Blogolj!

A hallgatók trollkodták meg a nagy találkozást az SZFE-n

Káel Csaba kormánybiztos így egyelőre nem tudott egyeztetni az oktatók delegációjával.

Fotó: MTI/Cseke Csilla

Formális szakmai beszélgetésre hívta meg Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Film- és Média Intézet oktatóinak delegációját hétfő délutánra a Nemzeti Filmintézetbe. Ide azonban az előzetesen megbeszéltekkel szemben hallgatók is elmentek, ezért az oktatókkal tervezett első formális beszélgetésre ez alkalommal nem kerülhetett sor – ezt az intézet közölte az MTI-vel.

Azt írták, az előzetes tervek szerint Káel Csaba a beszélgetésen előbb az egyetem részéről felhatalmazást kapó oktatókkal alakítana ki közösen fejlesztési koncepciót, amelyről később megkezdődhet az egyeztetés a diákokkal.

„Az előzetesen megbeszéltekkel szemben hallgatók is eljöttek az egyeztetésre, ezért az oktatókkal tervezett első formális beszélgetésre ez alkalommal végül nem kerülhetett sor”

– magyarázza és erősíti meg a nyilatkozat.

Hozzáteszik: mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos kiemelten fontosnak tartja, hogy a szakmai fejlesztési koncepció irányelveit az oktatókkal a kölcsönös elismerés és bizalom mentén lefektetve, több lépcsőben, fokozatosan határozzák meg.

„Káel Csaba kezdeményezéséhez híven továbbra is várja az SZFE mozgóképes tanárait az oktatás szakmai kérdéseinek megbeszélésére, hogy a megfelelő időben, módon és mélységben vonhassák be az egyetem szakmai közösségét, érintett diákjait”

– ígérik.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101271/pics/lead_800x600.jpg
Káel Csaba,SZFE,tárgyalás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Demeter Szilárd: több sebből vérzik az anarcho-balliberalizmus

2020.10.20. 05:20
Az SZFE-ügynek akkor lesz vége, ha belecsúszik az aktuálpolitikai térbe. Akkor az SZFE jelenlegi közössége veszíteni fog. És nagyon erre tolják az ellenzéki erők – …

Demeter Szilárd: Az egyetemfoglalásról

2020.10.18. 19:25
Nincs olyan nap, amikor ne hallanánk az SZFE-ügyről. Tüntetés, ellenállás, megy a mindennapos csata. Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az Origón megjelent írásában fejtette ki, ő hogyan …

Beszélgetésre hívta az SZFE oktatóit és hallgatóit Káel Csaba

2020.10.11. 17:00
Megkereste és formális beszélgetésre hívta a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatóinak delegációját Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős …

Gulyás: Európának nem szabad megismételnie a 2015-ös menekültválság során elkövetett hibákat

2020.09.17. 12:05
Európának nem szabad megismételnie a 2015-ös menekültválság során elkövetett hibákat, és helyben kell …

A Becsületrend lovagja lett Káel Csaba

2018.05.11. 12:25
A francia Becsületrend lovagja címet, azaz a francia állam legmagasabb kitüntetését kapta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója csütörtökön.

Ma kezdik újra a vörösiszappert

2017.12.11. 09:05
A vörösiszapperben ma kezdődik a megismételt elsőfokú eljárás, amelyet a Győri Törvényszék fogj tárgyalni a Veszprémi Törvényszéken. Az első tárgyalási napon várhatóan az elsőrendű vádlottat, a Magyar Alumínium …

Orbán: Sikerült megvédeni az álláspontunkat

2017.04.29. 19:25
Az Európai Néppárt brüsszeli csúcstalálkozóján sikerült megvédeni Magyarország álláspontját .

Miről tárgyalhatott Soros György Brüsszelben?

2017.04.29. 16:50
A Fidesz-KDNP azt követeli, hogy árulják el, miről tárgyalt Soros György két napon át titokban az Európai Unió legfontosabb vezetőivel.

Ezeket a cikkeket olvastad már?