Blogolj!

Varga Judit: elfogadhatatlan az új uniós költségvetésre vonatkozó német javaslat

Az EU új költségvetési feltételrendszerével kapcsolatos német elnökségi javaslat az uniós szerződések egyoldalú módosítását jelenti - írta Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-posztjában.

Fotó: MTI

"Nem lehet a jogállamiságot úgy védeni, hogy közben a legelemibb jogállamisági alapelveket rúgjuk fel. Ez nem a jog uralma, hanem egyszerű zsarolás"

- emelte ki a miniszter, hozzátéve, hogy a jogállamiság az EU minden tagországának közös értéke, amit az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikke véd, így újabb jogállamisági mechanizmusok létrehozásához a tagállamok egyhangú döntésére és a szerződések módosítására van szükség.

Az állam- és kormányfők júliusi megállapodása ennek megfelelően nem jogállamisági, hanem költségvetési védelmi mechanizmus létrehozásáról döntött - emlékeztetett Varga Judit, hozzátéve, minél hamarabb segítséghez kell juttatni azokat a tagállamokat, amelyeknek erre a legnagyobb szüksége van.

A német javaslat a gyors és hatékony fellépést veszélyezteti azzal, hogy újra megnyitja az állam- és kormányfők júliusi megállapodásával már lezárt kérdéseket, ez pedig egyértelműen a "fukar" tagállamok célja, amelyek valójában sohasem akarták támogatni az európai gazdaságok talpra állását - vélekedett a miniszter.

Magyarország támogatja az uniós költségvetés védelmének erősítését, ugyanakkor a német javaslat erre alkalmatlan - tette hozzá Varga Judit.

"Vissza kell térni az Európai Tanács júliusi döntéséhez és egy valóban költségvetési védelmi eszközről kell folytatni tárgyalásokat"

- zárul az igazságügyi miniszter bejegyzése.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100761/pics/lead_800x600.jpg
Európai Unió,költségvetés,Varga Judit
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Az európai válságkezelő alap létrejöttéhez nélkülözhetetlen a magyar és lengyel szavazat

2020.11.27. 10:20
Többek között erről beszélt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádiónak adott interjújában. A …

Rákay Philip: Orbán igazi hazafiként kemény választ adott a zsarolásra

2020.11.16. 21:25
Egy valamiben biztosak lehetünk: ha a hazaáruló szivárványkoalíció egy szólamban, fejhangon üvölt, akkor a magyar miniszterelnök helyesen cselekedett.

Nem kérnek a kátyúkból – Karácsony ne a budapestieken spóroljon!

2020.11.16. 15:55
Van öt helyettese, több mint negyven tanácsadója és több mint tíz Facebook-szerkesztője. Na, azokon aztán tényleg lehetne spórolni.

Orbán bejelentette: megvétózzuk a büdzsét és a helyreállítási alapot

2020.11.16. 15:00
Semmiről sincs megállapodás, ameddig nincs megállapodás mindenről. És nem kérünk a jogállamisági kritériumnak hazudott brüsszeli …

Orbán Viktor: minden életért harcolni fogunk!

2020.11.13. 07:30
A koronavírus-járvány elleni védekezés legújabb intézkedéseiről beszélt pénteki rádióinterjújában a miniszterelnök, aki azt is elmondta: ha Brüsszelben elfogadják a jogállamisággal kapcsolatos …

Orbán: december 10-ére 4480 intenzív ágyra lesz szükség

2020.11.06. 07:45
A koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezés legfrissebb kormányzati döntéseiről és a brüsszeli jogállamiság-vitákról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök …

Kőkemény: a magyar kormány megvétózhatja az EU-büdzsét!

2020.11.06. 05:50
A jogállamisággal kapcsolatos brüsszeli boszorkányüldözés nem hagy más lehetőséget – mindezt az igazságügyi miniszter lengette be.

Kamugeri megint lebukott: kinek hisznek, neki vagy a Moody's-nak?

2020.10.30. 17:50
Miközben a szivárványos főpolgármester hisztizik, hogy Budapest szegény, mint a templom egere, a számok és a tények épp az ellenkezőjét bizonyítják: tele vannak …

Orbán: januárban már idehaza is elérhető lesz a Covid elleni vakcina

2020.10.30. 07:45
A koronavírus-járvány elleni védekezés legfrissebb kormányzati intézkedéseiről beszélt a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában.

Varga Judit is elkapta a koronavírust

2020.10.21. 07:10
Az igazságügyi minisztert kedden tesztelték.

Ezeket a cikkeket olvastad már?