6268 fertőzött, 152 halott
Szombatra elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. Ez a szomorú szám új, negatív rekordot jelent a napi halálozások tekintetében.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Visszásság

Az orvosbérrobbanás feltételei.

Aligha járhat magában a béremelés, amelyről most állapodott meg az orvoskamra a miniszterelnökkel – derült ki a köztestület vezetői által tartott sajtótájékoztatón. A jelentős jövedelememelkedés vélhetően együtt fog járni bizonyos struktúraátalakítással és az orvosok jogállásának egységesítésével – így a Népszava Online.

„Noha nem volt témája a miniszterelnöki találkozónak a struktúraátalakítás, a magán és a köz szétválasztása, de Orbán Viktor egyértelművé tette, hogy rendezni kell azt visszásságot, hogy a közintézmények orvosai a magánszektorban is dolgoznak. Kincses szerint a jövőben az orvosnak egy munkahelyből is meg kell tudni élnie. Álmos Péter alelnök bejelentette: amint a közönyben megjelenik az orvosi kamara bértáblája, az eddig összegyűjtött többletmunka-felmondások értelmüket, hatályukat vesztik. Hozzátette: a jelenlegi intézményrendszer a mostani létszámmal nyilvánvalóan fenntarthatatlan. Ezért elkerülhetetlen, hogy a bértábla bevezetésével megkezdődjön a struktúra átalakítása, hiszen egy hiányos, pazarló egészségügyet nem lehet fenntartani.”

Feltételei lesznek az orvosbérek emelésének

Aligha járhat magában a béremelés, amelyről most állapodott meg az orvoskamra a miniszterelnökkel - derült ki a köztestület vezetői által tartott sajtótájékoztatón. A jelentős jövedelememelkedés vélhetően együtt fog járni bizonyos struktúraátalakítással és az orvosok jogállásának egységesítésével.

Vágy

A berlini fal első téglája.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Angela Merkel kancellárnak és az egységes Németország polgárainak nemzeti ünnepük, a német egység napja alkalmából – tudósít az Origo.hu.

„A harminc évvel ezelőtti esemény nagy ünnep a németek, egyben minden európai polgár, köztük különösen nekünk, magyarok számára. Amikor a berlini falból kiütöttük az első téglát, akkor a németek szabadságvágya e résből a német és európai egységhez vezető kaput varázsolt” – írta Orbán Viktor. Hozzátette: mi, magyarok azért is ünneplünk Önökkel, azért is támogattuk már harminc évvel ezelőtt a legszélesebb értelemben Németország egyesítését, mert tudtuk, saját szabadságunk és függetlenségünk e nélkül csak beteljesületlen vágy marad.”

Orbán Viktor: A németek a jövőben is számíthatnak a magyarokra Európa védelme terén

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Angela Merkel kancellárnak és az egységes Németország polgárainak nemzeti ünnepük, a német egység napja alkalmából - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szombaton. "A harminc évvel ezelőtti esemény nagy ünnep a németek, egyben minden európai polgár, köztük különösen nekünk, magyarok számára.

Stratégia

Brüsszel rasszizmusellenes koordinátora.

Szeptember közepén jelentette be az Európai Bizottság, hogy ki kell alakítani egy rasszizmusmentes Európai Uniót. A testület illetékes biztosai szerint egy cselekvési tervvel akarják beindítani ezt a folyamatot, amely válasz lenne a Black Lives Matter-mozgalom tüntetéssorozatára – írja a Hirado.hu.

„Véleményük szerint az Európára is átterjedt tiltakozás bebizonyította, hogy Európa nem tesz meg mindent a rasszizmus ellen. A tervek szerint az uniós intézményeknél is változtatnak az eddigi személyzeti politikán, hogy jobban megjelenjen a társadalmi sokszínűség. Emellett minden tagállamtól rasszizmus elleni stratégiát várnak 2022-ig. Az uniós szintű rasszizmusellenes munka összehangolásáért pedig egy rasszizmusellenes koordinátor lesz a felelős. Ő egyeztetne a kisebbségek képviselőivel, az Európai Parlamenttel és a tagállamokkal.”

A BLM-őrület elérte Európát: jön az uniós „rasszizmusellenes koordinátor"

Szeptember közepén jelentette be az Európai Bizottság, hogy ki kell alakítani egy rasszizmusmentes Európai Uniót. A testület illetékes biztosai szerint egy cselekvési tervvel akarják beindítani ezt a folyamatot, amely válasz lenne a Black Lives Matter-mozgalom tüntetéssorozatára. Véleményük szerint az Európára is átterjedt tiltakozás bebizonyította, hogy Európa nem tesz meg mindent a rasszizmus ellen.

Mesterkurzus

Az Európai Bizottság kettős mércéje.

Ha ketten teszik ugyanazt, az nem ugyanaz; tartja egy latin mondás, amelyhez teljes mértékben hű az Európai Bizottság jogállamisági jelentése – állítja a magyar igazságügyi miniszter a Magyar Hírlap Online szerint.

„Varga Judit pénteki bejegyzésében úgy fogalmazott, 'a jelentés egy kézikönyv a kettős mérce alkalmazásához, kezdők és haladók egyaránt számos ötletet meríthetnek belőle'. Szombati posztjában már azt írja, 'következzék egy mesterkurzus a kettős mércéhez a magyar, illetve a jogállamiság barátai, vagyis a BENELUX és az északi tagállamok jelentéseinek összevetése alapján'. Az igazságügyi miniszter négy pontot emelt ki, amely tökéletesen megmutatja, hogyan áll hazánkhoz az Európai Bizottság.”

Kettős mérce az Európai Bizottság jogállamisági jelentésében

Varga Judit pénteki bejegyzésében úgy fogalmazott, „a jelentés egy kézikönyv a kettős mérce alkalmazásához, kezdők és haladók egyaránt számos ötletet meríthetnek belőle". Szombati posztjában már azt írja, „következzék egy mesterkurzus a kettős mércéhez a magyar, illetve a „jogállamiság barátai", vagyis a BENELUX és az északi tagállamok jelentéseinek összevetése alapján".

Színpad

Kállai Ferenc legendája.

Kilencvenöt évvel ezelőtt, 1925. október 4-én született Kállai Ferenc (†84). A legendás színészt pályafutása során a Nemzet Színésze címmel, Kossuth- és Jászai Mari-díjakkal, érdemes és kiváló művész titulusokkal is kitüntették. Olyan színházi és filmművészeti alkotásokat tett le az asztalra, amelyek a mai napig élnek a nézők szívében – emlékezik a Blikk Online.

„Kállai kollégáiban is soha nem múló nyomokat hagyott. Gálvölgyi János (72) például a mai napig mosolyogva emlékszik az uszodai fürdőzésekre. – Nekem megadatott, hogy jóban lehettem vele. Közös szerelmünk volt a Lukács uszoda, oda jártunk rendszeresen. Egy alkalommal egy ismeretlen férfi már háromszor körbeúszott minket, mire negyedszerre csak meg merte szólítani Ferit. Feltette a kérdést: Maga Kállai úr? Mire Feri rávágta, hogy igen. A fickó csak nézett, majd visszakérdezett. Kállai úr, a pék? Ekkor kitört belőlünk a nevetés, és Feri csak annyit mondott: Na, ennyit a népszerűségről. A pályája végén, amikor már csak kisebb szerepeket kapott, sokszor elbizonytalanodott, nem vet-e ez rá rossz fényt, de mondtam neki, hogy ha ő színpadon van, csak rá tud figyelni az ember. Nem volt ebben semmi szégyellnivaló – emlékezett vissza barátjára a Vasárnapi Blikknek Gálvölgyi.”

95 éves lenne a legendás színész: így emlékeznek kollégái Kállai Ferencre

Budapest - Kilencvenöt évvel ezelőtt, 1925. október 4-én született Kállai Ferenc (†84). A legendás színészt pályafutása során a Nemzet Színésze címmel, Kossuth- és Jászai Mari-díjakkal, érdemes és kiváló művész titulusokkal is kitüntették, ami nem véletlen. 2010-ben bekövetkezett haláláig olyan színházi és filmművészeti alkotásokat tett le az asztalra, amelyek a mai napig élnek a nézők szívében.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100918/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?