Blogolj!

Blogstar kávéház

Szenvedés

A pedagógustársadalom feláldozása.

PSZ: eddig három tanár halt meg igazoltan a Covid következtében. Az érdekvédők szerint úgy tűnik, az oktatásban dolgozók feláldozhatók – írja a Népszava Online.

„A Pedagógusok Szakszervezete három olyan tanárról tud, akik igazoltan Covid-fertőzés következtében haltak meg. A PSZ budapesti szervezete Facebook-oldalán közölte, azt kérték, hogy a pedagógusokat teszteljék, a krónikus betegségben szenvedő, illetve idős kollégákat pedig mentesítsék a munkavégzés alól, de erre is 'nem' volt a válasz. – Úgy tűnik, hogy az oktatásban dolgozók feláldozhatók – jegyezték meg. Hozzátették, hogy azt sem lehet tudni, hogy hol, milyen mértékben terjedt el a járvány, az adatokhoz nem fér hozzá a szakszervezet, a kormányzati szervek titkolóznak.”

PSZ: eddig három tanár halt meg igazoltan a Covid következtében

Hétfőn már több beteg is megkapta az infúziós kezelést a Debreceni Egyetemen. Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetemen (DE) alkalmazzák a Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyára által kifejlesztett, remdesivir hatóanyagot tartalmazó koronavírus elleni szert. A vírusszaporodást gátló infúziós kezelést súlyos állapotú betegek kapják a most kezdődött klinikai vizsgálatban - tájékoztatta az egyetem sajtóirodája kedden az MTI-t.

Átpozicionálás

A habarékkoalíció újratervezése.

A Jobbik már az ellenzéknek sem kell. Az elmúlt két és fél év alatt az egykori nemzeti párt támogatóinak nyolcvanöt százaléka eltűnt – a Magyar Hírlap Online elemzése szerint ez a magyar politikatörténet egyik leggyorsabb összeomlása.

„A Jobbik vezetői addig-addig ugrándoztak balra, míg végül menthetetlenül a másik oldalon találták magukat. Most – a választási bukta után – pedig azzal kell szembenézniük, hogy a szivárványkoalícióban sem lesz rájuk olyan nagy igény, mint a Bíró László 'előtti időkben' volt. Míg a választópolgárok egyszerűen kiszerettek az egykori nemzeti pártból, addig a balliberális politikusok is kezdik már felismerni azt, hogy a Jobbik mostantól többet visz, mint amennyit hoz. Bíró László története azt bizonyítja, hogy a habarékkoalíció újratervezés előtt áll. A Jobbik 'néppártosodása', ami voltaképp átpozicionálás volt, és végül az eredeti és a későbbi identitás elvesztéséhez vezetett, elérte katasztrofális végpontját.”

A Jobbik már az ellenzéknek sem kell

2020. október 14. szerda. 4:27 A Jobbik vezetői addig-addig ugrándoztak balra, míg végül menthetetlenül a másik oldalon találták magukat. Most - a választási bukta után - pedig azzal kell szembenézniük, hogy a szivárványkoalícióban sem lesz rájuk olyan nagy igény, mint a Bíró László „előtti időkben" volt.

Büntetőadó

Karácsony Gergely kegyelemdöfése.

Egyre több vállalkozás és szakmai szervezet tiltakozik a főpolgármester által beharangozott fővárosi adóemelés ellen. Karácsony Gergely újraindítási adót szedne a nagyobb cégektől, szerinte ebből a pénzből kellene kezelni a gazdasági válságot Budapesten. A tiltakozók szerint az adóemelés éppen az ellenkező hatást érné el, tovább rontaná a gazdasági helyzetet, és sok cég elhagyná a fővárost – foglalja össze a Hirado.hu.

„A kamara elnöke szerint azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a válság miatt csődközelben vannak, akár kegyelemdöfés is lehet a tervezett adóemelés. Más cégek pedig lehet, hogy elhagyják Budapestet. Nagy Elek azt mondta: a válságban segíteni kell a cégeket, nem pedig sújtani. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség szerint az új fővárosi adó, az ipa plusz azokat a kereskedéseket is sújtja, amelyeknek a járványhelyzet miatt már amúgy is jelentős többletkiadásaik voltak. Vagyis szerinte az extra teher, Karácsony Gergely állításával szemben nem kiemelt nemzetgazdasági érdek, hanem egy büntetőadó. Közben csatlakozott a tiltakozókhoz a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége is. A szervezet szerint semmilyen formában nem fogadható el a tervezett fővárosi adóemelés.”

Akár kegyelemdöfés is lehet a cégeknek a Karácsony-féle adó

Egyre több vállalkozás és szakmai szervezet tiltakozik a főpolgármester által beharangozott fővárosi adóemelés ellen. Karácsony Gergely újraindítási adót szedne a nagyobb cégektől, szerinte ebből a pénzből kellene kezelni a gazdasági válságot Budapesten. A tiltakozók szerint az adóemelés éppen az ellenkező hatást érné el, tovább rontaná a gazdasági helyzetet, és sok cég elhagyná a fővárost - hangzott el az M1 Híradójában.

Infúzió

Pécsi Ildikó legyengülése.

Pécsi Ildikó férje elvesztése után óriási lendülettel vetette bele magát a munkába, de mostanra annyira legyengült, hogy jelenleg képtelen dolgozni – írja az Origo.hu.

„Pécsi Ildikó 50 évig élt együtt férjével, az olimpiai bajnok labdarúgó Szűcs Lajossal, aki idén nyáron halt meg. Férje halála után a színésznő először teljesen összeomlott, majd úgy tűnt, jobban van. Unokájával is rendeződött a viszonya, és komoly lendülettel kezdett el dolgozni. A Fekete Péter című zenés darab szinte minden próbáján ott volt, minden nap várta a közös munkát L. Péterfi Csabával, akit a fogadott fiaként szeret. Aztán hirtelen legyengült. A gyengeség első jele az volt, mikor szeptember végén váratlanul rosszul lett gödöllői otthonában. Fia, Szűcs Csaba vitte be a kistarcsai kórházba. A színésznő vérnyomásával voltak gondok, és bár már aznap kiengedték, infúziókúrára szorult. A Ripost úgy tudta, azóta visszatért a Fekete Péter próbáira, de megint rosszabbodott az állapota. L. Péterfi Csaba a lapnak azt mondta: Ildikó jelenleg nem tud dolgozni. Hiába kapott rendszeresen a szervezetét erősítő infúziós kúrát, nagyon legyengült.”

Nagyon legyengült Pécsi Ildikó

Pécsi Ildikó férje elvesztése után óriási lendülettel vetette bele magát a munkába, de mostanra annyira legyengült, hogy jelenleg képtelen dolgozni. Pécsi Ildikó 50 évig élt együtt férjével, az olimpiai bajnok labdarúgó Szűcs Lajossal, aki idén nyáron halt meg. Férje halála után a színésznő először teljesen összeomlott, majd úgy tűnt, jobban van.

Olvadás

Szandi kajla cukiságbombája.

Az énekesnő az Instagram-oldalán kiakadt a cukiságmérő, miután megmutatta azt az édes vizslakölyköt, amelyikkel találkozott – számol be róla a Blikk Online.

„A kutya nem Szandiéké, egyik barátjuk új családtagja, de az énekesnő sem bírta ki, hogy ne dögönyözze meg egy kicsit. Természetesen kép is készült a találkozóról: Szandi az ölébe vette a kajla ebet, így pózolt a kamerának. Érthető módon a kommentelők elolvadtak a kölyökvizslától.”

Szandi robbantotta a cukiságbombát: zseniális fotót posztolt az énekesnő

Az énekesnő az Instagram-oldalán kiakadt a cukiságmérő, miután megmutatta azt az édes vizslakölyköt, amelyikkel találkozott ma. A kutya nem Szandiéké, egyik barátjuk új családtagja, de az énekesnő sem bírta ki, hogy ne dögönyözze meg egy kicsit. Természetesen kép is készült a találkozóról: Szandi az ölébe vette a a kajla ebet, így pózolt a kamerának.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101324/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.30. 21:55
Magyarország vakcinaéhsége, a távoktatás hangos követelése, Niedermüller Péter kínos menekülése, az amerikai bevándorláspolitika fordulatai és Palvin Barbara vágyakozása online lapszemlénkben.

Már hétfőtől járnak az M3-as metrót pótló járatok

2020.10.30. 16:50
Már hétfőtől, november 2-ától több olyan közösségi közlekedési járattal lehet utazni Budapesten, amelyet az M3-as metró középső szakaszának felújítása miatt az érintett …

Blogstar kávéház

2020.10.30. 04:20
A jogállamisági mechanizmus lopakodása, az erőszak philadelphiai tombolása, Gyurcsány Ferenc titokzatos hallgatása, Dobrev Klára politikai blöffje és Ebergényi Réka gólyahíre pénteki online lapszemlénkben.

Hétfőtől szigorodnak a maszkviseléssel kapcsolatos szabályok

2020.10.29. 11:40
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját és közölték a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb intézkedéseket.

Rétvári Bence koronavírusos

2020.10.29. 10:05
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárának koronavírus-tesztje pozitív lett.

2194 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.10.29. 09:00
Ezzel 68 127 főre nőtt itthon a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 56 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1634 főre emelkedett, 17 469-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?