Blogolj!

Blogstar kávéház

Biztatás

A Ferencváros örömünnepe.

Örömünnep: huszonöt év után ismét a Bajnokok Ligájában a Ferencváros a Molde elleni döntetlennel – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„A ferencvárosi szurkolók, akárcsak legutóbb a Dinamo Zagreb ellen, ezúttal is a Groupama Aréna oldalából biztatták kedvenceiket, akiknek egy Edda Művek idézetet hagytak a B-közép lelátóján: ...Adj erőt, hogy be tudjak lépni, van hitem a magas falak előtt!”

Örömünnep: huszonöt év után ismét a Bajnokok Ligájában a Ferencváros

Szerhij Rebrov vezetőedző remekül megszervezte csapata védekezését és két komolyabb norvég helyzetet leszámítva magabiztosan hozta le kapott gól nélkül a találkozót, amely elegendő volt a sikerhez. A csoportkör csütörtöki sorsolását a Ferencváros a negyedik kalapból várja. Legutóbb a 2009/10-es idényben volt magyar csapat a BL főtábláján, akkor a Debrecennek sikerült ez.

Térkép

Az EU vörös víruslistája.

Brüsszel szerint is egyre drámaibb és aggasztóbb a magyarországi járványhelyzet – derül ki a Népszava Online híréből.

„Összesen négy új taggal bővült a legrosszabb járványhelyzettel küzdő országokat felsoroló lista. Négy újabb országot jelölt vörös színnel a koronavírus-térképén az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC), írja a CNN cikkét idézve a 24.hu. A most vörös listára tett országok esetében az elmúlt két hétben a 100 ezer főre vetített új fertőzöttek száma meghaladta a 120-at. Kedden Hollandia, Izland és Dánia mellett Magyarország is vörösre színeződött a térképen.”

Vörös víruslistára tette Magyarországot az EU

Az ellenzéki pártok többsége a kormány lépéseit kaotikusnak tartja. Csehországban várhatóan hétfőn szükségállapotot hirdetnek, hogy erősítsék a koronavírus-járvány elleni központi intézkedéseket - jelentette be az egészségügyi miniszter kedden Prágában, sajtótájékoztatón. Roman Prymula a szükséghelyzet kihirdetését "a romló járványügyi helyzettel" indokolta. Prymula szerint október végén a csehországi kórházakban egyebek között "férőhelyhiány" léphetne fel, ha a hatóságok időben nem hoznának semmiféle intézkedéseket.

Reneszánsz

A baloldali antiszemitizmus gyökerei.

A posztkommunista baloldal úgy emelt magának morális piedesztált a rendszerváltoztatás után, hogy a liberálisokkal összeborulva felemelték a fasizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelem esernyőjét. A korábban szorgosan barkácsolt erkölcsi emelvényt egy könnyed mozdulattal kirúgták maguk alól, ahogy látható távolságba kerültek a „hatalom” és a „pénz” hívószavai – elemzi az antiszemitizmus baloldali gyökereit az Origo.hu.

„Baloldali politikusoknak pedig az a szokásuk, hogy az iszlamista terrorizmusért Izraelt nevezik meg felelősként. A zsidóság nem számíthat arra, hogy a baloldal megvédi őket Nyugat-Európában. Sőt: arra inkább számíthat, hogy hergeli az általuk dédelgetett radikális iszlamistákat Izraellel szemben, aminek a praktikus vetülete az lesz, hogy Izrael 'kézzelfogható képviselőiként' a helyi zsidóságot fogják megtámadni. Ma Magyarországon ennél sokkal jobb a helyzet. A zsidó vallási és kulturális élet reneszánszát éli, és a nyugat-európaihoz hasonló zsidóellenes atrocitásoknak a nyomát sem látni errefelé (hála Istennek). Szerencsénkre iszlamista tömegek sincsenek, köszönhetően annak, amit a tökkelütött libernyákok 'orbáni gyűlöletpolitikának' neveznek (értsd: bevándorlásellenes politika).”

A baloldali antiszemitizmus gyökereiről

Mint tudjuk, a posztkommunista baloldal úgy emelt magának morális piedesztált a rendszerváltoztatás után, hogy a liberálisokkal összeborulva felemelték a fasizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelem esernyőjét. Mint az látható, a szivárványkoalíció jobbikos jelöltjének „tetűcsúszdásokra" és „Judapestre" vonatkozó ínycsiklandó megjegyzéseiből, a korábban szorgosan barkácsolt erkölcsi emelvényt egy könnyed mozdulattal kirúgták maguk alól, ahogy látható távolságba kerültek a „hatalom" és a „pénz" hívószavai.

Határozottság

A magyar közbiztonság javulása.

A biztonságot illetően mind az európai országok között, mind világszinten az élmezőnyben van Magyarország; az ország közbiztonsága jelentősen javult – összegzi a Hirado.hu cikkében Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a testület keddi ülésén elhangzottakat.

„Nincsenek no-go zónák, nincsenek vállalhatatlan utcai összecsapások, nincsenek olyan események sem, mint amilyeneket a londoni polgármester az utcai erőszakkal kapcsolatban a 'nagyvárosi mindennapok jelenségének nevezett' – mondta a bizottsági elnök. Hozzátette: a közvéleményt kiemelkedően irritáló bűncselekmények ellen határozottan fel kell lépni, ilyen például a gyerekek elleni erőszak, a pedofília.”

Nincsenek no-go zónák, jelentősen javult a közbiztonság Magyarországon

A biztonságot illetően mind az európai országok között, mind világszinten az élmezőnyben van Magyarország; az ország közbiztonsága jelentősen javult - összegezte Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a testület keddi ülésén elhangzottakat.

Váltás

Marsi Anikó kiborulása.

Megdöbbentő döntés! Alig két héttel az első Dancing with the Stars – Mindenki táncol első élő adása előtt lecserélték Marsi Anikó (45) táncpartnerét. A Blikk információi szerint a Tények műsorvezetője és Vas Zsolt táncművész, táncpedagógus közötti nézeteltérések miatt drasztikus megoldással kellett élnie a produkciónak – számol be róla a Blikk Online.

„– Mindketten nagyon erős személyiségek vagyunk, és nagyon határozottan képviseljük a véleményünket. Amolyan két dudás egy csárdában szituáció volt ez, amit meg kellett oldani – indokolta a párcsere hírét Marsi Anikó. Úgy tudjuk, a változást már be is jelentették a többi versenyzőnek. – Zsolttal – sajnos – a próbák alatt nem volt meg az az összhang, amiben eredményesen együtt tudtunk volna dolgozni. Egyszerűen nem passzolt a személyiségünk. Nehéz volt, de döntenünk kellett, és együtt arra jutottunk, hogy jobb, ha még most, az elején új párt kapok, és nem kockáztatjuk a produkció sikerességét. Zsolt teljes mértékig partner volt ebben – folytatta Marsi Anikó, akinek volt partnere szerint egyszerűen nem tudtak együttműködni.”

Az utolsó pillanatban cserélték le a szuperprodukció versenyzőjét: kiborította Marsi Anikót a táncpartnere

Megdöbbentő döntés! Alig két héttel az első Dancing with the Stars - Mindenki táncol első élő adása előtt lecserélték Marsi Anikó (45) táncpartnerét. A Blikk információi szerint a Tények műsorvezetője és Vas Zsolt táncművész, táncpedagógus közötti nézeteltérések miatt drasztikus megoldással kellett élnie a produkciónak: Anikó már egy új táncpartnerrel készül a TV2 október 10-én kezdődő szuperprodukciójára.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100770/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?