Blogolj!

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

Elsőként Kis Róbert rendőralezredes sorolta fel az elmúlt napok intézkedéseit: a hétvégén 142 rendőri intézkedés volt a védelmi készültség szabályinak a megszegése miatt és hétfő óta 405 személy ellen intézkedtek a rendőrök a maszkviselés szabályainak megszegése miatt. A hétvége során  7780 hatósági házi karantént rendeltek el az elmúlt hétvégén, így öszesen több mint 24 ezer hatósági házi karantén van. 

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a legfrissebb adatokat, miszerint a fertőzöttek száma 702 fővel emelkedett az elmúlt 24 órában és elhunyt 13 beteg. A járvány megjelenése óta 24 716 főre nőtt a beazonosított koronavírusos betegek száma, összesen 749 haltak meg és 5152-en meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 18 815 fő. Az aktív fertőzöttek 37%-a, az elhunytak 54%-a, a gyógyultak 39%-a budapesti. 693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 44-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány újbóli erősödése miatt a kormány bevezetései indokoltak: kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért. 

Müller Cecília elmondta, hogy a közösség érdekében, valamint a járvány továbbterjedésének megakadályozása céljából most mindennél fontosabb, hogy betartsuk a szabályokat. Ez egyéni felelősség, hiszen bárhol jelen lehet a vírus.

A maszk tartós viselésének kényelmetlenségéről a főorvosasszony elmondta, hogy mivel minden munkahely, minden munkakörnyezet más és más, így egy kockázatbecslés mentén határozzák meg a munkáltatók, hogy milyen formában kell hordani a maszkot és tartani a távolságot.

A kórházakból a szociális intézményekbe csak két negatív PCR-teszt produkálása után kerülhetnek vissza a betegek.

A lázmérésnél érdemes egy rövid izoláció után „visszamérést” csinálni, hogy biztos adatokat kaphassunk, hiszen sok minden befolyásolhatja az egyszeri lázmérést.

Mivel már közösségi terjedésről beszélünk, így konkrét gócpontok már nincsenek, hiszen hiába alakul ki akár egy intézményen belül egy fertőző csoport, onnan már gyorsan továbbterjed a vírus.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100699/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,járvány,koronavírus,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Müller Cecília: Sehol nem terhelődnek majd túl az egészségügyi intézmények

2020.10.28. 12:15
Mindenkinek jut influenzaoltás és a kórházakban sem lesz túlterheltség – ígérte Müller Cecília. 

A koronavírus miatt elmarad a Fővárosi Közgyűlés mára tervezett ülése

2020.10.28. 11:55
Pedig elég fontos lett volna, hiszen ma volt tervben, hogy visszavonja a közgyűlés a maszkviselési rendeletet, ugyanis a korábbi fővárosi rendeletet …

Elhunyt 43 krónikus beteg, 2291 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.10.28. 08:55
2291 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 65 933 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Szigorodott a belépés a hévízi önkormányzatnál

2020.10.27. 16:50
Mint az ismeretes, a koronavírus-járvány második hullámának emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon ez pedig újabb szigorításokat követel. A helyzet alól senki sem …

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Ezeket a cikkeket olvastad már?