6268 fertőzött, 152 halott
Szombatra elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. Ez a szomorú szám új, negatív rekordot jelent a napi halálozások tekintetében.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Beruházás

A magyar MotoGO-álom milliárdjai.

További 800 milliót tesznek a hajdúnánási 65 milliárdos MotoGP-beruházáshoz. Ingatlanvásárláshoz kell a pluszforrás, amelynek elköltésével Mager Andrea tárca nélküli minisztert bízták meg – számol be róla a Népszava Online.

„A Népszava még júniusban számolt be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter bejelentéséről, amely szerint a magyar kormány 'korszerű, multifunkciós, gazdaságosan üzemeltethető versenypályát' épít Hajdúnánás külterületén, amely alkalmas lesz egyebek mellett a Forma-1 motoros megfelelője, a világ első számú gyorsaságimotoros versenysorozata, a MotoGP futamainak befogadására is. Azt az mfor.hu írta meg szeptemberben, hogy Hajdúnánáson a kormánypárti és az ellenzéki képviselők is elfogadták, hogy a kormány 65 milliárd forintból MotoGP-pályát építsen. Erre a célra egy céget is alapítottak Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. néven debreceni székhellyel. 2021-ben már jelentős forrást igényel az építkezés és annak előkészítése, ezzel összefüggésben 20,4 milliárd forintot fognak a jelenlegi tervek szerint elkölteni. Jövőre a beruházás csaknem harmadát, 20,4 milliárd forintot terveznek elkölteni a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait ellensúlyozó, a gazdaság talpra állását szolgáló Gazdaságvédelmi Alapból. A leendő pályán már 2023-ban versenyt rendeznének.”

További 800 milliót tesznek a hajdúnánási 65 milliárdos MotoGP-beruházáshoz

A hazai deviza az év eleje óta kilenc százalékkal gyengült, ami a legnagyobb esés a régióban. Veszélyes gyakorlatot folytat az MNB. Az MNB célja, hogy alacsony kamatkörnyezettel támogassa a beruházásokat. A bizonytalanság és az alacsony kamat kombinációja azonban megviseli a forint árfolyamát, az egyre gyengülő deviza viszont az inflációt hajtja fölfelé.

Düh

Hadházy Ákos számkivetettsége.

Tüntetést szervezett október 23-án Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a köztévé elé, volt LMP-s társával, Szél Bernadett-tel együtt. Sikeresnek nehezen nevezhető az akció: talán ha százan lehettek – tekint vissza a Magyar Hírlap Online.

„Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők mondtak beszédet alig több, mint száz tüntető előtt az MTVA Kunigunda utcai székházánál. A demonstráció nem tartott tovább egy óránál. Az autós blokádként meghirdetett eseményre nagyjából száz kocsi érkezett. A baloldal azóta dühös Hadházyra, amióta a borsodi vereség után nyilvánosságra hozta, hogy tudott a saját, bukott jelöltjük súlyos korrupciós ügyeiről, ezt elmondta a baloldali pártvezetőknek – Gyurcsánynak, Karácsonynak, Fekete-Győrnek is –, de azok nem csináltak semmit.”

Teljes érdektelenség Hadházy autós tüntetésén

Tüntetést szervezett október 23-án Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a köztévé elé, volt LMP-s társával, Szél Bernadett-tel együtt. Sikeresnek nehezen nevezhető az akció: talán ha százan lehettek Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők mondtak beszédet alig több, mint száz tüntető előtt az MTVA Kunigunda utcai székházánál. A demonstráció nem tartott tovább egy óránál.

Fenyegetés

Joe Biden időskori leépülése.

Lehet-e egy olyan ember az Egyesült Államok elnöke, aki esetleg időskori leépülésben szenved? – teszi fel a kérdést összeállításában az Origo.hu.

„Péntek este megtartották az utolsó vitát a korábbi alelnök, a demokraták jelöltje, Joe Biden és az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump között, amelyet a legtöbb szakértő szerint az utóbbi megnyert. Ezzel a választás hajrájába érkeztünk, hiszen már csak másfél hét maradt arra, hogy a jelöltek minél több szavazót állítsanak az oldalukra a november 3-i voksolásig. A legfrissebb adatok szerint Bidennél az előny, azonban a demokrata jelölt sokak szerint olyan rossz szellemi állapotban van, hogy nem alkalmas az ország irányítására. Emellett az utóbbi időben olyan aggasztó információk is napvilágot láttak, miszerint Joe Biden fia, Hunter külföldi kormányoktól fogadott el több millió dolláros összegeket, ebből pedig a demokrata jelölt is profitálhatott. Joe Biden most éppen azzal fenyeget, hogy teljesen átalakítja az olajipart, ezzel tízmillió állást szüntetne meg.”

Lehet-e egy olyan ember az Egyesült Államok elnöke, aki esetleg időskori leépülésben szenved?

Donald Trump sikerével zárult a második elnöki vita, ahol a legfőbb vitapontokat Kína, a koronavírus-járvány kezelése, az ország újbóli megnyitása és Hunter Biden, a demokrata elnökjelölt fiának kiszivárgott levelezései szolgáltatták. Az utóbbi azért is fontos, mert az Egyesült Államokban egyre inkább tartanak attól, hogy az idei elnökválasztásba beleszólhatnak külföldi hatalmak.

Harc

Európa koronavírus-fáradtsága.

A koronavírus-járvány második hullámában folyamatosan emelkedik a fertőzöttek életkora, így várhatóan sajnos még több ember fog kórházba és intenzív osztályra kerülni, miközben az egész kontinensen romlik a helyzet – elemez Szlávik János főorvos a Hirado.hu cikkében.

„A főorvos szerint nehéz megjósolni a járvány végét, ezért az egyetlen dolog, amit addig tehetünk, az a védekezés, majd jelezte: 'senki nem tudja megmondani', hogy mikor indul csökkenésnek az esetszám. Rámutatott: egész Európában megfigyelhető, hogy az emberek belefáradtak az állandó korlátozásokba és a szigorú maszkhasználatba. 'Ez ellen harcolni kell és elmagyarázni, hogy tartsanak ki még egy darabig, hiszen a védőoltás már karnyújtásnyi közelségbe került' – hangoztatta.”

Egész Európa belefáradt?

A koronavírus-járvány második hullámában folyamatosan emelkedik a fertőzöttek életkora, így várhatóan sajnos még több ember fog kórházba és intenzív osztályra kerülni - mondta a Dél-pesti Centrum kórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa szombaton a közmédiának.

Hatás

Demi Rose kibuggyanó bájai.

Vadító bikinis fotóval lepte meg rajongóit Demi Rose. A Blikk Online úgy fogalmaz, nem könnyű a gigamelleket a melltartóba gyömöszölni.

„Micsoda bombanő! A fiatal kebelcsoda elképesztően szexi fotón mutatta meg, miért is vannak érte odáig is vissza a férfiak szerte a világon. Demi egy aprócska bikinit húzott magára, a melltartórész pedig épphogy meg tudja tartani a szépség kibuggyanó, hatalmas bájait. A dögös kép láthatóan megtette a hatását, többmilliós követőtábora nem győzi dicsérni Demi fantasztikus alakját.”

Nem könnyű a gigamelleket a melltartóba gyömöszölni: Demi Rose-nak például így sikerült - fotó

Vadító fotóval lepte meg rajongóit Demi Rose: ettől a bikinis fotótól konkrétan leesett az állunk.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101725/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?