Blogolj!

Pártot alapít Pálinkás József – már a neve is megvan

Csütörtökön mutatják be az n+egyedik ellenzéki formációt, ami majd jól megdönti az Orbán-kormányt.

Fotó: MTI

Új Világ Néppárt néven pártot alapított és szervez Pálinkás József akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, az első Orbán-kormány oktatási minisztere – írja a Magyar Hang. A lap megjegyzi: csütörtökön mutatják be formációjukat és céljaikat az egykoron LMP-s Ábrahám Júliával és az egészségügyi szakértőként megismert Lantos Gabriellával.

Érdeklődve várhatjuk például, a szivárványkoalíció vasárnapi borsodi csúfos leszereplése után a Pálinkás-párt be kíván-e tagozódni a balliberális összefogásba, netán különutas ellenzékiséget fogalmaz meg, és az is izgalmas, milyen kapcsolatra törekednek a politikai celebet játszó Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalommal.

A Fideszt fenyegeti - Pálinkás zárt ajtók mögött szervez új pártot

A korábbi MTA-elnök és oktatási miniszter szerint a Fideszt egy középen álló, jobboldali párt válthatja le, amely nyitott a nemzeti liberalizmus és a baloldal irányába is. Zárt ajtók mögött fogott egy ilyen párt szervezésébe. „Kétségtelenül szüksége van az országnak a mai kormánypárt helyére lépő jobbközép, kereszténydemokrata, szabadelvű, konzervatív pártra.

A Blogstar januárban már beszámolt Pálinkás pártalapító szándékaival. Akkor azt mondta, a Fideszt egy középen álló, jobboldali párt válthatja le, amely nyitott a nemzeti liberalizmus és a baloldal irányába is. Elismerte, zárt ajtók mögött fogott egy ilyen alakulat szervezésébe párton kívüli és pártpolitikusokkal.

„Kétségtelenül szüksége van az országnak a mai kormánypárt helyére lépő jobbközép, kereszténydemokrata, szabadelvű, konzervatív pártra. Azt is mondhatnám, hogy az Európai Néppárthoz erősebben kötődő, politikai vonalát világosan megjelenítő szerveződésre lenne szükség, amely ragaszkodik az európai alapelvekhez, a jogállamiság fennmaradásához”

– fogalmazott akkoriban a balliberális Hírklikknek adott interjúban.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101256/pics/lead_800x600.jpg
baloldal,ellenzék,Pálinkás József
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Rákay Philip: Márki-Zay, vissza a politikai kisegítőiskolába!

2020.11.23. 21:55
A televíziós producer szerint felháborító, hogy Márki-Zay-szerű vizesnyolcas merészeli fenyegetni tisztességes emberek tízezreit.

Rákay Philip: Ez a Soros nevű gazember mer beszélni pénzlopásról?

2020.11.22. 07:30
A nagy világmegváltó öregúr, az igazi „filantróp”, a mesteri bábjátékos, azaz Soros György ismét nem bírta ki, hogy ne rúgjon bele Magyarországba és ne …

Rákay Philip: hazánkat sem kíméli a globális, balos forradalomipar

2020.11.19. 20:55
Globális politikai érdekek alapján akarják destabilizálni Magyarországot, a céljuk, hogy a baloldal mindenáron megragadja a hatalmat. Leleplező, felkavaró videó!

Nem kérnek a kátyúkból – Karácsony ne a budapestieken spóroljon!

2020.11.16. 15:55
Van öt helyettese, több mint negyven tanácsadója és több mint tíz Facebook-szerkesztője. Na, azokon aztán tényleg lehetne spórolni.

Fidesz: ha a baloldalon múlt volna, sokkal súlyosabb lenne a járványhelyzet

2020.11.04. 16:55
A nagyobbik kormánypárt ismét felszólította az ellenzéket, ha már nem segíti, legalább ne akadályozza a koronavírus elleni védekezést.

Fidesz: itt az ideje, hogy a baloldal is segítse a védekezést

2020.11.04. 05:05
Vagy legalábbis ne akadályozza...

Dúró Dóra: mindenen túlmegy Gyurcsány Ferenc és a Jobbik közös nyilatkozata

2020.10.26. 20:25
Gyurcsány Ferenccel közös nyilatkozatot kiadni október 23-án túlmegy mindenen, amit eddig a Jobbik csinált – írja Dúró Dóra a …

Demeter Szilárd: több sebből vérzik az anarcho-balliberalizmus

2020.10.20. 05:20
Az SZFE-ügynek akkor lesz vége, ha belecsúszik az aktuálpolitikai térbe. Akkor az SZFE jelenlegi közössége veszíteni fog. És nagyon erre tolják az ellenzéki erők – …

Pálinkás József miniszterelnök-jelöltnek is bejelentkezett

2020.10.15. 15:55
Egyidejűleg azzal, hogy bejelentette az Új Világ Néppárt megalakulását. Az ellenzéki előválasztási castingon riválist kapott Dobrev Klára, Márki-Zay Péter, Szanyi Tibor …

Ezeket a cikkeket olvastad már?