Blogolj!

Blogstar kávéház

Beismerés

Donáth Anna újabb lebukása.

A jogállamisági kérdésben igaza van Varga Judit igazságügyi miniszternek, és a kormánypártoknak – ismerte el Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a HírTV birtokába jutott legújabb felvételen, melyet a Magyar Hírlap Online elemez.

„Az biztos, hogy amíg az Európai Unió nem hoz legalábbis vízióban olyan dolgokat, hogy mit ért jogállamiság alatt, az neki miért fontos és miért köti hozzá a kifizetéseket, addig a Fidesz, valamint Varga Judit narratívája – aki a jog nyelvén érvel –, sajnos labdába rúg, sőt nekik van igazuk – fogalmazott a felvételen Donáth Anna, akinek nem ez volt az első ilyen beismerése.”

Donáth Anna újabb beismerése: Varga Juditnak igaza van

„Az biztos, hogy amíg az Európai Unió nem hoz legalábbis vízióban olyan dolgokat, hogy mit ért jogállamiság alatt, az neki miért fontos és miért köti hozzá a kifizetéseket, addig a Fidesz, valamint Varga Judit narratívája - aki a jog nyelvén érvel -, sajnos labdába rúg, sőt nekik van igazuk" - fogalmazott a felvételen Donáth Anna, akinek nem ez volt az első ilyen beismerése.

Sürgősség

A kormányzat járványügyi keményítése.

Szlovákiában már drasztikusan megemelték a maszk hiánya miatt kiszabható bírságot, nálunk is ez lehet az irány. A Népszava Online szerint hétfőn szigorít a kormány.

„Sürgősséggel dönt hétfőn az Országgyűlés néhány újabb járványügyi szigorításról – értesült a Népszava. Információink szerint az intézkedések 'több területre is kiterjednek majd', egy kormánypárti forrásunk konkrétumot csak a maszk viselésének szabályaival kapcsolatban említett: itt várhatóan szélesebb körben és súlyosabban szankcionálhatják majd, ha valakin nincs védőmaszk és olyan helyen tartózkodik, ahol ezt viselni kell.”

Járvány: hétfőn szigorít a kormány

Az országos tisztifőorvos a nem egy háztartásban élőknek a személyes kapcsolat helyet videochat-et javasolja. A koronavírus-járvány második hullámában a legfájdalmasabb, hogy péntekre elhunyt 33 beteg, akiknek mindegyike valamilyen krónikus-, illetve gyorsan lezajló daganatos megbetegedésben szenvedett - jelentette ki az operatív törzs délelőtti tájékoztatóján Müller Cecília.

Aggodalom

Manhattan kriminalizálódása.

Bűnbandák rabolják ki Manhattan luxusboltjait, az áldozatok nem mernek sokszor feljelentést sem tenni – írja az Origo.hu.

„Arról ír a New York Post, hogy Manhattan SoHo nevű elitnegyedének a luxusboltjait szervezett bűnbandák rabolják ki, de a biztonsági őrök nem lépnek közbe, mert félnek, hogy ezért rasszizmussal vádolnák meg őket. Legtöbbször – szintén a rasszizmus vádja miatt – a tulajdonosok részéről később sem születik feljelentés. A rendkívül aggasztó jelenség a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) mozgalommal hozható összefüggésbe. Közben a Yelp nevű, vásárlói beszámolókat monitorozó állami vállalat bejelentette, hogy listázni fogják azokat a cégeket, amelyek a kuncsaftjaik szerint rasszizmussal gyanúsíthatóak.”

Bűnbandák rabolják ki Manhattan luxusboltjait, az áldozatok nem mernek sokszor feljelentést sem tenni

Arról ír a New York Post, hogy Manhattan SoHo nevű elitnegyedének a luxusboltjait szervezett bűnbandák rabolják ki, de a biztonsági őrök nem lépnek közbe, mert félnek, hogy ezért rasszizmussal vádolnák meg őket. Legtöbbször - szintén a rasszizmus vádja miatt - a tulajdonosok részéről később sem születik feljelentés.

Háttér

A migráció erősödése.

Hosszú távon kell számolnia a migrációval Európának – állítja a Hirado.hu.

„A koronavírus elsősorban nem egészségügyi problémaként, hanem káros gazdasági hatásai miatt fogja serkenteni az Európába irányuló migrációt, amelynek intenzitása gyengült az elmúlt években. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy az Egyesült Államok háttérbe vonulásával az Európai Unió képes lesz-e regionális nagyhatalomként fellépni a Közel-Keleten és Afrikában, amely befolyásolni tudja a közvetlen környezetében zajló folyamatokat – hangzott el a Migrációkutató Intézet 2015–2020: a migrációs válság öt éve – Stratégiai hatások és kilátások című videókonferenciáján.”

Hosszú távon kell számolnia a migrációval Európának

A koronavírus elsősorban nem egészségügyi problémaként, hanem káros gazdasági hatásai miatt fogja serkenteni az Európába irányuló migrációt, amelynek intenzitása gyengült az elmúlt években. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy az Egyesült Államok háttérbe vonulásával az Európai Unió képes lesz-e regionális nagyhatalomként fellépni a Közel-Keleten és Afrikában, amely befolyásolni tudja a közvetlen környezetében zajló folyamatokat - hangzott el a Migrációkutató Intézet 2015-2020: a migrációs válság öt éve - Stratégiai hatások és kilátások című videókonferenciáján.

Zökkenő

Katie Holmes kétkerekű romantikája.

Úsznak a boldogságban: szerelmével pattant elektromos biciklire Katie Holmes – így a Blikk Online.

„Katie Holmes és új párja, Emilio Vitolo elektromos biciklin tekertek. A pár szemmel láthatólag nagyon boldog együtt, igazi turistaként viselkedtek New Yorkban. A maszkjukat mindketten felhúzták. A párost először szeptemberben kapták lencsevégre, ám hamar kiderült, hogy a szerelmük nem indult olyan zökkenőmentesen, ugyanis Holmes pasija valaki más vőlegénye volt még akkor, amikor ők egymásra találtak.”

Úsznak a boldogságban: szerelmével pattant elektromos biciklire Katie Holmes

Katie Holmes és új párja, Emilio Vitolo elektromos biciklin tekertek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101452/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.23. 05:10
A Fidesz toronymagas előnye, Gyurcsányék szuperterjesztő gócpontja, a tömegrendezvények veszélyforrása, a COVID-ellátás csúcsra járása, és Istenes Bence és Csobot Adél harmóniája pénteki online lapszemlénkben.

Átadták a 3-as metró megújult déli szakaszát

2020.10.22. 16:35
A felújított rész a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszt érinti. A felújított szakaszon csütörtök délután 17 órától utazhatnak az utasok.

Ezeket a cikkeket olvastad már?