Blogolj!

Blogstar kávéház

Csomag

Az IMF drámai leleplezése.

A magyar kabinetet idehaza számtalan bírálat érte, hogy sokszor felesleges látványberuházásokra szórta a gazdaságvédelmi pénzeket. Az IMF a kormánynál kisebb mentőcsomagot lát – mutatja be a Népszava Online.

„A magyar gazdaságvédelmi csomag költségvetési hatása nem érte el a GDP 4 százalékát, szemben a kormány által számolt 8-10 százalékkal – ez derül ki az Nemzetközi Valutaalap (IMF) most nyilvánosságra hozott európai regionális prognózisából. (AZ IMF nem értékelte külön a Magyarországot, csak egyes adatokat közölt nemzetközi összehasonlításban.) Az IMF szakértői szerint az európai kormányok (Nagy-Britannia, Németország, Lengyelország esetében) példátlan mértékű, sokszor valóban a GDP 8-10 százalékára rúgó költségvetési csomagokat vetettek be a cégek és a háztartások védelmére. Ezen csomagok célja kettős volt: az ellátás fenntartása, illetve a háztartások és a cégek csődjének elkerülése. A magyar kormányt idehaza többször számtalan bírálat érte, mondván, hogy pont nem erre koncentrált, hanem sokszor felesleges látványberuházásokra szórta a gazdaságvédelmi pénzeket.”

https://nepszava.hu/3096393_az-imf-a-kormanynal-kisebb-mentocsomagot-lat

Életmű

Donáth Anna méregdrága humora.

Donáth Anna, a Momentum sokszorosan lebukott, EP-s hazaszomorítója egy humoristát fogadott maga mellé úgynevezett „helyi asszisztensnek”, havi csekély 865 ezer forint bruttóért – fricskázza meg a Magyar Hírlap Online.

„A Ceglédi Zoltán nevű standupkomédiás munkája szövegírás, kampányötletek kieszelése, valamint az itthoni kommunikáció lesz. Annyit bántottuk a szegény, tévelygő képviselőnőt, ideje, hogy most elismerjük: ez egy valóban kreatív választás! Ceglédi humorszakértő talán tréfás rigmusokkal, kis kuplékkal találhatja meg számára a kiutat a setét rengetegből. Valahogy így: 'Nem beszéltem Jourovával, / épp túrót ettem gomolyával' Esetleg: 'Orbán nem lett diktátor, működött a parlament, / mi meg hülyék lettünk, mert az eszünk balra ment.' Egy szövegíró–humorista számára itt a perspektíva végtelen. A teljes donáthi életmű feldolgozásához persze sokkal inkább egy ókori görög tragédiaíró kellene. Újabb 865 ezer nyilván még akadna, de a jelöltek sajnos régen meghaltak. Kár…”

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20201022-egy-vicces-donath

Üzenet

Gyurcsány Ferenc egyeduralma.

Megint megmutatta Gyurcsány Ferenc a főpolgármesternek, hogy ő az egyedüli vezető a baloldalon. Most a Gyurcsány-párt, a DK XVIII. kerületi polgármesterén keresztül támadta Karácsonyt Gergelyt a biciklisávok miatt – írja az Origo.hu.

„Ellenzi a XVIII. kerületiek meghatározó többsége az Üllői úton és a Nagykörúton kialakított, a gépjárműforgalmat jelentősen akadályozó kerékpársávokat, írta a Facebook-oldalán Szaniszló Sándor polgármester. A szocialistából lett DK-s polgármester szerint a külső kerületekben élők vesztesei a sávszűkítési döntésnek. A Gyurcsány-párti polgármester azt nem mondta el, hogy miért éppen a belvárosi dugóktól meglehetősen messze lévő, relatíve kisebb forgalmú XVIII. kerületet érintik a leginkább ezek a biciklisávok, de láthatóan arról van szó, hogy Gyurcsány most már szinte heti rendszerességgel mutatja meg Karácsonynak, hogy a baloldalon ő az egyedüli vezető.”

Gyurcsány Ferenc megint üzent Karácsony Gergelynek: ő a főnök a baloldalon

Megint megmutatta Gyurcsány Ferenc a főpolgármesternek, hogy ő az egyedüli vezető a baloldalon. Most a Gyurcsány-párt, a DK XVIII. kerületi polgármesterén keresztül támadta Karácsonyt Gergelyt a biciklisávok miatt. Ellenzi a XVIII. kerületiek meghatározó többsége az Üllői úton és a Nagykörúton kialakított, a gépjárműforgalmat jelentősen akadályozó kerékpársávokat, írta a Facebook-oldalán Szaniszló Sándor polgármester.

Soroló

Az ellenzék járványügyi álhírgyártása.

Ismét a magyar járványügyi védekezést bírálta a párbeszédes Szabó Tímea no meg egyik vendége, Falus Ferenc. A politikus azt állította, az Európai Unióban Magyarországon a harmadik legmagasabb a koronavírus miatti halálozás. Ennek tételesen ellentmondanak az Egészségügyi Világszervezet adatai. Eszerint arányaiban, a lakosságszámhoz viszonyítva Magyarországon harmadannyian haltak meg a járványban, mint az uniós átlag – így a Hirado.hu.

„Vagyis a volt tiszti főorvos úgy állítja azt, hogy a védekezés összeomlott, hogy ő is megjegyzi: az adatok és a tesztek hibáival kapcsolatos hírek akár városi legendák, vagyis kitalációk is lehetnek. Falus Ferenc ilyen – általa is városi pletykának nevezett értesüléseket emlegetett szerdán is. Az ellenőrizetlen információk mégsem akadályozták meg abban, hogy ítéletet mondjon a kormány járványkezelő intézkedéseiről. Bár a kormány a hivatalos adatok alapján folyamatosan cáfolja az ellenzéki politikus kijelentéseit, Szabó Tímea kedden ismét odáig ment, hogy hazánkat a legrosszabban teljesítő országok közé sorolta.”

Az ellenzék továbbra is álhírek gyártásával „veszi ki a részét" a védekezésből

Ismét a magyar járványügyi védekezést bírálta a párbeszédes Szabó Tímea. A politikus azt állította, az Európai Unióban Magyarországon a harmadik legmagasabb a koronavírus miatti halálozás. Ennek tételesen ellentmondanak az Egészségügyi Világszervezet adatai. Eszerint arányaiban, a lakosságszámhoz viszonyítva Magyarországon harmadannyian haltak meg a járványban, mint az uniós átlag - hangzott el az M1 Híradójában.

Izgalom

Peller Mariann spirituális szerelme.

Hamarosan megjelenik Peller Mariann regénye, aki most izgalmas részleteket osztott meg a könyvéről – számol be róla a Blikk Online.

„Mariann a közösségi oldalán tudatta rajongóival, hogy elkészült a regénye, amely hamarosan nyomdába kerül. A műsorvezető elárulta, új könyve egy szerelmes történet, amibe némi spiritualitást is csempészett. 'Ez a négy hónap, míg rajtam keresztül világra jött a történet, életem legerősebb spirituális élménye volt, de az utórengések még most is tartanak, sőt, azzal, hogy novemberben a kezemben tarthatom a könyvet, újult erővel törnek fel! Izgatott vagyok, kíváncsi és boldog. Alig várom, hogy megmutathassam a borítót is!' – írta Insta-bejegyzésében.”

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/peller-mariann-uj-konyv/t2363n2

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101618/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?