Blogolj!

A borsodi blama után egymásnak esnek a balliberális gittegyletek

A Jobbik bukta a legnagyobbat, de önmagában az ellenzéki összefogás is csődöt mondott. Újrakezdődhet a szivárványos marakodás.

Nem annyira őszinte az a mosoly... Fotó: Facebook/Kunhalmi Ágnes

Hatalmas vita fog a baloldalon kirobbanni arról, hogy az eddig tervezett együttműködés működik-e, érdemes-e a közös listát erőltetni, vagy éppen arról van szó, hogy ez a hatalom érdekében kötött hazug hamis koalíció csupán, amiben összeegyeztethetetlen elemeket: egy volt antiszemita pártot és az antiszemitizmus ellen mindig küzdő baloldali pártokat próbáltak összekovácsolni

– jelentette ki a Nézőpont Intézet igazgatója az M1-en.

Mráz Ágoston Sámuel szerint hatalmas vita következik, aminek a borsodi időközi választás csak a tesztterepe volt, de valójában 2022 áprilisa az igazi nagy kérdés, hogy milyen formában indul a baloldal.

Judapestezni nem nyerő: Koncz Zsófia nyerte az időközi választást Borsodban!

A Fidesz-KDNP színeiben induló Koncz Zsófia nyerte az időközi országgyűlési képviselő-választást a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hatos számú választókörzetben. Édesapja helyét veszi át az Országgyűlésben.

A politológus úgy fogalmazott, az eredmények azt mutatják, hogy a baloldalnak nem működött az összefogás az időközi országgyűlési választáson. A közös lista bukása az elemző szerint a legkellemetlenebb a Jobbiknak lesz, mivel jelöltjük, Biró László Jakab Péter pártelnök szövetségese, és a Jobbiknak az az önképe is elbukott, hogy a párt a vidéki Magyarországon relatíve erős lenne. Hozzátette: nem sikerült az ellenzéki képviselők mozgósítása, ezért nagy vita robban ki a baloldalon arról, hogy az eddig tervezett együttműködési formájuk marad-e, érdemes-e a közös listát erőltetni, vagy csak arról van szó, hogy ez egy hatalom érdekében kötött hazug, hamis koalíció összekovácsolása.

Mráz Ágoston Sámuel hangsúlyozta: a borsodi időközi országgyűlésiképviselő-választás eredményének tükrében kimondható, hogy a választópolgárok megerősítették a Fidesz-KDNP kétharmadát. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a körzetben a 2018-as 49 százalékos eredményhez képest, bár alacsonyabb részvétel mellett, de azon tovább tudott javítani Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje.

A kormánypártok magas támogatottságát a szakértő a koronavírus-válság kezelésével, a korábbi gazdasági fejlődéssel, a migráció elhárításával, az életszínvonal folyamatos emelkedésével, a szuverenitás védelmével indokolta az MTI összefoglalója szerint.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101228/pics/lead_800x600.jpg
baloldal,ellenzék,Fidesz,időközi választás,Jobbik,KDNP,Koncz Zsófia,Nézőpont Intézet,összefogás,választás 2022
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Rákay Philip: Márki-Zay, vissza a politikai kisegítőiskolába!

2020.11.23. 21:55
A televíziós producer szerint felháborító, hogy Márki-Zay-szerű vizesnyolcas merészeli fenyegetni tisztességes emberek tízezreit.

Rákay Philip: Ez a Soros nevű gazember mer beszélni pénzlopásról?

2020.11.22. 07:30
A nagy világmegváltó öregúr, az igazi „filantróp”, a mesteri bábjátékos, azaz Soros György ismét nem bírta ki, hogy ne rúgjon bele Magyarországba és ne …

Rákay Philip: hazánkat sem kíméli a globális, balos forradalomipar

2020.11.19. 20:55
Globális politikai érdekek alapján akarják destabilizálni Magyarországot, a céljuk, hogy a baloldal mindenáron megragadja a hatalmat. Leleplező, felkavaró videó!

Nem kérnek a kátyúkból – Karácsony ne a budapestieken spóroljon!

2020.11.16. 15:55
Van öt helyettese, több mint negyven tanácsadója és több mint tíz Facebook-szerkesztője. Na, azokon aztán tényleg lehetne spórolni.

Gyurcsány most járványügyben cirkuszol, a Fidesz meg felvilágosította

2020.11.11. 15:00
Ha a nemzeti elkúró tovább garázdálkodhatott volna az ország élén, már alig lenne állami kórház...

A Fidesz Karácsonynak: nem engedhető meg, hogy tömve legyenek a buszok

2020.11.06. 09:55
Az M3-as metró felújítása ütemezésének összehangolására szólítja fel a balliberális főpolgármestert a Fidesz-KDNP budapesti képviselőcsoportja. …

Fidesz: ha a baloldalon múlt volna, sokkal súlyosabb lenne a járványhelyzet

2020.11.04. 16:55
A nagyobbik kormánypárt ismét felszólította az ellenzéket, ha már nem segíti, legalább ne akadályozza a koronavírus elleni védekezést.

Fidesz: itt az ideje, hogy a baloldal is segítse a védekezést

2020.11.04. 05:05
Vagy legalábbis ne akadályozza...

Dúró Dóra: mindenen túlmegy Gyurcsány Ferenc és a Jobbik közös nyilatkozata

2020.10.26. 20:25
Gyurcsány Ferenccel közös nyilatkozatot kiadni október 23-án túlmegy mindenen, amit eddig a Jobbik csinált – írja Dúró Dóra a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?