Blogolj!

Varga Judit: elfogadhatatlan az új uniós költségvetésre vonatkozó német javaslat

Az EU új költségvetési feltételrendszerével kapcsolatos német elnökségi javaslat az uniós szerződések egyoldalú módosítását jelenti - írta Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-posztjában.

Fotó: MTI

"Nem lehet a jogállamiságot úgy védeni, hogy közben a legelemibb jogállamisági alapelveket rúgjuk fel. Ez nem a jog uralma, hanem egyszerű zsarolás"

- emelte ki a miniszter, hozzátéve, hogy a jogállamiság az EU minden tagországának közös értéke, amit az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikke véd, így újabb jogállamisági mechanizmusok létrehozásához a tagállamok egyhangú döntésére és a szerződések módosítására van szükség.

Az állam- és kormányfők júliusi megállapodása ennek megfelelően nem jogállamisági, hanem költségvetési védelmi mechanizmus létrehozásáról döntött - emlékeztetett Varga Judit, hozzátéve, minél hamarabb segítséghez kell juttatni azokat a tagállamokat, amelyeknek erre a legnagyobb szüksége van.

A német javaslat a gyors és hatékony fellépést veszélyezteti azzal, hogy újra megnyitja az állam- és kormányfők júliusi megállapodásával már lezárt kérdéseket, ez pedig egyértelműen a "fukar" tagállamok célja, amelyek valójában sohasem akarták támogatni az európai gazdaságok talpra állását - vélekedett a miniszter.

Magyarország támogatja az uniós költségvetés védelmének erősítését, ugyanakkor a német javaslat erre alkalmatlan - tette hozzá Varga Judit.

"Vissza kell térni az Európai Tanács júliusi döntéséhez és egy valóban költségvetési védelmi eszközről kell folytatni tárgyalásokat"

- zárul az igazságügyi miniszter bejegyzése.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100761/pics/lead_800x600.jpg
Európai Unió,költségvetés,Varga Judit
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Varga Judit is elkapta a koronavírust

2020.10.21. 07:10
Az igazságügyi minisztert kedden tesztelték.

Varga Judit: Kidurrant a Momentum és a teljes magyar ellenzék által évek óta fújt jogállamisági lufi

2020.10.19. 14:00
Ha beindul a nagy pofonofon. Donáth Anna pedig beindította, és osztja is magának rendesen. 

Orbán is gratulált Koncz Zsófiának: „mindannyian nagyon büszkék vagyunk”

2020.10.12. 04:55
A kormány tagjai és a Fidesz-KDNP vezető politikusai is elismerősen nyilatkoztak Koncz Zsófia hatalmas borsodi győzelméről.

Varga Judit a CEU-ügyről: Elfogadhatatlan a kettős mérce!

2020.10.06. 20:15
Elfogadhatatlannak tartjuk a kettős mércét, a jogszabályokat minden egyetemnek egyformán be kell tartania Magyarországon. Nem lehet olyan törvényt alkotni, amely a Soros-egyetemet …

Varga Judit: ha egy tagállamnak baja van a másikkal, ne az EB mögé bujkáljon!

2020.10.05. 11:00
Az igazságügyi miniszter hűvös eleganciával rakta helyre a locsogó-fecsegő brüsszeli liberális oldalt és csitította el az Európai …

Varga Judit: Jogállamisági garanciákra van szükség az interneten is

2020.10.02. 14:10
Varga Judit is felszólalt a Antall József Tudásközpont által ötödjére megrendezett think.BDPST elnevezésű innovációs fórumon, ahol többek között arról …

Gulyás Gergely: senki nem sértegetheti Magyarországot és annak polgárait

2020.10.01. 12:45
A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott a csütörtöki Kormányinfón az Európai Bizottság szerdán nyilvánosságra hozott, …

Nagyon sok a koronás migráns – Nyugat-Európa felé tartanának

2020.09.19. 04:00
Magyarország mellett Olaszország is hatalmas nyomás alá kerülhet.

Sem Varga Judit, sem Orbán Balázs nem kapta el a koronavírust

2020.08.29. 17:25
Mindkét politikus második tesztje is negatív lett.

Koronavírusos Trócsányi László EP-képviselő

2020.08.28. 14:10
Kimutatták a koronavírust Trócsányi László európai parlamenti (EP-) képviselő, volt igazságügyi miniszter szervezetében.

Ezeket a cikkeket olvastad már?