Blogolj!

Blogstar kávéház

Követség

Magyarország vakcinaéhsége.

Elemi érdekünk, hogy bárhol találják meg a koronavírus ellenszerét, a vakcinát, abból Magyarország kapjon – idézi az Origo.hu a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárát.

„Menczer Tamás elmondta, hogy természetesen minden vakcinaprojektet figyelnek, az uniós projekt mellett figyelik Kínát és Oroszországot is. Kínában három vakcinagyártóval áll kapcsolatban a magyar kormány, Oroszországban pedig két projektet figyelnek. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy 'a nagyköveteink mindenhol ott vannak', nagy tempóban dolgoznak, folyamatosan tárgyalnak. Mindent megteszünk azért, hogy ha Keleten gyorsabban találják meg a vakcinát, akkor abból Magyarország az elsők között részesülhessen – fűzte hozzá.”

Elemi érdekünk, hogy Magyarország a lehető leghamarabb kapjon vakcinát

"Elemi érdekünk", hogy bárhol találják meg a koronavírus ellenszerét, a vakcinát, abból Magyarország kapjon - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára Facebook-oldalára feltett videójában péntek délután. Menczer Tamás elmondta, hogy természetesen minden vakcinaprojektet figyelnek, az uniós projekt mellett figyelik Kínát és Oroszországot is.

Álláspont

A távoktatás hangos követelése.

Petíció indult azért, hogy rendelje el a kormány a távoktatást. Az aláírók azt kérik, hogy az alsós tagozatokon kívül függesszék fel a személyes oktatást – tudósít a Népszava Online.

„Petíció indult azért, hogy rendelje el a kormány a digitális oktatást a felsőoktatási intézményekben és középiskolákban, valamint az általános iskolák felső tagozatában. 'Kérjük Magyarország Kormányát, hogy sürgősen tegyen a tavaszihoz hasonló lépéseket a vírus oktatási intézményekben való terjedésének megfékezése érdekében' – írták a kezdeményezők. Azt kérik, hogy az alsós tagozatokon kívül függesszék fel a személyes oktatást, az alsósoknak pedig biztosítsanak megfelelő biztonságú oktatást, amennyiben számukra nem megfelelő a digitális tanrend. Álláspontjuk szerint a járványhelyzet indokolja a távoktatás elrendelését.”

Petíció indult azért, hogy rendelje el a kormány a távoktatást

A miniszterelnök erőset mondott a Bush-szobor avatásán: megszállási emlékműnek nevezte a szovjet győzelmi obeliszket. Nem is kellett sokat várni az orosz válaszra. "Durván kiforgatta a történelmi igazságot" Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a "szovjet megszállás emlékművének" nevezte a budapesti Szabadság téren felállított obeliszket, Moszkva fellép a "történelemhamisítás" ellen - közölte az orosz külügyi szóvivő az MTI szerint.

Botrány

Niedermüller Péter kínos menekülése.

A Hirado.hu szerint Gyurcsányék erzsébetvárosi polgármester szánalmas kerüli véleményalkotást az áramlopási ügyről.

„Másodszor is hiába hívták élő stúdióbeszélgetésre Niedermüller Péter fővárosi polgármestert a közmédiába, hogy a kerületében történt áramlopási ügyről kérdezzék, ezúttal is elutasította. A Gyurcsány-párti politikus egyik beosztottja hónapokig üzemeltethetett illegálisan nagy teljesítményű számítógépeket az irodájában, de a botrány kirobbanása óta a polgármester nem akar válaszolni az ezzel kapcsolatos kérdésekre – hangzott el az M1 Híradójában.”

Másodszor is visszautasította Niedermüller, hogy nyilatkozzon az áramlopási ügyről

Immár másodszor is hiába hívták élő stúdióbeszélgetésre Niedermüller Péter fővárosi polgármestert a közmédiába, hogy a kerületében történt áramlopási ügyről kérdezzék, ezúttal is elutasította. A Gyurcsány-párti politikus egyik beosztottja hónapokig üzemeltethetett illegálisan nagy teljesítményű számítógépeket az irodájában, de a botrány kirobbanása óta a polgármester nem akar válaszolni az ezzel kapcsolatos kérdésekre - hangzott el az M1 Híradójában.

Ígéret

Az amerikai bevándorláspolitikai fordulatai.

A Migrációkutató Intézet aktuális gyorselemzésében az amerikai bevándorláspolitika jövőbeli kilátásait tekinti át az elnökválasztás tükrében – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„A kampányt egyértelműen a COVID-járvány, az amerikai gazdaság helyzete és az országon végigsöprő erőszak- és tüntetéshullám uralta, az elmúlt hetekben azonban előkerült a bevándorlás kérdése is. Az elemzés szerint ez nem meglepő, hiszen a multikulturális és hagyományos bevándorlási célpontot jelentő Egyesült Államokban közel 45 millió külföldön született személy él, akik közül minden negyedik (kb. 11 millió) illegális bevándorlónak minősül. A rendelkezésre álló információk alapján Joe Biden migrációs álláspontja illeszkedik a korábban megszokott megengedőbb demokrata párti megközelítésbe, míg Donald Trump megválasztása esetén folytatná az illegális bevándorlás elleni küzdelmet. Bár az elnök nem tudta maradéktalanul megvalósítani 2016-os kampányígéreteit, több intézkedésével sikerült fékeznie a latin-amerikaiak illegális beáramlását. Miközben az alkotmányos és politikai rendszer komoly akadályt állíthat a következő elnök elképzeléseinek megvalósítása elé is, a latin-amerikai országok kivándorlási hajlandóságát ismerve egyáltalán nem mellékes, hogy milyen bevándorlási álláspontot elfoglaló személy nyeri majd el az amerikai választók bizalmát – írják.”

Bevándorlás újratöltve - mi várható az amerikai elnökválasztás után?

A kampányt egyértelműen a COVID-járvány, az amerikai gazdaság helyzete és az országon végigsöprő erőszak- és tüntetéshullám uralta, az elmúlt hetekben azonban előkerült a bevándorlás kérdése is. Az elemzés szerint ez nem meglepő, hiszen a multikulturális és hagyományos bevándorlási célpontot jelentő Egyesült Államokban közel 45 millió külföldön született személy él, akik közül minden negyedik (kb.

Lehetőség

Palvin Barbara vágyakozása.

Izgatottan várja Palvin Barbi, hogy megmutassa a világnak Magyarországot – így a Blikk Online.

„Mint megírtuk, Barbi lesz az idei MTV EMA házigazdája, ráadásul a nemzetközi színtéren is ünnepelt magyar szupermodell az este folyamán egy másik prominens világsztárral, David Guettával jelentkezik be Budapestről, méghozzá a Széchenyi fürdő egyik medencéjének tetejére épített színpadról. A gyönyörű modell most egy friss poszttal jelentkezett be rajongóinak az Instagram-on, mellyel tudatta velük, hogy már Magyarországon várja a gála november 8-ai eljövetelét. 'Alig várom, hogy megmutassam mindenkinek a hazámat november 8-án. Köszönöm a lehetőséget. Érezzük jól magunkat!” – írja Barbi a bejegyzésében.”

Palvin Barbi Magyarországról jelentkezett be: alig várja, hogy megmutassa hazáját a világnak - fotó

Izgatottan várja Palvin Barbi, hogy megmutassa a világnak Magyarországot!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/102015/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?