Blogolj!

Blogstar kávéház

Lazaság

Káel Csaba hátraarca.

Megfutamodott az SZFE diákjai elől a kormánybiztos, ami a Népszava Online szerint azért furcsa, mert SZFE már vasárnap közölte: az oktatói delegációban helyt kapnak diákok is.

„A kormánybiztos megfutamodása azért is furcsa, mert a bázisdemokrácia alapján működő SZFE már vasárnap közölte: a delegációban helyt kapnak diákok is. Miképpen Káel Csabának azt is tudnia kellett, hogy az egyetem körül kialakult helyzet következtében számos filmes oktató – köztük Enyedi Ildikó és M. Tóth Géza – távozott már az intézménytől miután a Vidnyányszky Attila vezette kuratórium az alap- és a felsőoktatási törvényt sértve lépett fel az SZFE-vel szemben. Forrásaink szerint Káel azért próbálja aktivizálni magát, mert a teljes filmszakma fellázadt Novák Emil rendező-operatőr rektorhelyettesi kinevezése ellen: először az Andy Vajna által, a Magyar Filmművészek Szövetsége ellenében létrehozott Magyar Filmakadémia elnöksége hívta Novákot vissza az elnöki pozícióból, majd a teljes grémium – Sándor Pál, Hutlassa Tamás, Bereczki Csaba, és Jancsó Dávid – benyújtotta a lemondását. Mindemellett a HSC: Magyar Operatőrök Társasága etikai vizsgálatot rendelt el az elnökségi tagjuk, Novák Emil ellen. Mivel azonban a bizottság nem tartotta kifogásolhatónak Novák döntését, tömegesen kiléptek a szervezetből. Köztük van Ragályi Elemér, Kende János, Erdély Mátyás, Márton Balázs, Pohárnok Gergely, Pados Gyula, Rév Marcell és Kardos Sándor is. Efféle markáns, lemondásokkal teletűzdelt és egységes megmozdulás színházi oldalon nem volt eddig az SZFE kapcsán, így érthető Káel megjelenése a fronton. Kérdés, mi a kormánybiztos agendája.”

Káel megfutamodott az SZFE diákjai elől

Ahogy az életünk számos területe, úgy a művészeti világ is láthatatlan hálózatokból épül fel Barabási Albert-László hálózatkutató, fizikus szerint. Az általa vezetett intézet munkájának rendkívüli részletébe láthatunk bele a Ludwig Múzeum nagyívű kiállításán. Hogyan mutatná be a hálózatelméletet annak, aki még nem hallott róla? A XXI. század sok szempontból a hálózatok százada.

Csillaghullás

Jakab Péter gyáva megfutamodása.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke nem mert bemenni a parlament mai ülésére. Pedig képviselőtársai szívesen megtudták volna, hogy mit gondol a hétvégi szerencsi időközi választás eredményéről. Továbbá szembesülhetett volna az ezzel kapcsolatos korábbi kijelentéseivel – írja az Origo.hu.

„Jakab Péter ugyanis szeptember 21-én a következőket mondta a parlament ülésén: 'Október 11., jegyezzék meg ezt a napot! Ezen a napon ugyanis a borsodi időközi országgyűlési választáson le fogjuk önöket győzni, lebontjuk a kétharmadot Október 11-én jön a viszonválasz, képviselőtársak. Lesz itt csillaghullás! Azon a napon ítéletet fognak mondani az emberek önök felett, és énnekem egy kis öröm, hogy az ország legszegényebb megyéje, Borsod fog ítélkezni önök felett. Azon a napon mi, borsodiak fogjuk elindítani azt a lavinát, ami egyszer s mindenkorra maga alá fogja temetni azt az elmebajt, amit úgy hívnak, hogy Fidesz-kétharmad. Tudom, hogy félnek. Október 11-én veszítsék el méltósággal a kétharmadot!' Koncz Zsófia kormánypárti jelölt győzelme után érdekes lett volna megtudni, hogy mit gondol korábbi szavairól a Jobbik elnöke. De gyáva volt bemenni ma a parlamentbe.”

Jakab Péter gyáva volt és nem mert bemenni a parlament ülésére

Jakab Péter, a Jobbik elnöke nem mert bemenni a parlament mai ülésére. Pedig képviselőtársai szívesen megtudták volna, hogy mit gondol a hétvégi szerencsi időközi választás eredményéről. Továbbá szembesülhetett volna az ezzel kapcsolatos korábbi kijelentéseivel. Jakab Péter ugyanis szeptember 21-én a következőket mondta a parlament ülésén: Október 11., jegyezzék meg ezt a napot!

Értesülés

Hadházy Ákos feljelentése.

Korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása gyanúja miatt tett feljelentést Tényi István az ügyészségen azután, hogy Hadházy Ákos volt LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő a szerencsi választás éjszakáján Facebook-posztjában vallotta be, hogy konkrét tudomása volt arról, hogy a Bíró László összellenzéki képviselőjelölthöz köthető korrupciós bűncselekmény még a nyilvánosság által megismertnél is súlyosabb, és erről az ellenzéki pártelnököket is tájékoztatta – így a Hirado.hu.

„Hadházy és az ellenzéki pártelnökök (Fekete-Győr kivételével) hivatalos személyek, ezért a Btk. szerint korrupciós bűncselekmény észlelésekor feljelentési kötelezettségük van, így a hatósághoz kellett volna fordulniuk. Hadházy Ákos beismerő Facebook-bejegyzésében azt írja, hogy a baloldal hatalomra kerülése érdekében gond nélkül szemet huny a baloldal viselt dolgai felett. Hadházy bejegyzéséből kiderül az is, hogy ellenzéki pártvezetőkkel is megosztotta a korrupciós bűncselekményekről szerzett értesüléseit, így a feljelentési kötelezettség immár azokat a vezetőket is terhelte, akik közülük országgyűlési képviselők, tehát hivatalos személyek.”

Feljelentették Hadházyt és az ellenzéki pártelnököket az ügyészségen

Korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása gyanúja miatt tett feljelentést Tényi István az ügyészségen azután, hogy Hadházy Ákos volt LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő a szerencsi választás éjszakáján Facebook-posztjában vallotta be, hogy konkrét tudomása volt arról, hogy a Bíró László összellenzéki képviselőjelölthöz köthető korrupciós bűncselekmény még a nyilvánosság által megismertnél is súlyosabb, és erről az ellenzéki pártelnököket is tájékoztatta - közli a pestisracok.hu.

Tisztesség

Gyurcsány Ferenc bábszínháza.

Egészen elképesztő magyarázkodásba kezdett a magyar balliberális oldal az elvesztett borsodi időközi választás után. A főszereplők szerint mindenki hibás, csak ők nem – írja a Magyar Hírlap Online.

„Keményebb értékelések születtek az ellenzéki összeborulósdi olyan szereplőitől, mint Márki Zay-Péter és Hadházy Ákos. Utóbbi egészen elképesztő bejegyzést tett vasárnap este, amiben leírta, hogy Bíró László nemcsak antiszemita, hanem korrupt is. Sőt, azt is bevallja, hogy ő, Hadházy Ákos ellenzéki politikus ezt a többieknél is jobban tudta, de szándékosan nem beszélt róla nyilvánosan. Mit is mondott Gyurcsány a tisztességről? Végül emlékezzünk meg arról is, hogy Karácsony Gergely és egy sor másik balliberális politikus képes volt őszinte arccal kamerába mondani, hogy támogatni kell Bíró Lászlót, mert bár olyanokat írt, hogy Judapest, meg tetűcsúszdások, de bocsánatot kért, és ezzel minden el van rendezve. Mélyen hallgatott a folyamatosan tomboló magyarországi antiszemitizmusról hisztériázó nyugati sajtó is. Persze tudjuk, tisztesség!”

Gyurcsány bábszínháza

2020. október 13. kedd. 4:25 Jakab Péter Jobbik-elnök az eredményhirdetés utáni kezdeti hevületében igyekezett sikernek csomagolni a kudarcot, noha Koncz Zsófia abszolút többséget szerzett az összellenzéki jelölttel szemben, és az öt százalék­pontos különbség sem az a „szoros" eredmény, amit a baloldal emleget.

Elképzelés

Puskás Peti lánykérése.

Komoly tervei vannak a jövőre nézve: Puskás Peti már szeretné megkérni Dallos Bogi kezét. Bár kiestek a Nyerő párosból, a boldogságuk töretlen, közös családról álmodnak – fogalmaz a Blikk Online.

„Sokat tanultak magukról és a kapcsolatukról az RTL Klub műsorában. Céljaik azonban mit sem változtak, Peti feltett szándéka, hogy megkérje kedvese kezét. – Volt egy feladat a játék során, írni kellett egy szerelmes levelet. Mélyen és őszintén vallottam az érzéseimről. A Nyerő páros után sem kérdés, hogy közös életet tervezünk, mert nagyon boldogok vagyunk – mesélte a Blikknek Puskás Peti, akinek a jövőre nézve komoly elképzelései vannak. –Szeretném megkérni Bogi kezét, ha lenne kiskutyánk és kertünk, virágaink, mert nem szeretnék semmit jobban, mint hogy egy család legyünk.”

Komoly tervei vannak a jövőre nézve: Puskás Peti már szeretné megkérni Dallos Bogi kezét

Sokat tanultak magukról és a kapcsolatukról az RTL Klub műsorában. Céljaik azonban mit sem változtak, Peti feltett szándéka, hogy megkérje kedvese kezét. ( A legfrissebb hírek itt) „Volt egy feladat a játék során, írni kellett egy szerelmes levelet. Mélyen és őszintén vallottam az érzéseimről.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101281/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?