaikat. Az egyetemek ugyan megígérték, hogy gondoskodnak digitális oktatásukról, illetve segítenek étkezési és tisztálkodási-mosási igényeik kielégítésében is, ám így is aggódnak az érintettek mentális állapotáért és szellemi fejlődéséért. Az egyetemi válság mélyülésével párhuzamosan fokozódik a nyomás a brit kormányon és a felsőoktatást szabályozó testületeken, hogy avatkozzanak közbe. Robert Halfon, a parlament oktatási bizottságának elnöke ezzel kapcsolatban felvetette, hogy az általában évi 9000 fontos (közel 3,6 millió forint) tandíjból visszatérítés járna az elszigetelésbe szorult, vagy a lokális karanténok által érintett diákoknak. A konzervatív politikus szerint, 'ha valaki vásárol egy terméket és csak annak felét, vagy negyedét képes hasznosítani, joga van a pénze visszakövetelésére'. Halfon egyben azt javasolta, hogy ki kellene dolgozni egy B tervet arra, hogyan lehet a továbbiakban folytatni az oktatást és tanulást.”

Tandíjcsökkentéssel kárpótolják a karanténba szorulókat?

A pénteki párizsi késeléses támadás mutatta, hogy bár az utóbbi években kevesebb merénylet színhelye volt Franciaország, nincs teljes biztonságban a társadalom. A radikálisok kiszűrése óriási terhet ró a belbiztonsági erőkre. Elismerte tettét az a pakisztáni menekült, aki pénteken késes támadást hajtott végre a Charle Hebdo című szatirikus lap egykori székháza előtt.

Érzelem

Hajdú Péter gyémántos lánykérése.

Stílus, romantika, intimitás – ez a három jelző írja le legjobban azt, miként kérte meg szerelme kezét Hajdú Péter (45). A televíziós műsorvezető-producer a kedvese, Eszter (25) születésnapján tette fel a nagy kérdést, ráadásul nem is akárhogy, a csodás tortába rejtette a gyűrűt, a fiatal hölgy válasza pedig természetesen igen volt – számol be róla a Blikk Online.

„Vacsorával vártam otthon és egy tortát is rendeltem' – elevenítette fel a nagy pillanatot a Blikknek Hajdú. 'Megkértem a cukrászt, hogy a tortába rejtse bele egy dobozban a jegygyűrűt. Amikor Eszter megpróbálta felvágni, nem sikerült. Először azt hitte, meg van fagyva, majd amikor meglátta a dobozt, meghatódott. Azonnal igent mondott, igazán érzelmes pillanat volt'. Persze a meglepetéseknek itt még nem volt vége: Péter másnapra bulit szervezett Eszter barátainak.”

Hajdú Péter eljegyezte szerelmét: gyémántgyűrűt kapott Eszter

Törökbálint - Stílus, romantika, intimitás - ez a három jelző írja le legjobban azt, miként kérte meg szerelme kezét Hajdú Péter (45). A televíziós műsorvezető-producer a kedvese, Eszter (25) születésnapján tette fel a nagy kérdést, ráadásul nem is akárhogy, a csodás tortába rejtette a gyűrűt, a fiatal hölgy válasza pedig természetesen igen volt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100686/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?