Blogolj!

Blogstar kávéház

Kompromisszum

A jogállamiság német felvizezése.

Megszületett a német soros EU-elnökség javaslata az uniós kifizetéseket a jogállam tiszteletben tartásához kötő rendelettervezetről. Jelentősen megnehezítenék a pénzbüntetés kiszabását. Az uniós büdzsé védelméről szóló rendelettervezet címéből kihúzták a jogállam szót – tudósít a Népszava Online.

„Az indítvány a korábbi elnökségek által kidolgozott szöveg felvizezett változata. A rendelettervezet címéből kikerült a jogállamra való utalás, helyette 'az EU büdzsé védelmének általános feltételrendszerét' határozná meg a jogszabály. Ennek megfelelően másként – egyes értelmezések szerint szűkebben – határozná meg a tagállamoknak felróható mulasztásokat: nem a 'jogállam általános hiányosságait', hanem csak a 'jogállami elvek megsértését' szankcionálná. A kompromisszumos javaslat meghatározza azt is, hogy melyek a tagállamokkal szembeni elvárások. Ezek közül kihúzták az igazságszolgáltatás függetlenségének biztosítását, de benne hagyták az uniós költségvetést végrehajtó szervek, a nyomozó- és vádhatóságok megfelelő működésének a garantálását, különösen a csalások, valamint a korrupció felderítésében. Szerepel a szövegben a mulasztások független bíróságok általi hatékony jogorvoslatának a kívánalma is, valamint az együttműködés az EU Csalás Elleni Hivatalával és az Európai Főügyészséggel. Az eredeti tervekhez hasonlóan a miniszterekből álló EU Tanács az Európai Bizottság javaslata alapján, minősített többséggel döntene a jogállami elveket megsértő tagállam ellen hozható intézkedésekről. A szóba jöhető szankciók a kifizetések és kölcsönök, valamint az előfinanszírozás felfüggesztésétől a pénzügyi kötelezettségvállalások csökkentéséig terjedhetnek.”

Itt a német kompromisszum: az uniós büdzsé védelméről szóló rendelettervezet címéből kihúzták a jogállam szót

Megszületett a német soros EU-elnökség javaslata az uniós kifizetéseket a jogállam tiszteletben tartásához kötő rendelettervezetről. Jelentősen megnehezítenék a pénzbüntetés kiszabását. Felvizezett javaslattal állt elő a soros német EU-elnökség a jogállam és az EU-s pénzek összekapcsolásáról. Az előterjesztés a kormányokkal folytatott kétoldalú megbeszélések alapján készült, de még korántsem nevezhető a huszonhetek egyeztetett álláspontjának.

Hasonlat

Joe Biden gyógyszertesztje.

Ki akarja deríteni Donald Trump amerikai elnök (képünkön), hogy szed-e demokrata kihívója valamilyen teljesítménynövelő vagy élénkítő szert – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„Az elnök gyógyszerteszt elvégzését követelte Joe Bidentől a mai elnökjelölti vita előtt. Trump közölte, természetesen magát is alávetné egy ilyen tesztnek. A Biden-kampány tagjai közölték: 'Nem is számítunk többre Donald Trumptól, aki fütyült arra, hogy megvédje kétszázezer amerikai életét, hiszen nem dolgozott ki tervet a Covid–19 megfékezésére.' Biden még szombaton egy interjúban a náci Németország propagandaminiszteréhez, Goebbelshez hasonlította az elnököt.”

Gyógyszertesztet végeztetne Joe Bidenen ellenfele, Donald Trump amerikai elnök

Az elnök gyógyszerteszt elvégzését követelte Joe Bidentől a mai elnökjelölti vita előtt. Trump közölte, természetesen magát is alávetné egy ilyen tesztnek. A Biden-kampány tagjai közölték: „Nem is számítunk többre Donald Trumptól, aki fütyült arra, hogy megvédje kétszázezer amerikai életét, hiszen nem dolgozott ki tervet a Covid-19 megfékezésére."

Belépés

Az iskolák lázellenőrzése.

Az operatív törzs 17 óvodánál és 7 iskolánál rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 118 osztálynál és 3 teljes iskolánál teljes digitális munkarendet vezettek be, az intézmények felkészültek az október elsejétől bevezetendő kötelező hőmérésre, a nagyobb intézményekbe hőkapukat fognak telepíteni – írja az Origo.hu.

„Az intézmények felkészültek az október elsejétől bevezetendő kötelező hőmérésre. A nagyobb intézményekbe hőkapukat fognak telepíteni – tudatta Müller Cecília. Elmondta, 37,8 fokban határozza meg az iskolákban a jövő héttől kötelező láz mérését a belépés során, meg is kell ismételni a mérést, majd a szülőt értesíteni kell, kisebb gyerekeknél a szülő megvárhatja a hőmérsékletmérést.”

Csütörtöktől minden iskolában mérik a testhőmérsékletet, a nagyobb iskoláknál hőkapukat állítanak fel

Az operatív törzs 17 óvodánál és 7 iskolánál rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 118 osztálynál és 3 teljes iskolánál teljes digitális munkarendet vezettek be, az intézmények felkészültek az október elsejétől bevezetendő kötelező hőmérésre, a nagyobb intézményekbe hőkapukat fognak telepíteni - hangzott el az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján.

Siker

Soós Zoltán történelmi bravúrja.

Hatalmas választási sikert aratott Soós Zoltán Marosvásárhelyen – így a Hirado.hu.

„Komoly sikereket hozott az erdélyi magyarság számára a tegnapi romániai önkormányzati választás. A legnagyobb győzelem egyértelműen Marosvásárhely visszaszerzése. Itt él az erdélyi városok közül a legnagyobb magyar közösség, ám a település összlakosságához képest kisebbségben vannak. Így bravúr, hogy – 20 év román vezetés után – újra magyar polgármester veszi át az irányítást. Ugyanígy, sikerült visszavenni Szászrégen és megtartani Szatmárnémeti irányítását. Az RMDSZ, vagyis a legnagyobb romániai magyar párt jónak tartja az eredményeket – közölte az M1 Híradója.”

Történelmi sikert aratott Soós Zoltán Marosvásárhelyen

Komoly sikereket hozott az erdélyi magyarság számára a tegnapi romániai önkormányzati választás. A legnagyobb győzelem egyértelműen Marosvásárhely visszaszerzése. Itt él az erdélyi városok közül a legnagyobb magyar közösség, ám a település összlakosságához képest kisebbségben vannak. Így bravúr, hogy - 20 év román vezetés után - újra magyar polgármester veszi át az irányítást.

Műfaj

Kovács Ákos különös vallomása.

Tavaly decemberben zsinórban ötödször töltötte meg a Budapest Sportarénát hazánk legsikeresebb könnyűzenésze, Kovács Ákos (52), aki idén is oda várta sok ezer rajongóját, de a járványhelyzet miatt 20 állomásos turnéját is le kell mondania – olvasható a Blikk Online interjújában.

„Büszke vagyok, hogy a miénk is bekerülhetett a Raktárkoncert produkciói közé, de nem várom el az államtól, hogy egy ilyen helyzetben pont a könnyűzenén segítsen. A miénk alapvetően piaci műfaj. Elkeserítő, hogy a lemezeladások bezuhanása után most már koncertezni se lehet, de az alaphelyzet ettől még változatlan. Világjárvány idején minden zenész várja a jobb időt.”

„Világjárvány idején minden zenész várja a jobb időt" - Kollégáinak igyekszik segíteni a pandémia alatt Kovács Ákos - exkluzív interjú

A Kossuth-díjas dalszerző-előadóművész interjúnkban elismerte, hogy a tartalékaiból él, amiből a munkatársait is támogatja. ( A legfrissebb hírek itt) Hogyan éli meg a százmilliós nagyságrendű jegybevétel-kiesést? Kovács Ákos: Nagy produkció gazdája vagyok, előre tervezek. Azok sorsa jobban aggaszt, akik a produkciómban dolgoznak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100723/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.23. 05:10
A Fidesz toronymagas előnye, Gyurcsányék szuperterjesztő gócpontja, a tömegrendezvények veszélyforrása, a COVID-ellátás csúcsra járása, és Istenes Bence és Csobot Adél harmóniája pénteki online lapszemlénkben.

Átadták a 3-as metró megújult déli szakaszát

2020.10.22. 16:35
A felújított rész a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszt érinti. A felújított szakaszon csütörtök délután 17 órától utazhatnak az utasok.

Ezeket a cikkeket olvastad már?