6268 fertőzött, 152 halott
Szombatra elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. Ez a szomorú szám új, negatív rekordot jelent a napi halálozások tekintetében.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Kereset

A gyurcsányi baloldal kétszínűsége.

Ha a baloldalon múlt volna, akkor ápolói béremelés sem lenne – így reagált a nagyobbik kormánypárt a DK nyilatkozatára a Magyar Hírlap Online-on.

„Az ápolók és egészségügyi szakdolgozók béremelési programja jelenleg is zajlik. Azonban, ha a Gyurcsányék vezette baloldalon múlt volna, akkor ápolói béremelés sem lenne, ők ugyanis nem szavazták meg az ezt biztosító költségvetési forrásokat – emelte ki a Fidesz a lapunkhoz eljuttatott közleményében. Kormányzásuk alatt több ezer egészségügyi dolgozót tettek az utcára, üldöztek el az országból és megalázóan alacsony bérért dolgoztatták őket. Hozzátették: a járvány kezdete óta pedig nem segítenek az országnak és a magyar embereknek. 2010-től több ütemben emelkedett az ápolók bére, a 2019 és 2022 közötti átfogó béremelési programnak köszönhetően idén januárban 14 százalékkal emelkedett, novemberben pedig újabb 20 százalékkal emelkedik a bérük. 2022-ben egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni annak, mint amennyit a béremelési program előtt keresett.”

Ha a baloldalon múlt volna, akkor ápolói béremelés sem lenne

Az ápolók és egészségügyi szakdolgozók béremelési programja jelenleg is zajlik. Azonban, ha a Gyurcsányék vezette baloldalon múlt volna, akkor ápolói béremelés sem lenne, ők ugyanis nem szavazták meg az ezt biztosító költségvetési forrásokat - emelte ki a Fidesz a lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Gyarapodás

A jogállamiság válsága.

Az Európai Parlament aggodalmát fejezi ki a magas szintű korrupciós vizsgálatok folyamatos hiánya miatt, és hangsúlyozza, hogy haladéktalanul foglalkozni kell azzal, hogy az adófizetők pénzét a kormányzó párthoz kapcsolódó körök gyarapítására használják fel. Mármint Bulgáriában – olvasható a Népszava Online-on.

„A képviselőtestület problémának tartja, hogy folytatódik a média befolyásolása azáltal, hogy uniós forrásokat juttatnak a kormánybarát sajtónak, miközben kormánykritikus újságírók lejárató kampányok célpontjaivá válnak. A testület sajnálatát fejezi ki amiatt is, hogy a törvényhozás épületeiben korlátozásokat vezettek be az újságírókkal szemben, amelyek akadályozzák a parlamenti munka média általi ellenőrzésének lehetőségét. Az EP aggódik a készülő törvénymódosítások miatt is, amelyek rendkívül ellenséges környezetet teremtenének a külföldi finanszírozásban részesülő civil szervezetek számára. A parlament nehezményezi, hogy a kormányzó többség túl sietősen fogadja el a jogszabályokat. Többek között ezeket az aggályokat és kifogásokat tartalmazza a jogállamiság és alapvető jogok bulgáriai helyzetéről készült állásfoglalás, amelyet csütörtökön 358 szavazattal, 277 ellenében, 56 tartózkodással hagyott jóvá az Európai Parlament. Mivel Borisz Borisszov bolgár miniszterelnök pártja maga mögött tudja az Európai Néppárt (EPP) egyelőre fenntartás nélküli támogatását, a kereszténydemokrata képviselőcsoport tagjainak elsöprő többsége nemmel szavazott a határozatra. 'Nem minden tökéletes, de Bulgária jó úton halad' – mondta Manfred Weber frakcióvezető még a hét elején rendezett vitában. Az EP baloldali, liberális és zöld frakciói azonban nem így gondolják, az általuk támogatott szöveg szerint Bulgáriában jelentősen romlott a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok helyzete.”

Még gyámság alatt is veszélyben a jogállam

Az Európai Parlament aggodalmát fejezi ki a magas szintű korrupciós vizsgálatok folyamatos hiánya miatt, és hangsúlyozza, hogy haladéktalanul foglalkozni kell azzal, hogy az adófizetők pénzét a kormányzó párthoz kapcsolódó körök gyarapítására használják fel Bulgáriában. A képviselőtestület problémának tartja, hogy folytatódik a média befolyásolása azáltal, hogy uniós forrásokat juttatnak a kormánybarát sajtónak, miközben kormánykritikus újságírók lejárató kampányok célpontjaivá válnak.

Szigor

Csehország ismételt karanténja.

Több mint 5 ezer új beteg van egyetlen nap alatt Csehországban, újabb korlátozások jönnek – írja az Origo.hu.

„Csehországban egyre súlyosabb a koronavírus-járványhelyzet, ezért hétfőtől további szigorításokat vezetnek be a közéletben, a kultúrában, a sportban és az oktatásban – jelentette be Roman Prymula egészségügyi miniszter a cseh kormány csütörtöki rendkívüli ülése után Prágában. Szerdán Csehországban 5338 új esetet jelentettek. Hétfőtől két hétre egyebek között egész Csehországban leáll a kulturális és a sportélet, bezárnak a színházak, mozik, de az állatkertek, szabadidőközpontok és a fürdők is. Szüneteltetik a hivatásos labdarúgó- és jégkorong-bajnokságot, illetve más országos bajnokságokat is. Kivételt csak az előre betervezett nemzetközi mérkőzések képeznek – mondta a miniszter. A vendéglőknek már péntektől kezdve legkésőbb este nyolckor be kell zárniuk. Egy asztalnál legfeljebb négy ember ülhet, a bevásárlóközpontok éttermeiben pedig csak ketten. Az általános iskolák felső tagozataiban (6-9. osztály) mindig csak az osztály tanulóinak fele lesz jelen az oktatáson, a másik fele távoktatásban vesz részt. A szigorú intézkedések célja megfékezni a járvány terjedését – szögezte le Roman Prymula.”

Több mint 5 ezer új beteg van egyetlen nap alatt Csehországban, újabb korlátozások jönnek

Csehországban egyre súlyosabb a koronavírus-járványhelyzet, ezért hétfőtől további szigorításokat vezetnek be a közéletben, a kultúrában, a sportban és az oktatásban - jelentette be Roman Prymula egészségügyi miniszter a cseh kormány csütörtöki rendkívüli ülése után Prágában. Szerdán Csehországban 5338 új esetet jelentettek.

Hullám

A nemzeti egység felelőssége.

Európában továbbra is a sűrűn lakott nagyvárosokban terjed a leggyorsabban a koronavírus. Éppen ezért többnyire ezeken a helyeken vezetnek be újabb és újabb szigorításokat: Berlinben, Párizsban, Brüsszelben, de még lehetne sorolni. Az országok vezetői kizárják, hogy ugyanolyan kijárási korlátozásokat vezessenek be, mint tavasszal. Viszont a járványügyi szakértők több helyen ezt követelik – figyelmeztet a Hirado.hu.

„A járványgörbe emelkedése miatt Belgiumban is szigorítottak. Csütörtöktől a brüsszeli régióban egy hónapra bezáratták a bárokat, kávéházakat és a rendezvényközpontokat. Az éttermek ugyanakkor nyitva tarthatnak, de legfeljebb négy ember ülhet egy asztalnál. Olaszországban ismét kötelező a szabadtéri maszkhasználat, az egészségügyi veszélyhelyzetet január 31-ig meghosszabbították. Giuseppe Conte kormányfő és egészségügyi minisztere, Roberto Speranza komolynak nevezte a jelenlegi helyzetet, az utóbbi egy hét alatt ugyanis 42 százalékkal ugrott meg a fertőzöttek száma. A kormány azon dolgozik, hogy ne kelljen újból lezárni az országot. 'Ugyanarra a nemzeti egységre van szükségünk, ami átsegített minket a járvány első hullámán. Amikor azt mondjuk, hogy hordjanak maszkot kültéren is, elsősorban a polgárok felelősségtudatára apellálunk. Az első hullám legyőzésének sem a közbiztonsági szervek voltak a letéteményesei. Amikor előírtuk a karantént, nem tudtunk minden ember mellé rendőrt állítani' – mondta Roberto Speranza. Németország egyelőre sikerrel kezeli a járvány második hullámát, de az ország egészségügyi vezetése szerint lehet, hogy komolyabb korlátozásokra lesz szükség, ha tovább romlik a helyzet.”

A járványügyi szakértők arra figyelmeztetnek, hogy szigorítsanak az országok

Európában továbbra is a sűrűn lakott nagyvárosokban terjed a leggyorsabban a koronavírus. Éppen ezért többnyire ezeken a helyeken vezetnek be újabb és újabb szigorításokat: Berlinben, Párizsban, Brüsszelben, de még lehetne sorolni. Az országok vezetői kizárják, hogy ugyanolyan kijárási korlátozásokat vezessenek be, mint tavasszal.

Szavazás

A hollywoodi hírességek meztelenkedése.

Mark Ruffalo, Naomi Campbell, Chelsea Handler és sok más híresség is levetette a ruháit egy kampány során, amely ösztönzi az amerikai állampolgárokat, hogy levélben szavazzanak – számol be róla a Blikk Online.

„Az A listás hírességek levetkőztek, hogy felhívják a figyelmet az úgynevezett 'meztelen' szavazólapokra; ezek azok a szavazólapok, amelyek nem érvényesek, mert nem a titkosított borítékban küldik be őket. A videóban, amelyet a YouTube felületén keresztül osztottak meg, mindegyik résztvevő kijelenti, hogy éppen meztelen. Tiffany Haddish például igen merész volt, mert a nyílt utcán, az autójában vette fel a mondandóját így. Az eddig felsorolt sztárok között feltűnik még Amy Schumer, Sarah Silverman, Ryan Michelle Bathe, Josh Gad, Chris Rock és Sacha Baron Cohen is Borat karakterébe bújva. A felvételen hallható, ahogy Hollywood csillagai elmondják a levélben való érvényes szavazás lépéseit, többek között azt, hogy el kell olvasni a kapott leírást.”

Hoppá: meztelenre vetkőztek a hollywoodi hírességek - videó

Levetkőztek a hollywoodi hírességek, hogy felhívják a figyelmet az érvénytelen szavazatokra / Fotó: YouTube/RepresentUs Mark Ruffalo, Naomi Campbell, Chelsea Handler és sok más híresség is levetette a ruháit egy kampány során, amely ösztönzi az amerikai állampolgárokat, hogy levélben szavazzanak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101121/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?