Blogolj!

Müller Cecília: a koronavírusos betegek nem kaphatnak influenza elleni védőoltást

Ragnar Volarus

Pénteken is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs. Müller Cecília a legfrissebb adatok ismertetésével kezdte a tájékoztatóját: 1293 új fertőzött lett Magyarországon, és meghalt 33 beteg.

A 33 elhunyt beteg mindegyike valamilyen krónikus megbetegedésben szenvedett. Volt egy 20 éves elhunyt is, ő egy “nagyon gyorsan zajló, súlyos megbetegedésben szenvedett” , mondta a tisztifőorvos, majd hozzátette, számos olyan betegséggel küszködtek az elhunytak, amelyek összeadódva egyre jobban megterhelték a szervezet.

A tájékoztatón kiderült, hogy 171-en vannak lélegeztetőgépen, és hatékony az idősotthonok védekezése, hiszen 100-ból 96 intézménybe nem jutott be a vírus. Az érintett intézményekből tizenkettőben csak egy-egy pozitív gondozott van, 28 intézményben nem haladja meg a tízet a pozitív esetek száma, és hat olyan hely van, ahol 30 ember fertőzött.

Jó lenne minél többet a szabad levegőn tartózkodni és ajánlott napi három adag gyümölcs, illetve zöldségfogyasztás. Fontos a fizikai távolságtartás a szociális életben azokkal szemben, akikkel nem élünk egy háztartásban. Éljünk szociális életet online, de otthon gyakrabban szellőztessünk.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy az összes háziorvosi praxisba kiszállításra került az influenza elleni védőoltás. Ezzel kapcsolatban Müller Cecília hangsúlyozta, hogy aktív koronavírus állapotú beteget nem olthatnak. Ugyanakkor ha véletlenül tünetmentes koronavírusos beteg kapná meg az oltást, abból nem lehet probléma.

Az antigén alapú gyorstesztekről a tisztifőorvos elmondta, hogy jól működnek, de leginkább azokban az esetekben, ha pozitivitást tapasztalunk, mert az az PCR-ral is pozitív, de a negatív teszteknél nem ilyen egyértelmű az átfedés, ezért ott kell a PCR-megerősítés.

Bognár Lajos, országos főállatorvos azt mondta a tájékoztatón, hogy élelmiszerek és azok csomagolása nem játszanak szerepet a terjedésben.

“A járványban nem fordult elő a fertőzés élelmiszer által terjedése, ráadásul pár perces forralás inaktiválja a vírust."

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101431/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

A kormány 60 új buszt állít forgalomba Budapesten és az elővárosban

2020.10.27. 14:35
Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár bejelentette, hogy a budapesti és az elővárosi közlekedésébe …

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

Nonszensz: a határon túli magyarok támogatásán sértődött meg Ukrajna

2020.10.27. 10:10
Szijjártó Péter reagált az ukrán külügy vádaskodására és két magyar tisztviselő kitiltásra, Magyarország álláspontja szerint a a határon túli …

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Dúró Dóra: mindenen túlmegy Gyurcsány Ferenc és a Jobbik közös nyilatkozata

2020.10.26. 20:25
Gyurcsány Ferenccel közös nyilatkozatot kiadni október 23-án túlmegy mindenen, amit eddig a Jobbik csinált – írja Dúró Dóra a …

Felrobbantotta magát egy felfegyverkezett embercsempész Vitnyédnél

2020.10.26. 17:20
Öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, miközben a rendőrök elől menekült.

Az őszi szünetben megkezdődött az iskolák fertőtlenítése

2020.10.26. 13:00
Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján arra kérte a diákokat, hogy az őszi szünet alatt kerüljék a csoportosulásokkal járó …

Ezeket a cikkeket olvastad már?