6268 fertőzött, 152 halott
Szombatra elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. Ez a szomorú szám új, negatív rekordot jelent a napi halálozások tekintetében.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Befolyás

Orbán Viktor kíméletlen médiapörölye.

A médiafölény a Fideszé, a médiahatóság a Fideszé, a közmédia a Fideszé – amint a valóság torzításának és a sajtószabadság fojtogatásának felelőssége is. Mondhatni: alaptörvényszegés folyik szakmányban. Mára a helyzet megkérdőjelezi a szabad választások intézményét, a kormány leválthatóságát – állítja a Népszava Online elemzése.

„Az Orbán-kormány kétharmados pörölyének első csapásai a médiát találták 2010-ben. Ekkor hozták létre egypárti szabályozással a Médiatanácsot, amely hatósági feladatokat is ellátva dönt a frekvenciákról, meghatározó szerepe van a közmédia vezetőinek kiválasztásában, és a 'demokratikus nyilvánosság' érdekében felügyeli az ágazatot. Hogy utóbbi mennyire sikerült, arra jó példa, hogy az említett jogállamisági jelentés megállapította, hogy a kormány közvetett befolyást gyakorol a médiára az állami hirdetésekkel. Ékes példája ennek a több mint 470 sajtótermékből összegyúrt, a nyilvánosságra terpeszkedő fideszes médiagólem, a KESMA létezése. Az Átlátszó számítása szerint a portfólió egyes elemeiben az állami hirdetések aránya meghaladja a 60-70 százalékot. Közpénzből tartja el az ország a rezsim fenntartását segítő, pártállami szisztémában működő konglomerátumot. A médiapiacot torzító kormányzati beavatkozások miatt Jávor Benedek még európai parlamenti képviselőként a Klubrádióval és a Mérték Médiaelemző Műhellyel közösen nyújtott be panaszbeadványt másfél éve. Ebben az MTVA finanszírozását is panaszolták, mert mint a képviselő korábban elmondta: az nem közszolgálat, hogy a köztévé egyetlen párt érdekeinek megfelelve teljesíti az agymosás feladatait, és az MTVA helyén a Fidesz sajtóosztálya működik.”

Kíméletlen az Orbán-kormány médiapörölye

A médiafölény a Fideszé, a médiahatóság a Fideszé, a közmédia a Fideszé - amint a valóság torzításának és a sajtószabadság fojtogatásának felelőssége is. Mondhatni: alaptörvényszegés folyik szakmányban. Tíz év alatt számos uniós jelentés próbálta - indokolatlan eleganciával - jelezni az aggályokat. Mára a helyzet megkérdőjelezi a szabad választások intézményét, a kormány leválthatóságát.

Fordulat

Gyurcsány Ferenc pörgős álhírgyára.

Gyurcsány a nyári takarékláng után magasabb fordulatra kapcsolta az álhírgyárat – a Hirado.hu szerint így osztotta ki Kocsis Máté a sivalodó DK-elnököt.

„Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán azt írta: 'ha most nem tesztelünk eleget, akkor leállhat az egész ország. És erről csak a kormány tehet majd'. Ezért a DK követeli az ingyenes koronavírus-tesztet, hogy 'ne álljon le az ország'. Kocsis Máté erre reagálva úgy fogalmazott 'kutya nehéz higgadtan fogadni Gyurcsány kioktatását és újabb hazugságait'. 'Ha a kormány megfogadta volna az ő úgynevezett tanácsait, már rég leállt volna az ország' – tette hozzá. A baloldal vezére 'a nyári takarékláng után magasabb fordulatra kapcsolta az álhírgyárat' – fogalmazott a fideszes politikus.”

Gyurcsány a nyári takarékláng után magasabb fordulatra kapcsolta az álhírgyárat

Ha a kormány megfogadta volna Gyurcsány Ferenc tanácsait, már rég leállt volna az ország - reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szombaton a Facebook-oldalán a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének szintén szombati bejegyzésére. Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán azt írta: „ ha most nem tesztelünk eleget, akkor leállhat az egész ország.

Immunizálás

A vérplazmakezelés hatékonysága.

A súlyos betegeknél jók a vérplazmakezelés tapasztalatai – jelentette ki a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója a Magyar Hírlap Online összefoglalója szerint.

„Vályi-Nagy István kiemelte: a vérplazmakezelés egy elsősorban súlyos betegeknél alkalmazott passzív immunizálás, amelynek lényege a koronavírus elleni immunválasz átadása olyan betegeknek, akiknél ez hiányzik. Közölte: a vérplazmakezelés sok súlyos betegnél meggátolja az állapotromlást és azt, hogy a betegek intenzív osztályra kerüljenek. Emellett az intenzív osztályon, ahol nem csak vérplazmát, hanem más gyógyszereket is adnak, szintén jónak bizonyult ez a terápia – tette hozzá. A főigazgató hangsúlyozta: a vérplazma hivatalos, garantáltan vírus- és káros mellékhatásoktól mentes vérkészítmény, Magyarországon csak az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) állíthatja elő, a gyűjtést is az OVSZ koordinálja.”

Jók a vérplazmakezelés tapasztalatai

Vályi-Nagy István kiemelte: a vérplazmakezelés egy elsősorban súlyos betegeknél alkalmazott passzív immunizálás, amelynek lényege a koronavírus elleni immunválasz átadása olyan betegeknek, akiknél ez hiányzik. Közölte: a vérplazmakezelés sok súlyos betegnél meggátolja az állapotromlást és azt, hogy a betegek intenzív osztályra kerüljenek.

Szívás

A republikánusok csodás csele.

Visszafele sült el a Trump-ellenes fiatalok TikTok akciója. Bár le akarták húzni a republikánus rendezvény létszámát a hamis regisztrációkkal, az új foglalási díjnak köszönhetően végül majdnem 16 ezer dollárt adományoztak a pártnak – számol be róla az Origo.hu.

„A TikTok-ot használó fiatalok közül többen is úgy gondolták, lehúzzák a résztvevők számát Staten Islanden nemrég egy republikánus rendezvényen. Ezt úgy akarták elérni, hogy bejelentkeznek az eseményre, ezáltal nagy létszámot generálva, de aztán természetesen nem mennek el. A dolog azonban gyanús lett a republikánusoknak – főleg azért, mert nagyon átlátszó álneveket használtak a Trump-gyűlölő aktivisták, akik ráadásul mind másik államból voltak. Például olyan nevekkel regisztráltak, mint az Ivana Punchyou és a F-kyou Trump. A Staten Island-i republikánusok vezetője, Brendan Lantry elmondta, hogy a helyiek közül körülbelül 1500-an regisztráltak az eseményre, a szám azonban hirtelen elkezdett megugrani 15 ezerre, majd 75 ezerre, ez pedig gyanús volt. Végül Lantry felesége volt az, aki megtalált egy TikTok-videót, amiben a Felisrae nevű, 19 éves felhasználó arra buzdította a követőit, hogy regisztráljanak a republikánus rendezvényre, de ne menjenek el. A republikánusok azonban túljártak a fiatalok eszén, a jegyek lefoglalásához ugyanis bevezettek egy ötdolláros, vissza nem térítendő díjat. Viszont még ennek ellenére is folyamatosan érkeztek be a regisztrációk a Trump-ellenes fiatalok részéről. Ennek az lett az eredménye, hogy éppen azok, akik meg akarták akadályozni a rendezvény sikerességét, végül majdnem 16 ezer dollárt adományoztak a pártnak.”

Trump-gyűlölő fiatal aktivisták tették magukat nevetségessé

Visszafele sült el a Trump-ellenes fiatalok TikTok akciója. Bár le akarták húzni a republikánus rendezvény létszámát a hamis regisztrációkkal, az új foglalási díjnak köszönhetően végül majdnem 16 ezer dollárt adományoztak a pártnak - írja a V4NA. A TikTok-ot használó fiatalok közül többen is úgy gondolták, lehúzzák a résztvevők számát Staten Islanden nemrég egy republikánus rendezvényen.

Kiegészítés

Babos Tímea őszinte barátsága.

Első számú női teniszezőnk a francia Kristina Mladenovic (27) oldalán párosban diadalmaskodott a francia nemzetközi bajnokságon (Roland Garros). A kettős magyar tagja az ausztráliai duplázással már négy Grand Slam-trófeával büszkélkedhet. A Blikk Online-nak elárulta, mi a sikerük titka.

„A sikerünk kulcsa a köztünk lévő kapocs, a mostani győzelmünkben is ez játszotta a legnagyobb szerepet. Jól kiegészítjük a másikat és egymásért teniszezünk. Mi nemcsak partnerek, hanem őszintén barátok vagyunk, közös a kudarc és a győzelem is.”

Babos Tímea: „Kislányként álmodtam erről, megélni pedig egészen hihetetlen"

Első számú női teniszezőnk a francia Kristina Mladenovic (27) oldalán párosban diadalmaskodott a francia nemzetközi bajnokságon (Roland Garros). A kettős magyar tagja az ausztráliai duplázással már négy Grand Slam-trófeával büszkélkedhet. ( A legfrissebb hírek itt) Pályafutása elején gondolt rá, hogy egyszer majd négyszeres GS-győztes lesz? Babos Tímea: Nem, dehogyis!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101468/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?