Blogolj!

Blogstar kávéház

Elővigyázatosság

Donald Trump hospitalizációja.

A Fehér Ház tájékoztatása szerint a Walter Reed katonai kórházba viszik Donald Trump amerikai elnököt – írja az Origo.hu.

„Az amerikai elnök orvosa tanácsára néhány napot tölt a kórházban a Fehér Ház szerint, hiszen így azonnal meg tudja kapni a szükséges ellátást, ha állapota indokolja. Közölték, Trump elővigyázatosságból megy a klinikára, ahonnan dolgozni is tud, az elnöki szobát ugyanis minden ehhez szükséges eszközzel felszerelték. Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője közleményében azt írta, hogy az elnöknek enyhe tünetei vannak, jó a hangulata és egész nap dolgozott. Dr. Sean P. Conley, az elnök orvosa azt közölte, hogy Trump speciális gyógyszeres kezelést kapott, emellett cinket, D-vitamint, famotidint, melatonint és aszpirint vett be. Melania Trump, az elnök felesége szintén csak enyhe tüneteket mutat, köhög és fáj a feje. A first ladynek nem javasolták, hogy elővigyázatosságból kórházba menjen. A család többi tagjának tesztje negatív lett.”

Kórházba szállították a koronavírusos Donald Trumpot

A Fehér Ház tájékoztatása szerint a Walter Reed katonai kórházba viszik Donald Trump amerikai elnököt - számolt be az AP hírügynökség a Fehér Ház közleményére hivatkozva. Az amerikai elnök orvosa tanácsára néhány napot tölt a kórházban a Fehér Ház szerint, hiszen így azonnal meg tudja kapni a szükséges ellátást, ha állapota indokolja.

Bíróság

Matteo Salvini hazafias harca.

Bíróság elé állítanak, mert megvédtem hazámat, életeket mentettem, tiszteletben tartottam a törvényeket és felébresztettem Európát – hangoztatta a volt olasz belügyminiszter Matteo Salvini, az ellenzéki Liga párt vezetője, akit előzetes bírósági tárgyalásra idézték egy migránscsoport feltartóztatása miatt – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„Kötelességemet teljesítettem, felére csökkentettem a tengerbe vesző emberek számát, a hajókon senkinek haja szála sem görbült, büszkeséget adtam Olaszországnak, tiszteletben tartottam a törvényeket, felébresztettem Európát – hangoztatta Matteo Salvini. Kijelentette, nem engedhette meg, hogy Olaszország Európa migránstáborává váljon. Megjegyezte, ez az első alkalom Európában, hogy egy minisztert kormánya döntéseiért állítanak bíróság elé.”

Matteo Salvini: Bíróság elé állítanak, mert megvédtem hazámat

Matteo Salvini kijelentette, tisztában volt vele, hogy a nem kormányzati szervezetek (NGO) megállítása kockázattal jár, de soha nem gondolta, hogy belügyminiszteri munkája végzése miatt bíróság elé állítják. „Nyugodtan megyek bíróságra, lelkiismeretem tiszta, mivel emberéleteket mentettem meg és megvédtem hazámat" - jelentette ki. Kifejtette, hogy az első bírósági ülésen nem fog felszólalni.

Eredmény

Az EU kemény puhasága.

A tagállamok vezetői nagy nehezen kiszenvedték magukból a döntést: több mint 50 nap után életbe léptek a Belarusz elleni szankciók – értékeli az uniós csúcsot a Népszava Online.

„A tanácskozás legnagyobb eredménye, hogy több mint 50 nappal az elcsalt elnökválasztást követően péntek délután végre életbe léphettek az Európai Unió szankciói Belarusszal szemben. A beutazási tilalommal és számla-befagyasztással sújtott személyek listája egyelőre 40 nevet tartalmaz. A tagországok egyet nem értése miatt hiányzik róla az EU által el nem ismert elnök, Alekszandr Lukasenko, aki viszont a fejlemények függvényében bármikor felkerülhet rá – figyelmeztetett a péntek hajnalban megszületett döntés után a csúcsot elnöklő Charles Michel. A vezetők közleményükben felszólították a belarusz hatóságokat, hogy vessenek véget az erőszaknak és engedjék szabadon az összes politikai foglyot. Egyben felkérték az Európai Bizottságot, hogy dolgozzon ki átfogó gazdasági támogatási tervet az ország számára. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a visegrádi országok nevében örömét fejezte ki, hogy a csúcs résztvevői jóváhagyták a négyek által előterjesztett helyreállítási javaslatot. Pénteken Minszk is bejelentette, hogy szankciókat vezet be negyven, 'a civilizált diplomáciai szabályok értelmében' meg nem nevezett uniós politikus ellen.”

Túl kemény és túl puha az EU

A tagállamok vezetői nagy nehezen kiszenvedték magukból a döntést: több mint 50 nap után életbe léptek a Belarusz elleni szankciók. Az EU állam- és kormányfői pénteken befejeződött brüsszeli csúcstalálkozójukon csak dióhéjban beszéltek az uniós kifizetéseket a jogállam tiszteletben tartásához kapcsoló rendelettervezetről, amely az utóbbi napokban nagy vitákat kavart a tagállamok között.

Ferdítés

Fekete-Győr András füstös gránátja.

Kiderült, hogy „ejtett” 20 méterről füstgránátot a rendőrsorfalra a Momentum elnöke – számol be róla a Hirado.hu.

„Egy játékboltban is kapható füstszóró eszközt ejtettem két rendőrsorfal közé – így fogalmazott Fekete-Győr András, a Momentum elnöke kedden, miután hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emeltek ellene. Az ügyészség által közzétett videóból azonban kiderült, hogy a politikus egy mondaton belül kétszer is elferdítette az igazságot: vízilabdásokat megszégyenítő 20 méteres 'ejtése' van, füstgránátot pedig egy magyarországi játékbolt sem árul.”

Így „ejtett" 20 méterről füstgránátot a rendőrsorfalra a Momentum elnöke - VIDEÓ

Egy játékboltban is kapható füstszóró eszközt ejtettem két rendőrsorfal közé - így fogalmazott Fekete-Győr András, a Momentum elnöke kedden, miután hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emeltek ellene. Az ügyészség által közzétett videóból azonban kiderült, hogy a politikus egy mondaton belül kétszer is elferdítette az igazságot: vízilabdásokat megszégyenítő 20 méteres „ejtése" van, füstgránátot pedig egy magyarországi játékbolt sem árul.

Titok

Weisz Fanni szerelmes szárnyalása.

Újra rátalált a szerelem Weisz Fannira (28)! A modell szinte sugárzik a boldogságtól, barátai szerint évek óta nem volt ennyire felszabadult és vidám, mosolyog. Annyi szomorúság és fájdalom után ismét boldog, foglalt a szíve – így a Blikk Online.

„Bár Fanni és szerelme, Bókay Gergő szerették volna még egy kis ideig megtartani saját maguknak a boldogságukat, megkeresésünk után úgy döntöttek, nem akarnak tovább titkolózni. – Gergővel már több mint tíz éve ismerjük egymást, barátok voltunk. Eddig azért nem akartunk beszélni a kapcsolatunkról, mert egymással voltunk elfoglalva, a szerelmünk pedig csak ránk tartozik és kettőnkről szól – mondta Weisz Fanni a Blikk megkeresésére. – Mi tagadás, egy párt alkotunk, csak a családjaink tudtak róla, hogy mi van közöttünk. Ez bizony szerelem. Évek óta nem lehetett ilyen teljes a boldogságom.”

Barátságból lett szerelem: újra rátalált a boldogság Weisz Fannira

Bár Fanni és szerelme, Bókay Gergő szerették volna még egy kis ideig megtartani saját maguknak a boldogságukat, megkeresésünk után úgy döntöttek, nem akarnak tovább titkolózni. ( A legfrissebb hírek itt) - Gergővel már több mint tíz éve ismerjük egymást, barátok voltunk.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100886/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?