Blogolj!

Közel negyedmillió budapesti kéményt ellenőriztek a fűtési szezonig

A járványhelyzet ellenére is ütemezetten halad a munkával a FŐKÉTÜSZ Kft., év végéig mindenhová eljutnak.

Illusztráció: MTI/Czeglédi Zsolt

Október 15-ig, a fűtési szezon kezdetéig 245 000 fővárosi ingatlan ellenőrzését végezték el a fővárosi kéményseprők, amely az idénre tervezett vizsgálatok háromnegyede. A többi, érintett társasházi lakás kéményellenőrzését FŐKÉTÜSZ Kft. az év utolsó három hónapjában ütemezetten, az esetlegesen változó vírushelyzethez igazodva teljesíti – közölte a társaság, mely emlékeztetett: március és július között a társaságnak szüneteltetnie kellett a kéményellenőrzéseket.

Közleményükben megjegyzik: a vírushelyzet miatt módosult az ellátási rendszer. A FŐKÉTÜSZ ütemezett módon, megrendelés nélkül kizárólag a társasházakban végzi el az ellenőrzést. A nem társasházi ingatlanok esetében az ingatlan tulajdonosának vagy használójának egyedileg kell megrendelnie a kéményellenőrzést. Amennyiben az adott ingatlan gazdálkodóval érintett, úgy kötelező megrendelni a szolgáltatást, mely fizetős, a magántulajdonú és magánhasználatú ingatlanok ellenőrzése ingyenes, azok megrendelése élet- és vagyonvédelmi okokból mindenképpen javasolt. Az ellenőrzésre vonatkozó megrendeléseket társaság telefonos ügyfélszolgálatán (06/1-999-0664) vagy online felületén (www.kemenysepro.hu) várják.

Felhívják a figyelmet: a fűtési időszakban a kémények fokozott igénybevételnek vannak kitéve. A kéményellenőrzés elvégeztetésével a fűtési rendszer használatában és a melegvíz-előállításában rejlő kockázatok (szén-monoxid visszaáramlás, kéménytűz) minimalizálhatók. A kéményellenőrzés mellett javasolt évente elvégeztetni a tüzelőberendezések karbantartását, fokozott záródású nyílászárók esetén gondoskodni kell a megfelelő levegő-utánpótlásról, illetve a mesterséges elszívást okozó háztartási eszközök (páraelszívó, szagelszívó stb.) esetében gondoskodni kell, hogy ezek a tüzelőberendezéssel egyidejűleg ne működhessenek.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101519/pics/lead_800x600.jpg
budapest,kéményellenőrzés,kéményseprés,kéményseprők
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Nem kérnek a kátyúkból – Karácsony ne a budapestieken spóroljon!

2020.11.16. 15:55
Van öt helyettese, több mint negyven tanácsadója és több mint tíz Facebook-szerkesztője. Na, azokon aztán tényleg lehetne spórolni.

A legtöbb kerületben kötelező a maszkviselés Budapesten

2020.11.12. 09:15
Bár kerületenként eltérőek lehetnek a szabályok a kötelező maszkviselést illetően, összességében egységes végeredményre jutottak az önkormányzatok.

A Fidesz Karácsonynak: nem engedhető meg, hogy tömve legyenek a buszok

2020.11.06. 09:55
Az M3-as metró felújítása ütemezésének összehangolására szólítja fel a balliberális főpolgármestert a Fidesz-KDNP budapesti képviselőcsoportja. …

Két hétig nem jár a fogaskerekű

2020.11.01. 10:15
Hétfőtől pályakarbantartás kezdődik az érintett szakaszon.

Lesújtó Kamugeri első főpolgármesteri éve

2020.10.31. 19:05
Nem kertelt Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár, kerek perec kimondta, ami a napnál is világosabb: Karácsony Gergely alaposan lejtőre állította a fővárost.

Kamugeri megint lebukott: kinek hisznek, neki vagy a Moody's-nak?

2020.10.30. 17:50
Miközben a szivárványos főpolgármester hisztizik, hogy Budapest szegény, mint a templom egere, a számok és a tények épp az ellenkezőjét bizonyítják: tele vannak …

Már hétfőtől járnak az M3-as metrót pótló járatok

2020.10.30. 16:50
Már hétfőtől, november 2-ától több olyan közösségi közlekedési járattal lehet utazni Budapesten, amelyet az M3-as metró középső szakaszának felújítása miatt az érintett …

Kamugeri benézte: vissza kell vonnia a fővárosnak a maszkhasználatról szóló rendeletét

2020.10.26. 11:50
Az ugyanis az Alaptörvénybe ütközik. Bár Budapest fura ura büszkén hirdeti, hogy a fővárosban elsők között vezették …

Orbán Viktor Wittner Máriával emlékezett meg a forradalom évfordulójáról

2020.10.23. 15:00
Természetesen Orbán Viktor is megemlékezett az 1956-os forradalom 64. évfordulójáról: a miniszterelnök október 23-án, pénteken reggel Wittner …

Átadták a 3-as metró megújult déli szakaszát

2020.10.22. 16:35
A felújított rész a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszt érinti. A felújított szakaszon csütörtök délután 17 órától utazhatnak az utasok.

Ezeket a cikkeket olvastad már?