Blogolj!

Gulyás Gergely: senki nem sértegetheti Magyarországot és annak polgárait

A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott a csütörtöki Kormányinfón az Európai Bizottság szerdán nyilvánosságra hozott, Magyarországgal foglalkozó jelentésével kapcsolatban, hogy az elfogult és sértő magyar szempontból.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A tárcavezető a csütörtöki Kormányinfón beszámolt a legfrissebb kormánydöntésekről, elmondta, az európai országok között Magyarország a középmezőnybe tartozik, ami a koronavírus-fertőzöttek számát illeti, de az elhunytak száma alapján továbbra is a kontinens legjobban védekező országai közé tartozunk. A kormány arról döntött a héten, hogy október 1-től további egy hónapra meghosszabbítja a határzárat, Gulyás Gergely pedig felhívta a figyelmet, hogy az eddig meghozott szabályokat továbbra is nagyon fontos betartani a járvány megfékezése érdekében.

A miniszter arról tájékoztatott, hogy az iskolákban megkezdődött a testhőmérséklet-mérés, a kórházakban és az idősotthonokban pedig fenntartják a látogatási tilalmat.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közölte, az influenza elleni oltás ingyenes lesz, ugyanis ezzel is fokozni lehet a koronavírus-járvány elleni védekezés hatékonyságát. Várhatóan október második felétől lehet majd az influenza elleni vakcinára jelentkezni a háziorvosoknál, a kormányszóvivő pedig felhívta a figyelmet, arra biztatnak mindenkit, különösen a koronavírus szempontjából a kockázati csoporthoz tartozókat (a 65 éven felülieket és az alapbetegséggel rendelkezőket), hogy vegyék igénybe ezt a lehetőséget.

Gulyás Gergely a foglalkoztatottsági számokkal kapcsolatban elárulta, a csúcstól jelenleg 20 ezerrel van elmaradva a foglalkoztatottság, de így is 4,5 millió fölött van, amit jelentős sikerként könyvelhetünk el.

A tárcavezető kitért az Európai Bizottság szerdán nyilvánosságra hozott, Magyarországgal foglalkozó jelentésére, valamint Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnökének nyilatkozatára is. Gulyás Gergely kiemelte, Magyarország a déli államokkal való szolidaritás miatt változtatta meg a véleményét az uniós hitellel kapcsolatban, s Brüsszelben jelenleg nem a jogállamiságról zajlik a vita, csupán puszta zsarolásról van szó.

"Senki nem sértegetheti Magyarországot, és annak polgárait. Felelőtlenség a jogállamisági vita és a koronavírus-járvány miatt szükséges uniós pénzügyi alap összekapcsolása, ez a támogatások gyors folyósítását veszélyezteti"

- jelentette ki a miniszter, hozzátéve, hogy a jelentésben szereplő 12 külső hivatkozásból 11 Soros György nevéhez köthető.

"Sokkal súlyosabb mondat az, hogy az ország polgárai nincsenek abban a helyzetben, hogy szabadon döntsenek, mint az, hogy beteg a demokrácia"

- reagált Vera Jourová szavaira Gulyás Gergely, aki megjegyezte, az EB már a látszatra sem ad, és súlyos üzenete van ennek a kijelentésnek, hiszen azt üzeni, hogy egy kisebb országgal szemben lehet kettős mércét alkalmazni, amivel annak polgárait semmibe veszik.

"Helyes lenne ha Vera Jourová bocsánatot kérne, de "a biztosasszony nincs abban a helyzetben, hogy ezt megtegye"

- tette hozzá a tárcavezető.

Gulyás Gergely arról is beszámolt, hogy a kormány több mint hárommilliárd forintos költségvetési támogatásban részesíti a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, ugyanis ezt kérte az egyetemet fenntartó kuratórium vezetése. Ez az összeg a duplája annak, amit eddig kapott az intézmény támogatásként.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter reagált a Momentum romániai választásokkal kapcsolatos kampányára is, mint mondta:

"A magyar baloldal azt gondolja, hogy a magyarok helyett a román jelölteket kell támogatni. Indokolt lenne ezt hazaárulás jelzővel illetni, de ezt már elkoptatták"

- szögezte le Gulyás Gergely.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100831/pics/lead_800x600.jpg
Európai Unió,Gulyás Gergely,jogállamiság,Kormányinfó
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Gulyás Gergely: Nem várhatóak újabb szigorítások

2020.11.26. 11:05
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ma is megtartotta a szokásos heti online Kormányinfót. Mutatjuk a részleteket!

Gulyás Gergely: Soros Györgytől semmilyen kioktatást nem fogadunk el

2020.11.19. 11:20
A koronavírus-járvány elleni védekezés legfrissebb kormányzati döntéseiről és intézkedéseiről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter …

Rákay Philip: Orbán igazi hazafiként kemény választ adott a zsarolásra

2020.11.16. 21:25
Egy valamiben biztosak lehetünk: ha a hazaáruló szivárványkoalíció egy szólamban, fejhangon üvölt, akkor a magyar miniszterelnök helyesen cselekedett.

Orbán bejelentette: megvétózzuk a büdzsét és a helyreállítási alapot

2020.11.16. 15:00
Semmiről sincs megállapodás, ameddig nincs megállapodás mindenről. És nem kérünk a jogállamisági kritériumnak hazudott brüsszeli …

Orbán Viktor: minden életért harcolni fogunk!

2020.11.13. 07:30
A koronavírus-járvány elleni védekezés legújabb intézkedéseiről beszélt pénteki rádióinterjújában a miniszterelnök, aki azt is elmondta: ha Brüsszelben elfogadják a jogállamisággal kapcsolatos …

Gulyás Gergely: a magyar egészségügy felkészült a hatékony védekezésre

2020.11.12. 11:40
A héten is megtartotta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfót, ahol …

Orbán: december 10-ére 4480 intenzív ágyra lesz szükség

2020.11.06. 07:45
A koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezés legfrissebb kormányzati döntéseiről és a brüsszeli jogállamiság-vitákról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök …

Kőkemény: a magyar kormány megvétózhatja az EU-büdzsét!

2020.11.06. 05:50
A jogállamisággal kapcsolatos brüsszeli boszorkányüldözés nem hagy más lehetőséget – mindezt az igazságügyi miniszter lengette be.

Gulyás Gergely: ma átlépheti az ötezret az új fertőzöttek száma

2020.11.04. 13:50
Akcióképesség és gyorsaság szükséges a sikeres védekezéshez, ki kell tartani a vakcina megérkezéséig – mondta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter a …

Gulyás Gergely: Újabb szigorítások jönnek

2020.11.02. 18:55
Gulyás Gergely szerint kétnapos kormányülés lesz a héten, melynek során újabb szigorításokról fognak dönteni.

Ezeket a cikkeket olvastad már?