Blogolj!

Blogstar kávéház

Aggodalom

A Brexit brüsszeli bukása.

Ursula von der Leyen karanténba vonulásával kezdődött, és a Brexitről folyó eredménytelen tárgyalások miatti aggodalom kinyilvánításával folytatódott az brüsszeli EU-csúcs. Brexit-ügyben a legrosszabbra készülnek az EU állam- és kormányfői – állítja a Népszava Online.

„Az uniós vezetők hosszú idő óta először vették napirendre a Brexitet, miután Boris Johnson brit kormányfő október 15-ikét jelölte meg a megállapodás határidejének. Bár az utóbbi napokban kedvező hírek érkeztek az álláspontok közeledéséről, az egyezségnek se híre, se hamva, és a tárgyalások kimenetele még mindig bizonytalan. Emmanuel Macron francia államfő a csúcsra érkezvén arról beszélt, hogy 'bármi áron' nem lesz megállapodás az Egyesült Királysággal, Franciország pedig a hard, vagyis a megállapodás nélküli Brexitre való felkészülése végén tart. 'Semmilyen körülmények között nem engedjük, hogy a francia halászok a brit kilépés áldozataivá váljanak' – utalt Macron a megegyezés útjában álló egyik legkomolyabb akadályra. Franciaország és hét másik parti ország ragaszkodik hosszútávú halászati jogainak fenntartásához a brit felségvizeken, míg a Csatorna túlpartján ezt jelentősen korlátoznák. Emellett a szabályozói környezet közelítéséről, illetve a vitarendezési mechanizmusról alkotott eltérő nézetek jelentik a kompromisszum fő gátját. A csúcs résztvevői záróközleményükben aggodalommal vették tudomásul, hogy az EU-brit megbeszéléseken nem sikerült kellő előrehaladást elérni. Ezért felkérték Michel Barnier uniós főtárgyalót, hogy a következő hetekben folytassa a tárgyalásokat, az Egyesült Királyságot pedig felszólították, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a megegyezés érdekében. A vezetők elhatározták, hogy felgyorsítják a felkészülésüket minden lehetséges forgatókönyvre, beleértve a megállapodás nélküli Brexitet.”

Brexit-ügyben a legrosszabbra készülnek az EU állam- és kormányfői

A szórakozóhelyekre betérőknek egy QR-kódot kell beszkennelniük a telefonjukra, vagy le kell adniuk a telefonszámukat. Franciaországban a nyilvános helyeken mostantól tilos magánrendezvényeket tartani - jelezte csütörtökön Jean Castex miniszterelnök azon a párizsi sajtótájékoztatón, amelyen kormányának tagjaival együtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében kilenc nagyvárosban kihirdetett éjszakai kijárási tilalom részleteit ismertette.

Bélyeg

A Jobbik groteszk pálfordulása.

Napi groteszk: a Mazsihiszt méltatja az antiszemita jelöltet állító Jobbik. Közleményben állt ki ugyanis a Jobbik a Mazsihisz mellett, mondván, példaértékű, hogy a hitközségi szövetség „vallási szervezetként tiszteletben tartja a hívek sokszínű pártpreferenciáját” – értetlenkedik a Magyar Hírlap Online.

„Megírtuk, információink szerint a kormányban, illetve Orbán Viktor miniszterelnökben megütközést váltott ki, hogy a korábban ilyen ügyekben igen érzékenynek mutatkozó egyház nem emelte fel szavát a baloldal közös borsodi jelöltjének, az egyébként jobbikos Bíró Lászlónak vállalhatatlan antiszemita megnyilvánulásai miatt. Ennek kapcsán kérdéseket tettünk fel a Heisler András vezette szövetségnek, amely végül közleményt adott ki – ezt méltatta tegnap a Jobbik. A judapestező jelöltet állító párt ráadásul tényként közölte, hogy a kormányfő 'egy vallási közösség vezetőjét bűnbakként megbélyegezve vonja felelősségre egy tőle teljesen független politikai jelöltállítással kapcsolatban'. Szerintük innen 'már csak egy lépés az üldözés és üldöztetés'. Emlékezetes: a Jobbik jelenlegi EP-képviselője, Gyöngyösi Márton korábban a parlamentben vetette fel a zsidó származásúak listázásának ötletét. Emiatt 2012-ben a többi párt közös tüntetést szervezett, ahogy a Mazsihisz is nyilvánosan felháborodott.”

Napi groteszk: a Mazsihiszt méltatja az antiszemita jelöltet állító Jobbik

Közleményben állt ki a Jobbik a Mazsihisz mellett, mondván, példaértékű, hogy a hitközségi szövetség „vallási szervezetként tiszteletben tartja a hívek sokszínű pártpreferenciáját". Megírtuk, információink szerint a kormányban, illetve Orbán Viktor miniszterelnökben megütközést váltott ki, hogy a korábban ilyen ügyekben igen érzékenynek mutatkozó egyház nem emelte fel szavát a baloldal közös borsodi jelöltjének, az egyébként jobbikos Bíró Lászlónak vállalhatatlan antiszemita megnyilvánulásai miatt.

Orientáció

A melegérzékenyítés elutasítása.

A magyarok többsége szerint nem való az óvodákba és az általános iskolákba az LMBTQ-érzékenyítés – írja a Századvég felmérésére hivatkozva az Origo.hu.

„Összegezve kijelenthető tehát, hogy a magyarok döntő többsége szerint – a gyermekek háborítatlan személyiségfejlődésének elősegítése érdekében – az óvodákban és általános iskolákban nincs helye az LMBTQ- és transznemű életvitelt bemutató érzékenyítő kiadványoknak, illetve olyan tevékenységeknek, amelyek a kisgyermekek szexuális orientációval és identitással kapcsolatos nézeteinek formálására irányulnak.”

A magyarok többsége szerint nem való az óvodákba és az általános iskolákba az LMBTQ-érzékenyítés

Az elmúlt időszakban nagy vihart kavart a hazai közbeszédben a „Meseország mindenkié" című kiadvány, amely hagyományos magyar népmesék átírt változatait mutatja be, egyebek mellett az LMBTQ-, transznemű életformához kötődő szemszögből. Erre tekintettel a Századvég megvizsgálta a magyar emberek véleményét a szóban forgó kötetről, valamint a kiskorú gyermekeket érintő - a szexuális irányultsághoz és nemi identitáshoz kötődő kisebbségekkel kapcsolatos - felvilágosító tevékenységről.

Átirányítás

Joe Biden sunyi hallgatása.

Az amerikai sajtó először két hónapja írt arról, hogy az Antifa.com internetes oldal automatikusan átirányítja látogatóit Joe Biden demokrata elnökjelölt adománygyűjtő weboldalára. Azóta sem történt változás, és érdekes a Biden kampánycsapat kommunikációja is, vagyis annak hiánya ebben az ügyben – részletezi a Hirado.hu.

„Már augusztusban fény derült arra az érdekes kapcsolódásra, hogyha valaki a baloldali, rendszerellenes radikális csoportokhoz köthető Antifa-mozgalom internetes címét megnyitotta, Joe Biden elnökjelölt kampányoldalán találta magát. A fősodratú média Joe Bidennel szembeni támadásról beszélt. Véleményük szerint az akció mögött a jelenlegi elnök, Donald Trump szimpatizánsai állhatnak, akik így próbálják lejáratni demokrata kihívóját. Egy domain nevet bárki megszerezhet, és azt egy tetszőleges URL-címre átirányíthatja a másik fél beleegyezése nélkül. Számítógépes szakemberekre hivatkozva azt írták, hogy ez semmivel nem nehezebb, mint egy telefonszám vagy elektronikus levelezési cím átirányítása.”

Mélyen hallgat a Biden-csapat

Az amerikai sajtó először két hónapja írt arról, hogy az Antifa.com internetes oldal automatikusan átirányítja látogatóit Joe Biden demokrata elnökjelölt adománygyűjtő weboldalára. Azóta sem történt változás, és érdekes a Biden kampánycsapat kommunikációja is, vagyis annak hiánya ebben az ügyben.

Fejlődés

Baukó Éva kellemetlen kötődési mániája.

Az egykori villalakó a Blikk Online-nak mesél a Life TV Vacsorakirály című műsoráról, konfliktusairól, illetve arról is, hogy a magánéletét illető kérdésekre pszichológusnál keresi a választ.

„Randizgattam, de egyelőre semmi komoly, nem könnyű nekem sajnos ilyen téren. Ha valakinél nem érzem azt, amit kell, akkor nem erőltetem. Próbálok magammal foglalkozni, magamra koncentrálni. Járok most pszichológushoz. Van egy rossz kötődési mintám, ezt szeretném átírni, ezzel, pontosabban emiatt vonzottam be sok rossz kapcsolatot. Igyekszem ezt kezelni, ezen túllépni. Rengeteg minden van, amit hoz magával az ember, aztán meg kell haladnia azokat, nekem ilyen a harsányságom, vehemenciám például, amin igyekszem javítani. Épp ezért most jó egyedül, fejlődöm, aztán majd meglátjuk.”

„Kiborít a sok-sok álszent szövegelés" - Ezért kritizálja teljes gőzzel a celebtársait Baukó Éva

Baukó Éva időről-időre eltűnik, majd újra hallat magáról, most a Life TV Vacsorakirály című műsorában szerepel, és mindenkinek kifejti vitriolos véleményét. Az egykori villalakó a Blikknek mesélt a műsorról, konfliktusairól, illetve arról is, hogy a magánéletét illető kérdésekre pszichológusnál keresi a választ.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101419/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.23. 05:10
A Fidesz toronymagas előnye, Gyurcsányék szuperterjesztő gócpontja, a tömegrendezvények veszélyforrása, a COVID-ellátás csúcsra járása, és Istenes Bence és Csobot Adél harmóniája pénteki online lapszemlénkben.

Átadták a 3-as metró megújult déli szakaszát

2020.10.22. 16:35
A felújított rész a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszt érinti. A felújított szakaszon csütörtök délután 17 órától utazhatnak az utasok.

Ezeket a cikkeket olvastad már?