6268 fertőzött, 152 halott
Szombatra elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. Ez a szomorú szám új, negatív rekordot jelent a napi halálozások tekintetében.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Kompromisszum

A jogállamiság német felvizezése.

Megszületett a német soros EU-elnökség javaslata az uniós kifizetéseket a jogállam tiszteletben tartásához kötő rendelettervezetről. Jelentősen megnehezítenék a pénzbüntetés kiszabását. Az uniós büdzsé védelméről szóló rendelettervezet címéből kihúzták a jogállam szót – tudósít a Népszava Online.

„Az indítvány a korábbi elnökségek által kidolgozott szöveg felvizezett változata. A rendelettervezet címéből kikerült a jogállamra való utalás, helyette 'az EU büdzsé védelmének általános feltételrendszerét' határozná meg a jogszabály. Ennek megfelelően másként – egyes értelmezések szerint szűkebben – határozná meg a tagállamoknak felróható mulasztásokat: nem a 'jogállam általános hiányosságait', hanem csak a 'jogállami elvek megsértését' szankcionálná. A kompromisszumos javaslat meghatározza azt is, hogy melyek a tagállamokkal szembeni elvárások. Ezek közül kihúzták az igazságszolgáltatás függetlenségének biztosítását, de benne hagyták az uniós költségvetést végrehajtó szervek, a nyomozó- és vádhatóságok megfelelő működésének a garantálását, különösen a csalások, valamint a korrupció felderítésében. Szerepel a szövegben a mulasztások független bíróságok általi hatékony jogorvoslatának a kívánalma is, valamint az együttműködés az EU Csalás Elleni Hivatalával és az Európai Főügyészséggel. Az eredeti tervekhez hasonlóan a miniszterekből álló EU Tanács az Európai Bizottság javaslata alapján, minősített többséggel döntene a jogállami elveket megsértő tagállam ellen hozható intézkedésekről. A szóba jöhető szankciók a kifizetések és kölcsönök, valamint az előfinanszírozás felfüggesztésétől a pénzügyi kötelezettségvállalások csökkentéséig terjedhetnek.”

Itt a német kompromisszum: az uniós büdzsé védelméről szóló rendelettervezet címéből kihúzták a jogállam szót

Megszületett a német soros EU-elnökség javaslata az uniós kifizetéseket a jogállam tiszteletben tartásához kötő rendelettervezetről. Jelentősen megnehezítenék a pénzbüntetés kiszabását. Felvizezett javaslattal állt elő a soros német EU-elnökség a jogállam és az EU-s pénzek összekapcsolásáról. Az előterjesztés a kormányokkal folytatott kétoldalú megbeszélések alapján készült, de még korántsem nevezhető a huszonhetek egyeztetett álláspontjának.

Hasonlat

Joe Biden gyógyszertesztje.

Ki akarja deríteni Donald Trump amerikai elnök (képünkön), hogy szed-e demokrata kihívója valamilyen teljesítménynövelő vagy élénkítő szert – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„Az elnök gyógyszerteszt elvégzését követelte Joe Bidentől a mai elnökjelölti vita előtt. Trump közölte, természetesen magát is alávetné egy ilyen tesztnek. A Biden-kampány tagjai közölték: 'Nem is számítunk többre Donald Trumptól, aki fütyült arra, hogy megvédje kétszázezer amerikai életét, hiszen nem dolgozott ki tervet a Covid–19 megfékezésére.' Biden még szombaton egy interjúban a náci Németország propagandaminiszteréhez, Goebbelshez hasonlította az elnököt.”

Gyógyszertesztet végeztetne Joe Bidenen ellenfele, Donald Trump amerikai elnök

Az elnök gyógyszerteszt elvégzését követelte Joe Bidentől a mai elnökjelölti vita előtt. Trump közölte, természetesen magát is alávetné egy ilyen tesztnek. A Biden-kampány tagjai közölték: „Nem is számítunk többre Donald Trumptól, aki fütyült arra, hogy megvédje kétszázezer amerikai életét, hiszen nem dolgozott ki tervet a Covid-19 megfékezésére."

Belépés

Az iskolák lázellenőrzése.

Az operatív törzs 17 óvodánál és 7 iskolánál rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 118 osztálynál és 3 teljes iskolánál teljes digitális munkarendet vezettek be, az intézmények felkészültek az október elsejétől bevezetendő kötelező hőmérésre, a nagyobb intézményekbe hőkapukat fognak telepíteni – írja az Origo.hu.

„Az intézmények felkészültek az október elsejétől bevezetendő kötelező hőmérésre. A nagyobb intézményekbe hőkapukat fognak telepíteni – tudatta Müller Cecília. Elmondta, 37,8 fokban határozza meg az iskolákban a jövő héttől kötelező láz mérését a belépés során, meg is kell ismételni a mérést, majd a szülőt értesíteni kell, kisebb gyerekeknél a szülő megvárhatja a hőmérsékletmérést.”

Csütörtöktől minden iskolában mérik a testhőmérsékletet, a nagyobb iskoláknál hőkapukat állítanak fel

Az operatív törzs 17 óvodánál és 7 iskolánál rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 118 osztálynál és 3 teljes iskolánál teljes digitális munkarendet vezettek be, az intézmények felkészültek az október elsejétől bevezetendő kötelező hőmérésre, a nagyobb intézményekbe hőkapukat fognak telepíteni - hangzott el az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján.

Siker

Soós Zoltán történelmi bravúrja.

Hatalmas választási sikert aratott Soós Zoltán Marosvásárhelyen – így a Hirado.hu.

„Komoly sikereket hozott az erdélyi magyarság számára a tegnapi romániai önkormányzati választás. A legnagyobb győzelem egyértelműen Marosvásárhely visszaszerzése. Itt él az erdélyi városok közül a legnagyobb magyar közösség, ám a település összlakosságához képest kisebbségben vannak. Így bravúr, hogy – 20 év román vezetés után – újra magyar polgármester veszi át az irányítást. Ugyanígy, sikerült visszavenni Szászrégen és megtartani Szatmárnémeti irányítását. Az RMDSZ, vagyis a legnagyobb romániai magyar párt jónak tartja az eredményeket – közölte az M1 Híradója.”

Történelmi sikert aratott Soós Zoltán Marosvásárhelyen

Komoly sikereket hozott az erdélyi magyarság számára a tegnapi romániai önkormányzati választás. A legnagyobb győzelem egyértelműen Marosvásárhely visszaszerzése. Itt él az erdélyi városok közül a legnagyobb magyar közösség, ám a település összlakosságához képest kisebbségben vannak. Így bravúr, hogy - 20 év román vezetés után - újra magyar polgármester veszi át az irányítást.

Műfaj

Kovács Ákos különös vallomása.

Tavaly decemberben zsinórban ötödször töltötte meg a Budapest Sportarénát hazánk legsikeresebb könnyűzenésze, Kovács Ákos (52), aki idén is oda várta sok ezer rajongóját, de a járványhelyzet miatt 20 állomásos turnéját is le kell mondania – olvasható a Blikk Online interjújában.

„Büszke vagyok, hogy a miénk is bekerülhetett a Raktárkoncert produkciói közé, de nem várom el az államtól, hogy egy ilyen helyzetben pont a könnyűzenén segítsen. A miénk alapvetően piaci műfaj. Elkeserítő, hogy a lemezeladások bezuhanása után most már koncertezni se lehet, de az alaphelyzet ettől még változatlan. Világjárvány idején minden zenész várja a jobb időt.”

„Világjárvány idején minden zenész várja a jobb időt" - Kollégáinak igyekszik segíteni a pandémia alatt Kovács Ákos - exkluzív interjú

A Kossuth-díjas dalszerző-előadóművész interjúnkban elismerte, hogy a tartalékaiból él, amiből a munkatársait is támogatja. ( A legfrissebb hírek itt) Hogyan éli meg a százmilliós nagyságrendű jegybevétel-kiesést? Kovács Ákos: Nagy produkció gazdája vagyok, előre tervezek. Azok sorsa jobban aggaszt, akik a produkciómban dolgoznak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100723/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?