Blogolj!

Blogstar kávéház

Provokáció

A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei.

A magyar társadalom nem ül fel a mesterséges megosztási kísérleteknek, a koronavírus-járvány első és második hulláma során is fegyelmezetten viselkedik – hangsúlyozza a Magyar Hírlap Online-nak Deák Dániel politikai elemző. Beszél a DK-s áramlopásról és a Soros-szervezetek által támogatott demonstrációkról is.

„Deák Dániel kifejtette: miután súlyos vereséget szenvedett a szerencsi időközi választáson a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali összefogás, a 'forró ősz' kiprovokálásában láthatják a kiutat. Így akarják elkeseredett szavazóikat felrázni. Az elmúlt években a hazai baloldali csoportok a forradalomcsinálás nemzetközi receptjeit elsajátították, erre példa az SZFE körüli felhajtás is, amelyet látszólag egyetemi diákok szerveztek, azonban arra rátelepedve a parlamenti ülésteremben és Budapest utcáin zajlott 2018-as eseményekhez hasonlóan újra erőszakos kormányellenes tiltakozásokat akarnak szervezni. A politológus szerint azonban a magyar kormány mindig jól kezelte a Soros-féle szervezetek által is támogatott provokációkat, így miután a várakozásaik ellenére sem került sor rendőri közbeavatkozásra, rövid időn belül kifulladtak ezek a próbálkozások.”

Baloldali álhírkeltés és provokációk

A baloldal a koronavírus-járvány kezdete óta hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb álhírekkel igyekszik rombolni az ország politikai stabilitását, illetve a járványügyi intézkedésekbe vetett társadalmi bizalmat - mondta lapunknak Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Lázadás

Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája.

Miközben Nyugat-Európában egyre drámaibb a járványhelyzet, több országban a kétségtelenül felelőtlen emberek tüntetnek a szigorítások ellen – foglalja össze az Origo.hu.

„Vasárnapra virradó éjszaka utcai csatatérré változott Róma belvárosának legnagyobb tere, a Piazza del Popolo is, ahol jobboldali csoportok a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom ellen tüntettek. Az Új Erő nevű mozgalom az 'egészségügyi diktatúra' és a Rómában éjféltől reggel öt óráig tartó kijárási tilalom ellen tiltakozott. A tetőtől talpig feketébe öltözött, arcukat eltakaró tüntetők pontosan éjfélkor zöld, fehér, piros színű tűzijátékkal indítottak, majd rátámadtak a rendőrökre. Füst- és papírbombákat dobáltak, járműveket rongáltak meg, az utcai összetűzések több mint egy órán keresztül tartottak, és a város több kerületére átterjedtek, ahol fiatalok kövekkel támadtak az utcákat a korlátozások miatt lezáró rendőrökre vagy rollereket hajítottak rájuk. Nápolyban is hasonlóan erőszakos tüntetések voltak. Szombaton Londonban is demonstráltak a szigorítások ellen.”

Drámai betegrekord Franciaországban, Belgium szinte visszatért a tavaszi zárlathoz, több országban pedig az emberek felelőtlensége okoz külön veszélyt, erőszakosan tüntetnek a szigorítások ellen

A legfrissebb, vasárnap reggeli adatok szerint a járvány kezdete óta 42 613 522 ember fertőződött meg koronavírussal, a halálos áldozatok száma pedig elérte az 1 149 781 főt. A második hullám a tavaszi időszaknál is erőteljesebben érinti Európát, aminek következtében egyre több ország vezetett be szigorításokat.

Láng

A nemzeti régiók rejtett erőforrásai.

A koronavírus-járvány miatt korlátozottabb lehetőségekkel, de idén is megtartották Székelyföld autonómiájának napját. Most is őrtüzek gyúltak Székelyföldön és Magyarországon. Sok helyen egy gyertya meggyújtásával fejezték ki támogatásukat a székely autonómia mellett – tudósít a Hirado.hu.

„Százak gyűltek össze zászlókkal és transzparensekkel Sepsiszetgyörgyön a Székely autonómia napján. Miután beesteledett fáklyával gyújtották meg az őrtüzet, amely több méter magasan lángolt a város határában. Közben óriási lánggal égett a máglya Makfalva egyik domboldalában is. A helyiek körbeállták a tüzet, így énekelték el a magyar és a székely himnuszt is. Azt mondták: az a céljuk, hogy a távolból is lássák, a nemzeti régiók nem a fejlődés kerékkötői, hanem Európa rejtett erőforrásai.”

Ismét égtek az őrtüzek Székelyföld autonómiájáért

A koronavírus-járvány miatt korlátozottabb lehetőségekkel, de idén is megtartották Székelyföld autonómiájának napját. Most is őrtüzek gyúltak Székelyföldön és Magyarországon. Sok helyen egy gyertya meggyújtásával fejezték ki támogatásukat a székely autonómia mellett. Egyúttal a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésre is felhívták a figyelmet. Az aláírásgyűjtés november 7-ig tart - hangzott el az M1 Híradója.

Szavazás

Zacher Gábor kőkemény kirohanása.

A neves toxikológus szerint komoly szigorításokra, iskolabezárásra, idősávos vásárlásra és sokkal több tesztelésre lenne szükség, ma viszont politikai alapon zajlik a járványkezelés – olvasható a Népszava Online-on.

„Éles kritikát fogalmazott meg a kormány óvintézkedéseivel szemben Zacher Gábor. A toxikológus az ATV Civil a pályán című műsorában arról beszélt, tudja, hogy a mérlegnek két oldala van, egyik oldalon a gazdaság, másikban az egészségügy van, de ő az egészségügyre szavaz. Emiatt szerinte Magyarországon szigorításokra lenne szükség. 'Kijárási korlátozás, idősávos vásárlás, iskolák bezárása, sokkal több tesztelés…' – ezeket az intézkedéseket tartaná célravezetőnek a szakember, aki a járványkezelést szakmai kérdésnek tartja, ugyanakkor szerinte ez ma politikai alapon történik.”

Zacher Gábor: politikai alapon zajlik a járványkezelés

A neves toxikológus szerint komoly szigorításokra, iskolabezárásra, idősávos vásárlásra és sokkal több tesztelésre lenne szükség. Éles kritikát fogalmazott meg a kormány óvintézkedéseivel szemben Zacher Gábor. A toxikológus az ATV Civil a pályán című műsorában arról beszélt, tudja, hogy a mérlegnek két oldala van, egyik oldalon a gazdaság, másikban az egészségügy van, de ő az egészségügyre szavaz.

Ölelés

Weisz Fanni könnyes hazatérése.

Öt hosszú évig lánya nélkül élte mindennapjait Weisz Fanni (28) édesanyja, Léránt Ágnes, aki nem merte elhinni, hogy visszakaphatja gyermekét. A csodálatos hazatérés részletei a Blikk Online-on.

„– Nagyjából egy éve jött el az a pont, amikor nem bírtam tovább. Írtam anyunak, hogy szeretném meglátogatni. Amikor ott álltam az ajtó előtt, olyan hevesen vert a szívem, hogy azt hittem, rosszul leszek. Bekopogtam, és féltem, hogy mi történik. Felpofoz? Kiabálni fog velem? Elküld? De amint meglátott, elsírta magát, ahogyan én is, és végül csak hosszasan öleltük egymást. Utána a nagyszüleimhez mentem. Amikor megláttam őket, elszégyelltem magam. Hogyan tehettem meg velük, szegény papával és mamával, hogy évekig feléjük sem néztem? A megbocsátás könnyen ment. Fanni elmondása szerint neki nem is volt miért, hiszen szerettei sosem tettek ellene semmit, az ő vétke pedig pillanatok alatt feledésbe merült. – Csak remélni tudtam, hogy anyu megbocsát, és hogy tényleg elhiszi, hogy soha többet nem fordítok hátat neki – magyarázta Fanni.”

"Jóvá akarom tenni a történteket" - Öt év után visszatalált Weisz Fanni az édesanyjához

Budapest - Mi lehet fájdalmasabb egy édesanya számára, mint amikor egyik napról a másikra megszakad a kapcsolata imádott lányával? Évekig nem tudni semmit róla, csupán a közösségi oldalát vagy a híreket követve teheti fel magának a kérdéseket: vajon jól van, egészséges, boldog?

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/101774/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?