Blogolj!

Blogstar kávéház

Bővülés

A Fidesz toronymagas előnye.

Őrzi vezető pozícióját a Fidesz, támogatottsága a teljes népességen belül 32 százalék – a Magyar Hírlap Online szerint ez derült ki a Závecz Research Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

„A biztos pártválasztóknál a Fideszt 49, a DK-t 17, a Jobbikot és a Momentumot 10-10 százalék támogatja a Závecz legfrissebb adatai szerint. Az elkötelezett szavazóknál az MSZP 6, a Mi Hazánk, az LMP, a Kétfarkú Kutyapárt és a Párbeszéd 2-2 százalékot ér el. A biztos pártválasztók körében augusztus óta nem csökkent a Fidesz-tábor, aminek az az oka, hogy szavazói az átlagosnál jóval aktívabbak. Az intézet emlékeztet rá hogy a koronavírus-járvány első hulláma idején nőtt a Fidesz-tábor. Akkor különösen a vidéki városokban, a diplomásoknál és a 40 év alattiaknál volt látványos a bővülés. A vidéki városokban és Budapesten is 8 százalékponttal lett kisebb a Fidesz-tábor mérete, miközben a falvakban 2 százalékponttal erősödött a kormánypárt. A változások miatt jelenleg településtípus szerint nem egyenletes a Fidesz beágyazottsága (Budapesten 26, a vidéki városokban 31, a falvakban 37 százalékos).”

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20201022-orzi-vezeto-poziciojat-a-fidesz

Gyűlés

Gyurcsányék szuperterjesztő gócpontja.

Szuperterjesztő gócpont alakulhat ki a baloldali pártok tüntetése miatt Budapesten – állítja az Origo.hu.

„A koronavírus-járvány elleni védekezést teljesen figyelmen kívül hagyva tüntetést tart október 23-án a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal. Az akciójukkal egyrészt több ezer ember egészségét veszélyeztetik, másrészt pedig a baloldal ismét bebizonyítja, hogy számára fontosabb a kormány elleni harc, mint a vírus elleni védekezés. A kormány a felelős magatartást és a szakemberek véleményét követve október 23-án egyetlen tömegrendezvényt sem tart. A baloldali felvonulás miatt szuperterjesztő gócpont alakulhat ki a fővárosban. Ahogy ez történt több külföldi tüntetés után. A demonstrációról megpróbálták elhitetni, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai szervezik, de egy birtokunkba jutott meghívóból kiderült, az a Gyurcsány Ferenchez közel álló szervezet áll mögötte, amely a 2019-es baloldali fővárosi előválasztást szervezte. Vagyis ismét bebizonyosodott, a Színművészeti körüli akciók mögött a baloldal és Gyurcsány áll.”

https://www.origo.hu/itthon/20201021-oktober-23-tuntetes-szfe-baloldali-partok-koronavirus.html

Üzenet

A tömegrendezvények veszélyforrása.

A kormány nem támogatja a tömegrendezvényeken való részvételt – írja a Hirado.hu.

„A kormány Facebook-oldalán közleményt adott ki arról, hogy nem ajánlja a tömegrendezvényeken való részvételt, mert a szociális távolságtartás szabályai nem tarthatók be.”

https://hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2020/10/22/a-kormany-nem-tamogatja-a-tomegrendezvenyeken-valo-reszvetelt

Sokszorozódás

A COVID-ellátás fullra járása.

A győri megyei kórház esete mutatja mennyivel súlyosabb a járvány második hulláma: míg márciustól augusztusig ide kerülő 44 covidos betegből négy halt meg, addig a második periódusban szeptembertől október közepéig a 296 páciensükből 59-et elveszítettek – foglalja össze a Népszava Online.

„Jobb nem behúzni ezt a betegséget – fogalmazott az IME egészségügyi szakkonferencián Lakatos Botond főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet munkatársa. S hogy mennyire komolyan beszél azt a leglátványosabban néhány előadással később Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa igazolta. Ő arról beszélt, hogy az elmúlt tíz hónapban az egyre szaporodó súlyos esetek hogyan alakították át intézményét járványkórházzá, amelyben mostanra az ellátás 'fullra jár.' Intézménye öt megye ellátóközpontja lett, a legsúlyosabb esetek kerülnek ide. Az ellátást igénylők száma a tavaszi legrosszabb napokhoz képest megsokszorozódott. Míg az első hullámban (augusztus 31-ig) napi 17 fertőzött volt a napi átlag, mostanra ez 81 beteget jelent és van olyan nap is, amikor 152 covidos érkezik a járványügyi szakambulanciájukra. Egy teljes járványügyi ellátórendszert kellett megszervezniük, mostanra 212 ágyon, a kórház kapacitásának húsz százalékán kezelnek ilyen beteget. Ellátásukhoz az intézményen belül 441 embert irányítottak át, és további 45 orvost, ápolót kaptak más intézményekből. A főigazgató szerint még ezzel együtt sem úszhatták meg, hogy a covidos ellátásban dolgozó munkatársaik ne vegyenek részt az egyéb osztályok feladataiban is. Mind súlyosabb esetek kerülnek hozzájuk. A fertőzöttek között egyre több az ötven feletti, s az elmúlt hat hétben lélegeztető gépre került 65 betegből 36-ot sikerült levenni.”

https://nepszava.hu/3096487_most-nem-allunk-tul-jol-az-emelkedes-dramai-ez-a-tendencia-messze-mas-mint-tavasszal

Sláger

Istenes Bence és Csobot Adél harmóniája.

Parádés videót töltött fel Instagram-oldalára Istenes Bence, amelyben megmutatja, hogy telik náluk egy autóút Csobot Adéllal – így a Blikk Online.

„Egy percig sem unatkozhat egymás mellett Csobot Adél és Istenes Bence, legalábbis a műsorvezető legfrissebb Instagram posztja alapján! A sztárpár most egy autóútjukat vette videóra, ahol egymással viccelődve, vagy épp hangosan énekelve múlatják az időt: 'Minden utunk egy Carpool Karaoke' – írta a bejegyzéshez Bence, utalva a népszerű amerikai műsorra, James Corden autós-éneklős showjára, amelyhez hasonlóan náluk is előkerültek a legkülönfélébb slágerek, amelyeket teljes átéléssel adtak elő mindketten. Természetesen a követők odavoltak az egyszerre humoros és aranyos videóért, amelyen látszik, milyen boldog és harmonikus párt alkot az Álarcos énekes két sztárja.”

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/istenes-bence-csobot-adel-carpool-karaoke-vezetes/76b0lmm

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101652/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?