Blogolj!

Blogstar kávéház

Menet

Az SZTE-tüntetők felvonulása.

Vonulásos demonstrációt tartanak október 23-án a színművészetisek. Szabadságról, bátorságról és a közös kiállásról emlékeznek meg – tudósít a Népszava Online.

„Eddig sem voltak illúzióink, de az elmúlt napokban teljesen világossá vált számunkra, hogy ez hatalom sem párbeszédre, sem belátásra nem képes – fogalmaztak. Ezért is döntöttetek úgy, hogy október 23-án megemlékezést tartanak 'szabadságról, bátorságról és a közös kiállásról. 'A vonulásos demonstráció 16 órakor a Műegyetem rakpartól indul, onnan mennek az Uránia elé. 'Ezzel az ünnepi menettel emlékezzünk meg arról, mi mindent lehet elérni, ha együtt cselekszünk!' – közölték állásfoglalásukban a tiltakozó diákok.”

Vonulásos demonstrációt tartanak október 23-án a színművészetisek

Tánc, ének, próza, vers és animáció: összművészeti élményt kínál a Magyar Állami Népi Együttes új előadása, az Idesereglik, ami tovatűnt. „Évekkel ezelőtt itt járt az orosz Kék madár, s azóta különösen felbukkan a kérdés, hogy miképpen kéne nekünk is ilyen "Kék madarat" költeni.

Tét

Donald Trump normalitása.

A november 3-ai választás tétje az, hogy folytatódik-e az amerikai álom, vagy beköszönt a szocialista rémálom – állítja az Origo.hu szerint Donald Trump.

„Újraválasztása esetére az elnök további infrastrukturális beruházásokat helyezett kilátásba, köztük utak és hidak rendbe hozatalát, illetve építését. Trump hangsúlyozta: ha a baloldal jut hatalomra, akkor lezárja a gazdaságot és ezzel meghosszabbítja a koronavírus-válságot. Donald Trump kifejtette, hogy szerinte az év végéig meglesz a koronavírus elleni oltóanyag. Fontosnak mondta, hogy azok, akiket kevésbé fenyeget a koronavírus-fertőzés, visszatérjenek a normális gazdasági tevékenységhez. Véleménye szerint a gazdaság lezárása szükségtelenül tesz tönkre életeket.”

Donald Trump: A választás tétje az amerikai álom, vagy a szocialista rémálom

A november 3-ai választás tétje az, hogy folytatódik-e az amerikai álom, vagy beköszönt a szocialista rémálom - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök csütörtökön a Fehér Házban, azon a videokonferencián, amelyet a Milken Intézet szervezett amerikai közgazdászoknak. Újraválasztása esetére az elnök további infrastrukturális beruházásokat helyezett kilátásba, köztük utak és hidak rendbe hozatalát, illetve építését.

Diktatúra

Az ellenzék hamis vádaskodása.

Varga Judit igazságügyi miniszter értékelése szerint a momentumos Donáth Anna újabb kiszivárgott mondatai után egyértelmű, hogy az ellenzék a koronavírus-törvény miatt úgy vádolta diktatúra építésével az Orbán-kormányt, hogy közben pontosan tudta: a vádakból egy szó sem igaz – így a Hirado.hu.

„Varga Judit értékelése szerint ugyanis ez ismét egy bizonyíték arra, hogy a brüsszeli döntéshozók nem a saját szemüknek, nem az elfogadott jogszabályoknak és a megválasztott nemzeti kormányoknak hisznek, hanem az álcivil szervezetek objektív megállapításaira, a liberális újságírók előre összeállított paneljeire és a hazai ellenzék tudottan hamis vádaskodásaira alapítják a Magyarországgal kapcsolatos megállapításaikat. 'Tavares, Sargentini, Jourová. A sor tetszőlegesen folytatható...' – írta a tárcavezető. Varga Judit kiemelte: természetesen az ellenzéki diktatúrázásból egy szó sem volt igaz és nem csak, hogy lesznek, de már voltak is választások Mohácson, Karcagon, Szerencsen. A magyar emberek pedig ezeken a választásokon világosan megmutatták, hogy nem hisznek az ellenzék által Brüsszelben és itthon folytatott, álhírekre épülő politikának – szögezte le bejegyzésében a miniszter.”

Varga Judit: Egy szó sem volt igaz az ellenzéki diktatúrázásból

Varga Judit igazságügyi miniszter értékelése szerint a momentumos Donáth Anna újabb kiszivárgott mondatai után egyértelmű, hogy az ellenzék a koronavírus-törvény miatt úgy vádolta diktatúra építésével az Orbán-kormányt, hogy közben pontosan tudta: a vádakból egy szó sem igaz. A miniszter a Facebook-oldalára szerdán felkerült bejegyzésében Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő kiszivárgott videójára reagált.

Veszély

A Covid-19 támadása.

Fontos, hogy a veszélyeztetettek beadassák az influenzaoltást, hogy legalább az egyik vírustól megóvhassuk őket – fogalmaz a Magyar Hírlapnak Szlávik János infektológus főorvos.

„Nagyon sokan mondják azt, hogy a koronavírus egy kicsit súlyosabb influenza – ez egyszerűen nem igaz. Mondok néhány számot: csak az Egyesült Államokban évente körülbelül harminc–ötvenmilióan betegednek meg influenzában, és meghal húsz–harmincezer ember. A koronavírus miatt eddig hatmillióan betegedtek meg, és elhunyt kétszázezer beteg. Ez már most óriási különbség a Covid–19 javára. Sokkal veszélyesebb a koronavírus az influenzánál.”

Két járvány egy időben

Őszintén szólva ilyenről még nem hallottam. Hogy két pandémiát okozó vírus egyszerre legyen jelen a világon, szerintem még nem nagyon fordult elő a világtörténelemben. A déli féltekén az elmúlt nyáron - amikor náluk tél volt - egy időben volt jelen az influenza és a koronavírus.

Manipuláció

Várkonyi Andrea természetes szépsége.

Csaknem két hónap után ismét jelentkezett a közösségi oldalán Várkonyi Andrea. Utoljára augusztus 22-én egy esküvőről „tudósított” Instagram-oldalán a műsorvezetőnő, aki szeptember második felében nagy meglepetést okozva, hirtelen távozott a Life TV-től, még mielőtt az új műsora elindulhatott volna – írja a Blikk Online.

„Andrea most két olyan fotót osztott meg magáról a neten, amelyek közül az elsőn mindenféle filter nélkül látható, a másik pedig egy manipulált szelfi, azaz nem természetes. A gyönyörű műsorvezetőnő kijelentette, hogy ő a natúr kép mellett teszi le a voksát, követői pedig nem győznek csodálkozni a két fotó közti különbségen. 'Na, 3 kattintással tudok ilyen képet csinálni a saját fotómból. Csak az a baj, hogy az nem én vagyok. Az nem a valóság. Úgyhogy, bár nyilván szebb a második kép, marad az eredeti. Így legalább megismernek a képem alapján' – olvasható a bejegyzésben.”

Előkerült Várkonyi Andrea: mindenkit meglepett a friss bejegyzése

Várkonyi Andrea instagram szelfi természetes Csaknem két hónap után ismét jelentkezett a közösségi oldalán Várkonyi Andrea. Utoljára augusztus 22-én egy esküvőről "tudósított" Instagram-oldalán a műsorvezetőnő, aki szeptember második felében nagy meglepetést okozva, hirtelen távozott a Life TV-től, még mielőtt az új műsora elindulhatott volna.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101365/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?