Blogolj!

Blogstar kávéház

Beismerés

Donáth Anna újabb lebukása.

A jogállamisági kérdésben igaza van Varga Judit igazságügyi miniszternek, és a kormánypártoknak – ismerte el Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a HírTV birtokába jutott legújabb felvételen, melyet a Magyar Hírlap Online elemez.

„Az biztos, hogy amíg az Európai Unió nem hoz legalábbis vízióban olyan dolgokat, hogy mit ért jogállamiság alatt, az neki miért fontos és miért köti hozzá a kifizetéseket, addig a Fidesz, valamint Varga Judit narratívája – aki a jog nyelvén érvel –, sajnos labdába rúg, sőt nekik van igazuk – fogalmazott a felvételen Donáth Anna, akinek nem ez volt az első ilyen beismerése.”

Donáth Anna újabb beismerése: Varga Juditnak igaza van

„Az biztos, hogy amíg az Európai Unió nem hoz legalábbis vízióban olyan dolgokat, hogy mit ért jogállamiság alatt, az neki miért fontos és miért köti hozzá a kifizetéseket, addig a Fidesz, valamint Varga Judit narratívája - aki a jog nyelvén érvel -, sajnos labdába rúg, sőt nekik van igazuk" - fogalmazott a felvételen Donáth Anna, akinek nem ez volt az első ilyen beismerése.

Sürgősség

A kormányzat járványügyi keményítése.

Szlovákiában már drasztikusan megemelték a maszk hiánya miatt kiszabható bírságot, nálunk is ez lehet az irány. A Népszava Online szerint hétfőn szigorít a kormány.

„Sürgősséggel dönt hétfőn az Országgyűlés néhány újabb járványügyi szigorításról – értesült a Népszava. Információink szerint az intézkedések 'több területre is kiterjednek majd', egy kormánypárti forrásunk konkrétumot csak a maszk viselésének szabályaival kapcsolatban említett: itt várhatóan szélesebb körben és súlyosabban szankcionálhatják majd, ha valakin nincs védőmaszk és olyan helyen tartózkodik, ahol ezt viselni kell.”

Járvány: hétfőn szigorít a kormány

Az országos tisztifőorvos a nem egy háztartásban élőknek a személyes kapcsolat helyet videochat-et javasolja. A koronavírus-járvány második hullámában a legfájdalmasabb, hogy péntekre elhunyt 33 beteg, akiknek mindegyike valamilyen krónikus-, illetve gyorsan lezajló daganatos megbetegedésben szenvedett - jelentette ki az operatív törzs délelőtti tájékoztatóján Müller Cecília.

Aggodalom

Manhattan kriminalizálódása.

Bűnbandák rabolják ki Manhattan luxusboltjait, az áldozatok nem mernek sokszor feljelentést sem tenni – írja az Origo.hu.

„Arról ír a New York Post, hogy Manhattan SoHo nevű elitnegyedének a luxusboltjait szervezett bűnbandák rabolják ki, de a biztonsági őrök nem lépnek közbe, mert félnek, hogy ezért rasszizmussal vádolnák meg őket. Legtöbbször – szintén a rasszizmus vádja miatt – a tulajdonosok részéről később sem születik feljelentés. A rendkívül aggasztó jelenség a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) mozgalommal hozható összefüggésbe. Közben a Yelp nevű, vásárlói beszámolókat monitorozó állami vállalat bejelentette, hogy listázni fogják azokat a cégeket, amelyek a kuncsaftjaik szerint rasszizmussal gyanúsíthatóak.”

Bűnbandák rabolják ki Manhattan luxusboltjait, az áldozatok nem mernek sokszor feljelentést sem tenni

Arról ír a New York Post, hogy Manhattan SoHo nevű elitnegyedének a luxusboltjait szervezett bűnbandák rabolják ki, de a biztonsági őrök nem lépnek közbe, mert félnek, hogy ezért rasszizmussal vádolnák meg őket. Legtöbbször - szintén a rasszizmus vádja miatt - a tulajdonosok részéről később sem születik feljelentés.

Háttér

A migráció erősödése.

Hosszú távon kell számolnia a migrációval Európának – állítja a Hirado.hu.

„A koronavírus elsősorban nem egészségügyi problémaként, hanem káros gazdasági hatásai miatt fogja serkenteni az Európába irányuló migrációt, amelynek intenzitása gyengült az elmúlt években. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy az Egyesült Államok háttérbe vonulásával az Európai Unió képes lesz-e regionális nagyhatalomként fellépni a Közel-Keleten és Afrikában, amely befolyásolni tudja a közvetlen környezetében zajló folyamatokat – hangzott el a Migrációkutató Intézet 2015–2020: a migrációs válság öt éve – Stratégiai hatások és kilátások című videókonferenciáján.”

Hosszú távon kell számolnia a migrációval Európának

A koronavírus elsősorban nem egészségügyi problémaként, hanem káros gazdasági hatásai miatt fogja serkenteni az Európába irányuló migrációt, amelynek intenzitása gyengült az elmúlt években. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy az Egyesült Államok háttérbe vonulásával az Európai Unió képes lesz-e regionális nagyhatalomként fellépni a Közel-Keleten és Afrikában, amely befolyásolni tudja a közvetlen környezetében zajló folyamatokat - hangzott el a Migrációkutató Intézet 2015-2020: a migrációs válság öt éve - Stratégiai hatások és kilátások című videókonferenciáján.

Zökkenő

Katie Holmes kétkerekű romantikája.

Úsznak a boldogságban: szerelmével pattant elektromos biciklire Katie Holmes – így a Blikk Online.

„Katie Holmes és új párja, Emilio Vitolo elektromos biciklin tekertek. A pár szemmel láthatólag nagyon boldog együtt, igazi turistaként viselkedtek New Yorkban. A maszkjukat mindketten felhúzták. A párost először szeptemberben kapták lencsevégre, ám hamar kiderült, hogy a szerelmük nem indult olyan zökkenőmentesen, ugyanis Holmes pasija valaki más vőlegénye volt még akkor, amikor ők egymásra találtak.”

Úsznak a boldogságban: szerelmével pattant elektromos biciklire Katie Holmes

Katie Holmes és új párja, Emilio Vitolo elektromos biciklin tekertek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101452/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?