Blogolj!

Blogstar kávéház

Hatalomtechnika

A Gyurcsány-koalíció csúfos bukása.

Koncz Zsófia nyerte a Borsod megyei időközi országgyűlési választást. Mindez azt jelenti, hogy Borsodban megbukott a Gyurcsány vezette baloldali koalíció, és az emberek nem kérnek a bukott baloldal politikájából. A Fidesz még sohasem kapott 50%-nál több szavazatot ebben a körzetben – elemez az Origo.hu.

„A szavazatok több, mint 50 százalékával Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a vasárnapi időközi országgyűlési választást. Bíró László összellenzéki 45,9 százalékot szerzett. Tóth Ádám, független jelölt, akit Szanyi Tibor támogatott, a harmadik helyen végzett több mint két százalékos eredménnyel. Az eredmény egyértelműen azt mutatja, hogy Borsodban megbukott a Gyurcsány vezette baloldali koalíció, ami a hatalomért és a pénzért mindenre képes. Az emberek nem kértek a baloldalból, ami egyszer már tönkretette az országot. A baloldal jelöltje, Bíró László darabra is kevesebb szavazatot fog kapni, mint 2018-ban, amikor még nem volt úgymond összefogás – akkor még csak a Jobbik jelöltje volt. A Fidesz ebben a körzetben most először kapott 50 százalék fölött. Azaz, hatalmasat bukott a baloldali összefogás. Egy nappal a borsodi időközi választás előtt, szombaton Karácsony Gergely közös utcafórumot tartott a zsidóellenes uszításaival ismertté vált baloldali jelölttel, Bíró Lászlóval. Sőt, Kunhalmi Ágnessel, és Márki-Zay Péterrel kiegészülve még egy mosolygós szelfivel is támogatásáról biztosította a náci politikust. A főpolgármester nem is olyan régen még lenácizta az elismert magyar írót, Wass Albertet, és a Deák téri kettős gyilkosság miatt utcára vonuló tüntetőket, ugyanakkor nem ítélte el a zsidó képviselők listázását felvető Gyöngyösi Mártont. Karácsony lavírozása tökéletesen mutatja a baloldalnak az antiszemitizmus elleni harchoz való viszonyát: számukra ez nem több egy hatékonyan használható kommunikációs eszköznél. Elvekről persze szó sincs.”

Borsodban megbukott a Gyurcsány vezette baloldali koalíció, ami a hatalomért és a pénzért mindenre képes

A szavazatok több, mint 50 százalékával Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a vasárnapi időközi országgyűlési választást. Bíró László összellenzéki 45,9 százalékot szerzett. Tóth Ádám, független jelölt, akit Szanyi Tibor támogatott, a harmadik helyen végzett több mint két százalékos eredménnyel.

Önmarcangolás

A baloldali politikusok marakodása.

Egymást vádolják a baloldali politikusok a borsodi vereségük után – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„Hadházy Ákos szerint nagyon rossz volt a baloldali szivárványkoalíció stratégiája, hiszen a 2018-as választásokhoz képest nemhogy csökkent, hanem nőtt a Fidesz előnye. 'Az ellenzéknek egyszerűen nincs elég szavazója ahhoz, hogy legyőzze a Fideszt' – fogalmazott. A képviselő rámutatott, a jelölt személye is közrejátszott abban, hogy a baloldal számára nem túl fényes eredmény született Borsodban. 'A pártok azt hitték, ha összefogás van, minden van, a jelölt személye egyáltalán nem is lényeges, bárkit el lehet indítani. Ha Bíró nyert volna, nem csak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét' – írta Hadházy Ákos, hozzátéve, hogy személyesen tájékozódott az ügyről és azt jóval súlyosabbnak tartja annál, mint ami a médiában megjelent.”

Egymást vádolják a baloldali politikusok a borsodi vereségük után

Hadházy Ákos szerint nagyon rossz volt a baloldali szivárványkoalíció stratégiája, hiszen a 2018-as választásokhoz képest nemhogy csökkent, hanem nőtt a Fidesz előnye. „Az ellenzéknek egyszerűen nincs elég szavazója ahhoz, hogy legyőzze a Fideszt" - fogalmazott. A képviselő rámutatott, a jelölt személye is közrejátszott abban, hogy a baloldal számára nem túl fényes eredmény született Borsodban.

Gyengeség

Karácsony Gergely beváltatlan ígéretei.

Közeledik a tavalyi önkormányzati választás egyéves évfordulója. A főpolgármester elkezdte összegyűjteni az új budapesti vezetés eredményeit. Karácsony Gergely egyebek mellett büszke a klímavédelem érdekében tett intézkedéseire mint például a rovarhotelek létesítésére. Az elemzők szerint viszont nem áll túl jól. A mandátuma 20 százaléka letelt, miközben alig 10 százalékot valósított meg ígéreteiből – állítja a Hirado.hu.

„Deák Dániel, a 21. Század Intézet vezető elemzője szerint Karácsony Gergely nem áll jól időarányosan az ígéreteivel, azokból ugyanis nagyjából 10 százalékot valósított meg, miközben mandátumának 20 százaléka már eltelt. Az elemző azt mondta: a főpolgármester megígérte, hogy szakít minden pártban betöltött pozíciójával, azonban továbbra is a Párbeszéd társelnöke. Arról az ígéretéről pedig, hogy Budapest közvetlenül kapjon uniós forrásokat, már a kampány idején is lehetett tudni, hogy nem lehetséges. A főpolgármester hiányzó eredményei miatt szerepelt gyengén elődjével szemben – írja a Nézőpont intézet a legfrissebb kutatására hivatkozva. A felmérésből kiderült: a válaszadók többsége szerint Tarlós István jobban vezette Budapestet, mint Karácsony Gergely.”

Karácsony húsz százalék idő alatt ígéreteinek csupán tíz százalékánál jár

Közeledik a tavalyi önkormányzati választás egy éves évfordulója. A főpolgármester elkezdte összegyűjteni az új budapesti vezetés eredményeit. Karácsony Gergely egyebek mellett büszke a klímavédelem érdekében tett intézkedéseire mint például a rovarhotelek létesítésére. Az elemzők szerint viszont nem áll túl jól. A mandátuma 20 százaléka letelt, miközben alig 10 százalékot valósított meg ígéreteiből - közölte az M1 Híradója.

Vélemény

Donald Trump fertőzött gondolatai.

Trump újra a régi, de három héttel a választás előtt súlyos hátrányban van. A Covid-19 fertőzésből felépülő amerikai elnök orvosa szerint már nem fertőz. Ugyanez nem mondható el a gondolatairól – jelenti a Népszava Online.

„Amerikai újságírókban felmerült, hogy a jövőben nem lesz olyan egyszerű dolguk, mint az elmúlt négy évben, amikor elég volt Donald Trump esedékes kirohanásairól tudósítani. Az elnök három héttel a választás előtt súlyos hátrányban van és bár még mindig elképzelhető, hogy nyer, de erre nagyjából akkora az esélye, mint arra, hogy kockával elsőre hatost dobjon. A Fehér Ház kertjében tartott szombat esti rendezvényre mindenesetre akkora lendülettel jött ki, mint az első menetre induló bokszoló. Közölte, hogy Amerika nem lehet szocialista ország, márpedig liberális kihívója, Joe Biden még csak nem is szocialista, hanem egyenesen kommunista. Az elvben a fekete és latin-amerikai származású szavazóknak a Demokrata Párttól való átcsábításának szentelt nagygyűlésen kijelentette, hogy a déli rabszolgákat felszabadító Abraham Lincoln óta egy elnök sem tett annyit a feketékért, mint ő. A megszólítottak azonban nem látszanak osztani ezt a véleményt, mert a feketéknek legfeljebb tíz, a latin-amerikai származásúaknak 30-32 százaléka tűnik Trumpot támogatni. Az elnök a Fehér Ház erkélyéről maszk nélkül szónokolt. Mintegy ezer fős hallgatóságát biztonságos távolságban helyezték el. A helyszínről és Trump ott felvett pózáról az utóbbi napokban többen is megírták, hogy egyre jobban hasonlít Benito Mussolini hírhedt erkélyjeleneteire.”

Trump újra a régi, de három héttel a választás előtt súlyos hátrányban van

A koronavírus miatt a szavazóbizottságok tagjai plexifal mögött ültek, a választók maszkot viseltek, amit csak egy pillanatra vettek le, hogy azonosíthassák őket, a fertőzés veszélyét mérséklendő mindenki a saját tollát használta. A papírformának megfelelően zárult az osztrák fővárosban vasárnap tartott helyhatósági választás: fölényes szociáldemokrata győzelemmel, akár zöldpárti, akár liberális, akár néppárti koalíciós partnerrel.

Élvezet

Tóth Andi szexi szinglisége.

Gyönyörű, szexi, fiatal, tehetséges és szingli. Sokan azt gondolnák, Tóth Andi (21) nem győzi levakarni magáról a férfiakat. A Sztárban Sztár műsorában hétről hétre mindenkit elkápráztató énekesnő azonban megdöbbentő dolgot árul el a Blikk Online-nak: nem mernek közeledni hozzá a férfiak.

„– Külsőre mindig is volt zsánerem. Brad Pittnek nem mondanék nemet, de alapvetően a sötét, félhosszú, túrható hajú pasik jönnek be, a kék szemekért odavagyok, és szeretem, ha egy pasinak van válla. Nekem nem kell kockás has, de azt szeretem, ha úgy fölém tud tornyosulni, hogy adjon biztonságérzetet. Amitől viszont kivagyok, ha egy pasinak vékonyabb a lába, mint az enyém – hüledezett az énekesnő, aki a két komoly, zenésszel való kapcsolata után még egy dolgot határozottan tud. – Nem akarok zenész, művész férfit magam mellé. Nekem ők nagyon szabad szelleműek, én meg nagyon nem. Én azt az embert keresem, akivel családot alapíthatok. Az összes volt osztálytársamnak, otthoni barátomnak már gyerekei vannak, a nagymamám 17 évesen szült, anyukám 24 évesen adott életet a bátyámnak. Nem azt mondom, hogy rögtön akarok én is egy babát, de ha valaki nem hosszú távon gondolkodik, az nálam szóba sem jöhet – vallotta be Tóth Andi. Az énekesnő egyelőre élvezi a szingliséget, de azt is hozzátette, ha egyszer megtalálja a nagy őt, akkor szívesen adja át az irányítást. – Karakán csaj vagyok, de szívesen bíznám rá magam valakire, aki mellett el tudom engedni ezt a főnökösdit.”

„Lehet, a kisugárzásom ijesztő" - Megállás nélkül ostromolják, de Tóth Andi szerint mégis félnek tőle a férfiak

A Sztárban Sztár műsorában hétről hétre mindenkit elkápráztató énekesnő azonban megdöbbentő dolgot árult el a Blikknek: nem mernek közeledni hozzá a férfiak. - Többször fordult már elő velem, hogy olyan üzeneteket kaptam, amelyben egy srác azt írta, hogy itt és ott látott, de nem mert odajönni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101227/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?