Blogolj!

Blogstar kávéház

Visszatetszés

A Bush-örökség száműzése.

A Népszava Online szerint újabb regionális tudásközpontot szorít ki Magyarországról a kormány. A Facebook-oldala még működik, a honlapja azonban már elérhetetlen a Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központnak, amely a rendszerváltás után elsőként hazánkba települt nemzetközi szervezet volt. A vélelmezhető okok között ott van egy nagyszabású ingatlanmutyi és az Orbán-kabinetnek a civil szervezetek ellen indított hadjárata is.

„Mielőtt a szóban forgó intézkedésekre sor került volna, 2019 végén megjelent egy ajánlattételi felhívás, amely már a szervezet magyarországi jelenlétének megszüntetését vetítette elő: 'A Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) pályázatot ír ki magyar és nemzetközi ügyvédi irodák részére jogi szolgáltatások nyújtására a REC szabályos felszámolása érdekében. Ez magában foglalja a REC megszüntetését mint magyarországi székhelyű nemzetközi szervezetet, és a hozzá kapcsolódó 17 országban működő irodahálózattal kapcsolatos jogi folyamatokat. Továbbá magában foglalja minden donor által finanszírozott program és projekt törlését vagy átszervezését, a REC pénzügyi adósságainak rendezését, munkaviszonyokból adódó és minden más célból létrejött szerződés jogszerű megszüntetését, valamint a REC székhely a Magyar Államnak való visszaszolgáltatásával kapcsolatos jogi folyamatot.' A napokban pedig a parlament elé került egy törvényjavaslat, amely kimondja: 'Az Országgyűlés e törvénnyel felhatalmazást ad a Magyarország kormánya és a Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központ közötti székhelymegállapodás kihirdetéséről szóló 2014. évi XIII. törvénnyel (a továbbiakban: 2014. évi XIII. törvény) kihirdetett, a Magyarország kormánya és a Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központ közötti székhelymegállapodás 2021. november 1-jén történő megszüntetésére'. A lépést az alapítók közül az Európai Bizottság eddig nyilvánosan nem kifogásolta – úgy tudjuk azonban, az USA-ban, különösen a Bush-családhoz kötődő amerikai jobboldali körökben visszatetszést keltett, mivel a REC-et id. George Bush politikai öröksége részének tekintik.”

Újabb regionális tudásközpontot szorít ki Magyarországról a kormány

A Facebook-oldala még működik, a honlapja azonban már elérhetetlen a Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központnak, amely a rendszerváltás után elsőként hazánkba települt nemzetközi szervezet volt. A vélelmezhető okok között ott van egy nagyszabású ingatlanmutyi, és az Orbán-kabinetnek a civil szervezetek ellen indított hadjárata is.

Paraván

Magyarország konspiratív eltakarítása.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal feladata a felderítő tevékenység és nem a nyomozati munka – mondja Földi László biztonságpolitikai szakértő a Hirado.hu-n Gerald Knaust osztrák lobbista magyarországi tevékenységét elemezve.

„Gerald Knaus a migráció kapcsán vezetője volt az európai migrációs politika kidolgozásának, a kötelező kvóta ötletének. Ezt aztán importálta, és behozta Magyarországra a baloldali ellenzék, miközben még maguk is érezték, hogy ez a magyar társadalomban elfogadhatatlan dolog. 'A felderítés lényege a megelőzés, és nem a nyomozati munka, hogy ne történjenek hasonló esetek, valamint megakadályozni a biztonságot veszélyeztető folyamatokat' – mondta Földi László. Úgy vélte, hogy az osztrák lobbista túlértékeli kapcsolatrendszerét, és túljátssza szerepét, ami nem azt jelenti, hogy nem dolgozott Magyarország ellen. A paraván mögött vannak azok, akik árnyaltabban, konspiráltan dolgoznak Magyarország ellen. Ez egy nagyon bonyolult játszma – tette hozzá. Knaus és a mögötte állók tevékenységéről elmondta, hogy 'minden szempontból el akarják takarítani Magyarországot, mivel egy másik irányba kívánnak haladni. Sok uniós állammal ellentétben Magyarország a nemzetállam fennmaradásáért küzd'.”

Földi László: El akarják takarítani Magyarországot

Az Alkotmányvédelmi Hivatal feladata a felderítő tevékenység és nem a nyomozati munka - mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő a Vasárnapi Újságban Gerald Knaust osztrák lobbista magyarországi tevékenységét elemezve. Mint ismert, a Magyar Nemzet többrészes tényfeltáró beszámolóiból kiderült, az a European Stability Initiative (ESI) vezetője valójában a Soros-lobbi kulcsfigurája, a befolyásos osztrák társadalomtudós képes órák alatt teleszórni a világsajtót álhírekkel.

Kudarc

A Momentum romániai bukása.

A baloldali Momentum elnöke, Fekete-Győr András a szeptember 27-i, romániai helyhatósági választáson is az erdélyi, partiumi, bánsági magyarok ellen kampányolt, azáltal, hogy a Momentum román testvérpártja, az USR-PLUS jelöltjeit támogatta a magyar indulókkal szemben, mégis rengeteg szavazatot veszítettek – mutatja be az Origo.hu.

„Fekete-Győr még videóüzenetben is kifejezte szimpátiáját. Azonban ez sem volt elegendő a sikerhez, hiszen országos szinten az USR-PLUS 9 százalék alatti teljesítményt nyújtott, ami a tavalyi EP-választáson elért 22 százalék fölötti eredményhez képest drámai visszaesést jelent. A párt ismert embere, Andrei Caramitru szerint a kudarcért vállalnia kell a felelősséget a két társelnöknek, Ban Barnának és Dacian Cioloșnak, mégpedig úgy, hogy azonnali hatállyal lemondanak.”

Rengeteg szavazót veszített a Momentum román testvérpártja

Ahogy arról már több alkalommal beszámoltunk, a baloldali Momentum elnöke, Fekete-Győr András a szeptember 27-i, romániai helyhatósági választáson is az erdélyi, partiumi, bánsági magyarok ellen kampányolt, azáltal, hogy a Momentum román testvérpártja, az USR-PLUS jelöltjeit támogatta a magyar indulókkal szemben. Fekete-Győr még videóüzenetben is kifejezte szimpátiáját.

Körlevél

A pandémia hamis bizonyosságai.

Radikális nemzetközi társadalmi, politikai és gazdasági fordulatot sürget, többek között a piacgazdaság újragondolását, valamint az ENSZ reformját is szorgalmazva Ferenc pápa harmadik, Mindannyian testvérek című enciklikájában, amelyet vasárnap hoztak nyilvánosságra – olvasható a Magyar Hírlap Online-on

„Ferenc pápa vasárnap déli beszédében úgy foglalta össze az enciklika üzenetét, hogy a koronavírus-járvány időszaka megmutatta, az emberi testvériség és a teremtett világ gondozása képviseli az integrált fejlődés és a béke egyetlen útját. 'A pandémia nem isteni büntetés, de rávilágított a hamis bizonyosságokra' – jelentette ki az egyházfő. Az enciklikát Ferenc pápa szombaton Szent Ferenc városában, Assisiben írta alá, szövegét azonban csak vasárnap közölték. Október 4-e Szent Ferenc halálának emléknapja. Az enciklika első példányait a Szent Péter téren a pápa szavait hallgató hívők között osztották szét. A katolikus egyházfő által kiválasztott témájú körlevélről van szó, melyet a püspökökhöz, papsághoz és a hívőkhöz intéz.”

Ferenc pápa: A járvány nem isteni büntetés, de rávilágított a hamis bizonyosságokra

Ferenc pápa vasárnap déli beszédében úgy foglalta össze az enciklika üzenetét, hogy a koronavírus-járvány időszaka megmutatta, az emberi testvériség és a teremtett világ gondozása képviseli az integrált fejlődés és a béke egyetlen útját. „A pandémia nem isteni büntetés, de rávilágított a hamis bizonyosságokra" - jelentette ki az egyházfő.

Szempont

Vajna Tímea új luxusvillája.

Nehéz szívvel hagyta maga mögött Vajna Tímea (38) az év elején a budai luxusvillát, ahol a legszebb éveit töltötte együtt Andy Vajnával (†74), de új álomotthonnal sikerült kárpótolnia magát – számol be róla a Blikk Online.

„A Blikk megtudta, az özvegy 850 millió forintért vásárolt egy lélegzetelállító ingatlant Buda egyik legelőkelőbb részén. A modern ingatlan egy csendes kis mellékutcában, az erdő szélén bújik meg, a környéken is csak kevesen tudják, ki lakja a csodás házat. – Hónapokon keresztül keresgélt, mire megtalálta a megfelelőt. Fontos szempont volt neki, hogy a ház hatalmas legyen, ahol akár az egész család elfér, ugyanis vele együtt költözött ide a nagymamája és a szülei is. Ezért nem sajnált 850 milliót kifizetni érte – árulta el lapunknak Vajna Tímea egy közeli ismerőse. 'Néhány éve épült ez a modern építészeti csoda, amely elvarázsolta Timit. Teljesen más hangulata van, mint az előző otthonuknak. Ez sokkal letisztultabb, újszerűbb, mint az előző villa, amit Andy bérelt'.”

Elképesztő összegért vásárolt magának egy budai villát: luxusházban kezdett új életet Vajna Tímea

A Blikk megtudta, az özvegy 850 millió forintért vásárolt egy lélegzetelállító ingatlant Buda egyik legelőkelőbb részén. A modern ingatlan egy csendes kis mellékutcában, az erdő szélén bújik meg, a környéken is csak kevesen tudják, ki lakja a csodás házat. ( A legfrissebb hírek itt) - Hónapokon keresztül keresgélt, mire megtalálta a megfelelőt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/100953/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?