Blogolj!

Blogstar kávéház

Rigmus

Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete.

Több tízezer ember vett részt a Színház- és Filmművészeti Egyetem tüntetésén pénteken. A miniszterelnöknek is üzentek – tudósít a Népszava Online.

„Vilmos Noémi Orbán Viktor miniszterelnököt szólította meg beszédében, és azt üzente a kormányfőnek, hogy ha egy sikeres országot akar vezetni, ne vegye le a szemét az országról, amit vezetni akar. – Ennyi ember hangja talán végre elér önhöz – tette hozzá. Őt követték a Titkos Egyetem összegyetemi közösség tagjai. Az egyik hallgató elmondta, hogy neki most nem itt kellene lennie, inkább az egyetemi tanulmányaival kellene foglalkoznia. Mégis itt vannak, és addig itt lesznek, amíg nem hagyják őket a nagy művészek örökségéhez méltóan tanulni és tanítani. Egy másik hallgató arról beszélt, hogy minőségi felsőoktatást akarnak, de arra csak autonóm intézményekben van lehetőség, amit a hatalom nem enged. – Legyen a tudás érték, a beszéd párbeszéd, és az egyetem szabad – hangzott el, amit újra a 'Szabad ország, szabad egyetem' rigmus követett. Ezután a diákok 1956-os eseményeket idéztek fel színpadi játékban.”

„Ennyi ember hangja talán végre elér önhöz" - Orbánnak is üzentek az SZFE-tüntetésen

Több tízezer ember vett részt a Színház- és Filmművészeti Egyetem tüntetésén pénteken. Vonulásos demonstrációt tartottak október 23-án a Színház- és Filmművészeti Egyetem polgárai Mindannyiunk szabadsága - megemlékezés '56-ról címmel, a szellemi szabadság jegyében. A résztvevők a Műegyetem rakparton kezdtek gyülekezni 16 óra előtt, onnan indultak az Uránia elé.

Komorság

Október 23-a megsebzettsége.

A világjárvány a megemlékezésekre is rányomta bélyegét – írja a Hirado.hu.

„A járvány miatt idén rendhagyó módon telt a nemzeti ünnep. Korábban az operatív törzs azt kérte a programok szervezőitől, hogy vegyék figyelembe a kialakult helyzetet. A központi események közül csak az ünnepélyes zászlófelvonást tartották meg, de vidéken is a szokásosnál jóval kevesebb megemlékezést tartottak – közölte az M1 Híradója.”

Furcsa ünnep - a világjárvány a megemlékezésekre is rányomta bélyegét

A járvány miatt idén rendhagyó módon telt a nemzeti ünnep. Korábban az operatív törzs azt kérte a programok szervezőitől, hogy vegyék figyelembe a kialakult helyzetet. A központi események közül csak az ünnepélyes zászlófelvonást tartották meg, de vidéken is a szokásosnál jóval kevesebb megemlékezést tartottak - közölte az M1 Híradója.

Veszély

A tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége.

Mindenkinek a saját felelőssége tüntetni, de a szervezőké fokozottabb, hiszen szuperterjesztő gócpontok alakulhatnak ki – mutatja be az Origo.hu.

„Néhány héttel ezelőtt Anthony Fauci, a Fehér Ház korábbi egészségügyi tanácsadója, az őszi, téli időszakot a legveszélyesebbnek nevezte a Covid-19 vírus terjedése kapcsán tömegrendezvények tekintetében. Függetlenül attól, hogy a baloldali Demokrata Párt e téren kettős beszédet folytat – hiszen a Black Lives Matter-tüntetések kapcsán nem szorgalmazták a demonstrációk beszüntetését – kétségtelen tény, hogy az orvosszakmai körökben legelterjedtebb nézet jelenleg az Egyesült Államokban, hogy a fertőzés tovább terjedése tömegben különlegesen szignifikáns méreteket ölt. Ashish Jha, a Harvard Global Health Institute igazgatója, arra hívta fel a figyelmet, hogy a nagygyűlésszerű események 'rendkívül veszélyesek' mind a részvevők, mind a szeretteik számára. A dolog jelentőségét csak fokozza, hogy a politikai tömegrendezvények részvevőit a regisztrációval egyidejűleg egy lemondó nyilatkozat aláírására is kötelezhetik, amelyben a résztvevő önként vállalja a koronavírussal történő megfertőződés esetleges kockázatát, a felmerülő kárigényét a szervezők irányába pedig nem peresíti. Az esetleges korlátozó intézkedések arányossága esetén nem sérülnek alapjogok, a magyarországi gyakorlat is ebbe az irányba mutat.”

Az október 23-i tömegrendezvények lázítóinak súlyos felelőssége

Néhány héttel ezelőtt Anthony Fauci, a Fehér Ház korábbi egészségügyi tanácsadója, az őszi, téli időszakot a legveszélyesebbnek nevezte a Covid-19 vírus terjedése kapcsán tömegrendezvények tekintetében. Függetlenül attól, hogy a baloldali Demokrata Párt e téren kettős beszédet folytat - hiszen a Black Lives Matter-tüntetések kapcsán nem szorgalmazták a demonstrációk beszüntetését - kétségtelen tény, hogy az orvosszakmai körökben legelterjedtebb nézet jelenleg az Egyesült Államokban, hogy a fertőzés tovább terjedése tömegben különlegesen szignifikáns méreteket ölt.

Indok

A koronavírus szélsőséges tombolása.

Kiterjesztették a kijárási tilalmat Franciaországban. A lakosság kétharmada, negyvenhatmillió ember csak kivételes esetekben léphet az utcára éjjel, miután a járvány szélsőségesen magas szintet ért el – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„Az ország száz megyéjéből ötvennégyre kiterjesztette a francia kormány az éjszakai kijárási tilalmat legalább hat hétre – ezt Jean Castex miniszterelnök jelentette be csütörtök este tartott sajtótájékoztatóján. A korlátozás – amely szombattól lép érvénybe – összesen negyvenhatmillió embert érint, vagyis a lakosság mintegy kétharmadát. Castex a döntést azzal indokolta, a járvány szélsőségesen magas szintet ért el.”

Kiterjesztették a kijárási tilalmat Franciaországban

Az ország száz megyéjéből ötvennégyre kiterjesztette a francia kormány az éjszakai kijárási tilalmat legalább hat hétre - ezt Jean Castex miniszterelnök jelentette be csütörtök este tartott sajtótájékoztatóján. A korlátozás - amely szombattól lép érvénybe - összesen negyvenhatmillió embert érint, vagyis a lakosság mintegy kétharmadát. Castex a döntést azzal indokolta, a járvány szélsőségesen magas szintet ért el.

Imitáció

Radics Gigi boldogságos babaszobája.

Sosem érezte még ennyire boldognak magát Radics Gigi (24), akinek három hete született meg tündéri kislánya, Bella – számol be róla a Blikk Online.

„– Nem vagyok nagyon szigorú, de próbálok valamilyen időbeosztást követni, mert szerintem a rendszeresség Bellának és nekünk is fontos. Ilyen például az esti fürdetés. Mostanában a picinek gyakran fáj a hasa, ez néha felülírja a rutint, de alapvetően mindig evés után én fürdetem Bellát. Ha Áron itthon van, akkor természetesen ő is szeret ott lenni, amikor a kislányunk pancsol – folytatta Gigi. Az énekesnő félt attól, hogy milyen alvó lesz kislánya, ám szerencsére ezzel sincs gond. – Sok rémtörténetet hall az ember, hogy nem akar aludni a baba, vagy éjjel rengetegszer felébred, lekopogom, nálunk ez nem így van. Bellának külön szobája van, nem velünk alszik, ezt az első perctől kezdve tudtam, hogy így szeretném. Esténként énekelek a lányomnak, már felismeri a hangomat, egyre érdeklődőbb. Nemrég vettünk egy Moonie altató nyuszit, ami utánozza az anyaméh hangját, de patakcsobogást és vízesést is imitál, ami nagyon megnyugtatja Bellát, jól alszik tőle.”

Majd kicsattan a boldogsától: Radics Gigi megmutatta a kis Bella babaszobáját

Az énekesnőnek van segítsége is, hiszen vőlegénye, Mikus Áron (26) minden a babával kapcsolatos feladatból kiveszi a részét. Ráadásul Gigi szülei közel laknak hozzájuk, így édesanyja is gyakori vendég náluk. A babaszoba is időben elkészült, amelybe be is kukkanthatnak most a Blikk olvasói.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101700/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?