6268 fertőzött, 152 halott
Szombatra elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. Ez a szomorú szám új, negatív rekordot jelent a napi halálozások tekintetében.
Blogolj!

Varga Judit a CEU-ügyről: Elfogadhatatlan a kettős mérce!

Elfogadhatatlannak tartjuk a kettős mércét, a jogszabályokat minden egyetemnek egyformán be kell tartania Magyarországon. Nem lehet olyan törvényt alkotni, amely a Soros-egyetemet előnyösebb helyzetbe hozza a magyar egyetemeknél - nyilatkozta Varga Judit igazságügyi miniszter az Európai Unió Bíróságának a magyar felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos, kedden nyilvánosságra hozott ítélete után.

Varga Judit azt is elmondta, hogy az Európai Bíróság ítéletét - mint mindig - Magyarország a magyar emberek érdekének megfelelően végre fogja hajtani.

Kiemelte: a magyar szabályozás révén biztosítható, hogy az adott intézmény hallgatói valóban olyan végzettséghez jutnak majd, mint amilyen diploma megszerzését várták. A vonatkozó magyar törvény tucatnyi, Magyarországon működő külföldi felsőoktatási intézményt érint, de legtöbbjüknek nem jelentett gondot megfelelni ennek a jogszabálynak

- fűzte hozzá a miniszter.

EU-bíróság: uniós jogot sért a lex CEU

Az uniós joggal összeegyeztethetetlennek találta az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága kedden azokat a feltételeket, amelyeket az Országgyűlés a külföldi felsőoktatási intézmények tevékenységének magyarországi gyakorlásához szabott. A parlament 2017. április 4-én úgy módosította a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt, hogy az elfogadott módosítások túlnyomó része a külföldi felsőoktatási intézmények működését érintette.

A felsőoktatási intézmények megfelelő működése végső soron egy ország oktatási rendszerébe vetett bizalom, a felsőoktatási rendszer jó hírnevének a záloga, az annak eredményeként kiállított oklevél pedig ennek a megtestesítője. Nem postaláda egyetemekre van szükség

- hangsúlyozta Varga Judit.

(MTI,Borító: magyarnemzet.hu)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101029/pics/lead_800x600.jpg
Európai Bíróság,felsőoktatás,ítélet,lex CEU,Varga Judit
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Kőkemény: a magyar kormány megvétózhatja az EU-büdzsét!

2020.11.06. 05:50
A jogállamisággal kapcsolatos brüsszeli boszorkányüldözés nem hagy más lehetőséget – mindezt az igazságügyi miniszter lengette be.

Varga Judit is elkapta a koronavírust

2020.10.21. 07:10
Az igazságügyi minisztert kedden tesztelték.

Varga Judit: Kidurrant a Momentum és a teljes magyar ellenzék által évek óta fújt jogállamisági lufi

2020.10.19. 14:00
Ha beindul a nagy pofonofon. Donáth Anna pedig beindította, és osztja is magának rendesen. 

Orbán is gratulált Koncz Zsófiának: „mindannyian nagyon büszkék vagyunk”

2020.10.12. 04:55
A kormány tagjai és a Fidesz-KDNP vezető politikusai is elismerősen nyilatkoztak Koncz Zsófia hatalmas borsodi győzelméről.

Varga Judit: ha egy tagállamnak baja van a másikkal, ne az EB mögé bujkáljon!

2020.10.05. 11:00
Az igazságügyi miniszter hűvös eleganciával rakta helyre a locsogó-fecsegő brüsszeli liberális oldalt és csitította el az Európai …

Varga Judit: Jogállamisági garanciákra van szükség az interneten is

2020.10.02. 14:10
Varga Judit is felszólalt a Antall József Tudásközpont által ötödjére megrendezett think.BDPST elnevezésű innovációs fórumon, ahol többek között arról …

Varga Judit: elfogadhatatlan az új uniós költségvetésre vonatkozó német javaslat

2020.09.29. 19:20
Az EU új költségvetési feltételrendszerével kapcsolatos német elnökségi javaslat az uniós szerződések egyoldalú módosítását …

Sem Varga Judit, sem Orbán Balázs nem kapta el a koronavírust

2020.08.29. 17:25
Mindkét politikus második tesztje is negatív lett.

Koronavírusos Trócsányi László EP-képviselő

2020.08.28. 14:10
Kimutatták a koronavírust Trócsányi László európai parlamenti (EP-) képviselő, volt igazságügyi miniszter szervezetében.

Varga Judit igazságügyi miniszter is karanténba került

2020.08.27. 15:10
A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs után Varga Judit is karanténba vonult.

Ezeket a cikkeket olvastad már?