Blogolj!

Blogstar kávéház

Forma

Az orvosbéremelés rendőri felvezetése.

Látótávolságba került a régóta követelt egészségügyi béremelés, amely a kamara elképzelése szerint közelebb vihet a hálapénzrendszer felszámoláshoz. A Népszava Online úgy fogalmaz: rendőri felvezetéssel kerülhetett a kormány elé az orvosok bérkövetelése.

„A kormány egyik szatelit lapjában már szerdán kiszivárogtatták, hogy a kabinet aznap foglalkozik az egészségüggyel. Egyebek mellett dönthet egy 120 százalékos orvosi béremelésről, illetve kész magáévá tenni a kamarának azt a javaslatát is, hogy a hálapénz elfogadása legyen a Btk.-ban is rögzítve büntethető. A nyáron Pintér Sándor belügyminiszter hozta létre az egészségügyi bérek rendezését előkészítő munkacsoportot, amit Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke vezetett. A bizottság, amelynek tagja volt mások mellett Ónodi-Szűcs Zoltán az előző ciklus egészségügyért felelős államtitkára, Szentes Tamás, a Szent Margit kórház igazgatója és Takács Tibor rendőr vezérőrnagy, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ főigazgatója is – már június végén átadta a belügyminiszternek a témával kapcsolatos javaslatait. A dokumentum akkor az orvosi bérek több lépcsős rendezésére, a hálapénz rendszer kivezetésére, valamint egységes jogviszonyú foglalkoztatásra tett javaslatot a belügyminiszternek. Kérdésünkre a Magyar Orvosi Kamara megerősítette, hogy a múlt héten a köztestület elnöksége lényegében azonos tartalmú, de részletesebb javaslatot küldött Pintér Sándor belügyminiszter számára. Vélhetően ez került előterjesztés formájában most a szerdai kormányülés elé.”

Rendőri felvezetéssel kerülhetett a kormány elé az orvosok bérkövetelése

Látótávolságba került a régóta követelt egészségügyi béremelés, amely a kamara elképzelése szerint közelebb vihet a hálapénzrendszer felszámoláshoz. A kormány egyik szatelit lapjában már szerdán kiszivárogtatták, hogy a kabinet aznap foglalkozik az egészségüggyel. Egyebek mellett dönthet egy 120 százalékos orvosi béremelésről, illetve kész magáévá tenni a kamarának azt a javaslatát is, hogy a hálapénz elfogadása legyen a Btk-ban is rögzítve büntethető.

Önkény

Soros György tollbamondása.

„Soros-jelentésnek”, Magyarországgal szembeni nyílt politikai zsarolásnak minősítette az Európai Bizottság szerdán bemutatott jogállamisági jelentését Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„A politikus szerint a dokumentum abszurd és hamis állításokkal van tele, önkényes, elfogult, kizárólag a 'Soros-szervezetek véleményét vették figyelembe, azokat írták bele. 'Ez egy Soros-jelentés', amelyet ezek a szervezetek mondtak tollba az Európai Bizottságnak és Vera Jourovának, a brüsszeli testület értékekért és átláthatóságért felelős alelnökének, aki épp a napokban tette teljesen egyértelművé, miről is van szó valójában – fogalmazott Hidvéghi Balázs. Felidézte: Vera Jourová egy Spiegel-interjúban arról beszélt, hogy szerinte Magyarországon beteg a demokrácia. Hazudott az itteni állapotokról, és megsértette a magyar embereket, amikor azt mondta róluk, nem tudnak szabadon dönteni politikai kérdésekben – kommentált a fideszes EP-képviselő.”

Hidvéghi Balázs: Ez egy Soros-jelentés

A politikus szerint a dokumentum abszurd és hamis állításokkal van tele, önkényes, elfogult, kizárólag a „Soros-szervezetek" véleményét vették figyelembe, azokat írták bele. „Ez egy Soros-jelentés", amelyet ezek a szervezetek mondtak tollba az Európai Bizottságnak és Vera Jourovának, a brüsszeli testület értékekért és átláthatóságért felelős alelnökének, aki épp a napokban tette teljesen egyértelművé, miről is van szó valójában - fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Abszurd

Vera Jourová beteges hazugságai.

Kiegyensúlyozott a magyar sajtópiac, nincs veszélyben a jogállamiság, nem igazak Jourová vádjai – írja a Hirado.hu.

„Amit Vera Jourová mond, az egész egyszerűen nem igaz – így fogalmazott az M1-en az Alapjogokért Központ elemzője azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság alelnöke szerint Magyarországon eltűnőben van a sajtó sokszínűsége, illetve a magyar demokrácia beteg. Orbán Viktor emiatt lemondásra szólította fel az uniós biztost. Az Origo cikke szerint Vera Jourová kijelentése azért is abszurd, mert a baloldali lapok rendszeresen közölnek a kormánnyal kapcsolatos lejárató anyagokat. A Médianéző Központ friss elemzése szerint pedig a magyar sajtópiac kiegyensúlyozott, nagyságrendileg ugyanannyian tájékozódnak konzervatív, mint balliberális forrásokból – hangzott el az M1 Híradójában.”

Kiegyensúlyozott a magyar sajtópiac, nem igazak Jourová vádjai

Amit Vera Jourová mond, az egész egyszerűen nem igaz - így fogalmazott az M1-en az Alapjogokért Központ elemzője azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság alelnöke szerint Magyarországon eltűnőben van a sajtó sokszínűsége, illetve a magyar demokrácia beteg. Orbán Viktor emiatt lemondásra szólította fel az uniós biztost.

Irányítás

Svédország sötét gettókultúrája.

Gyújtogatások, gyilkosságok, összecsapások, gumiégetések – a svéd mindennapokról szóló hírek között. A skandináv államban a 2015-ös migrációs válság óta jelentősen megnőtt a bűncselekmények száma, bizonyos városnegyedeket már egyszerűen képtelen uralni a rendőrség, miközben a hivatalos politika továbbra sem mer szembenézni a súlyos problémákkal – állítja az Origo.hu.

„Sok esetben nem az áll egy-egy bűneset mögött, hogy valamilyen értéket elraboljanak valakitől, hanem hogy minél jobban megalázzák az áldozatokat, és minél szörnyűbb kínok között végezzenek velük. Stockholmban két fiatalt megerőszakoltak, megkínoztak, majd pedig élve eltemették őket. Göteborgban pedig arra kényszerítettek embereket, hogy az egyik bandavezér lábát csókolgassák, miközben az egészet filmre vették, ezt követően pedig addig taposták az áldozatok arcát, míg elvesztették az eszméletüket. Svédország folyamatosan veszti el az irányítását a saját területe fölött – erről már Ivar Arpi egy svéd publicista beszélt a Berlingske Tidende dán újságnak. Ezek a borzalmas bűncselekmények egy úgynevezett gettokultúrához kapcsolódnak. Az újságírók nem akarnak írni erről, a politikusok nem akarnak erről beszélni, míg a kutatók nem akarnak ezzel kapcsolatban semmilyen tanulmányt folytatni. Szisztematikus elhallgatás érvényesül – tette hozzá.”

Svédország elvesztette az uralmát saját területe fölött

Gyújtogatások, gyilkosságok, összecsapások, gumiégetések - mindezeket nem egy harmadik világbeli ország mindennapjairól szóló tudósítások között lehet olvasni, hanem a svéd mindennapokról szóló hírek között. A skandináv államban a 2015-ös migrációs válság óta jelentősen megnőtt a bűncselekmények száma, bizonyos városnegyedeket már egyszerűen képtelen uralni a rendőrség, miközben a hivatalos politika továbbra sem mer szembenézni a súlyos problémákkal.

Csalódás

Tóth Andi hátba döfése.

Nagyot csalódott a sztárbarátokban. Megosztó személyisége miatt folyamatosan kap hideget-meleget Tóth Andi (21), ám az énekesnő nem tud és nem is akar megváltozni – fejti ki a Blikk Online-on.

„Őszinte és megosztó személyiség vagyok, ezért gyűlölöm, ha valaki nem őszinte, vagy megjátszós. Sajnos, ebben a szakmában egyébként is sok ilyen van, és nem mindig tudom, ki mikor döf hátba. Nagyon sok sztárbarátban csalódtam a pályám elején, és én nem szeretnék ilyen lenni – árulta el a legutóbbi adást a Tina Turner-produkciójával megnyerő énekesnő, aki azt is hozzátette: ha szakmabeliek nem is állnak mellette, attól ő még nincs egyedül. – Nincs sok barátom, de ők többnyire civilek, mert az ismert emberekkel nem is nagyon találom meg a közös hangot. Nem sok barátot szereztem az elmúlt hat évem alatt, egy kezemen meg tudom számolni azokat, akikkel most is tartom a kapcsolatot, de ők olyanok, akikre bármikor számíthatok. Ha felhívom őket az éjszaka közepén, nem az a kérdés érkezik, hogy miért, hanem az, hogy hova jöjjön, aztán jön – nevetett az énekesnő, aki élvezi, hogy olyanokkal veszi magát körül, akik nem részei a show-biznisznek.”

„Gyűlölöm, ha valaki nem őszinte" - Nagyot csalódott a sztárbarátokban Tóth Andi: úgy érzi, sokan hátba szúrták már

A Sztárban sztár versenyzője alig 15 évesen került bele a könnyűzenei világba, és nagyon korán meg kellett tanulnia, hogy nem mindenki az, akinek látszik. Rengeteg sztárbarátban csalódott, sokakban éppen azért, mert ő nem volt hajlandó megjátszani magát, a véleményét mindig is vállalta. Andi nem alkuszik, hű marad önmagához.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100811/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?