Blogolj!

Kamugeri megint lebukott: kinek hisznek, neki vagy a Moody's-nak?

Miközben a szivárványos főpolgármester hisztizik, hogy Budapest szegény, mint a templom egere, a számok és a tények épp az ellenkezőjét bizonyítják: tele vannak lóvéval. Ennyi.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely főpolgármester újra „lebukott”, ugyanis „dúskál” a pénzben a főváros

– közölte a Magyar Nemzet Online, mely bemutatja: a fővárosi önkormányzat október 20-i időközi adatszolgáltatása szerint 133,9 milliárd forint állampapírral rendelkezik, nettó készpénzállománya pedig 85,6 milliárd forint.

A főváros január eleje és szeptember vége között 127,7 milliárd forint úgynevezett közhatalmi bevételre tett szert, ebből a legnagyobb tétel, 127,3 milliárd forint a helyi iparűzési adó. A féléves adatsor szerint január eleje és június vége között 61,4 milliárd volt a közhatalmi bevétel a fővárosban, ebből az iparűzési adó 61,2 milliárd, vagyis negyed év alatt 66,5 milliárdos adóbevétel folyt be. Június végén 27,9 milliárd forint készpénz állt Budapest rendelkezésére, állampapírban pedig 135 milliárdja volt. Ez azt jelenti, hogy három hónap alatt egymilliárddal csökkent ugyan az állampapír-állomány, ellenben 58 milliárddal nőtt a készpénz – idézi az MTI.

Varga Mihály pénzügyminiszter a napokban azt írta: „kínos magyarázkodást lehet olvasni a főpolgármester közösségi oldalán. Lényege: a csúnya, gonosz kormány elveszi a főváros pénzét, tönkreteszi a Fővárosi Önkormányzatot”. Felidézte, hogy 2010 óta a kormány 375 milliárdos adósságot vállalt át Budapesttől, miközben a főváros iparűzési adó bevételei 85 milliárdról 164 milliárdra emelkedtek.

„Karácsony Gergely magyarázkodik, félrevezet, közben a – kormánnyal szemben kritikus – Moody's hitelminősítő stabilról pozitívra javította a főváros pénzügyi helyzetének a megítélését. Döntsék el kinek higgyünk: Karácsonynak vagy a Moody's-nak”

– üzente a tárcavezető.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/102006/pics/lead_800x600.jpg
budapest,Karácsony Gergely,költségvetés,pénz,pénzügyminisztérium,varga mihály
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr. 2020-10-30 19:12:38
Nem értem , úgy érzem , hogy fordítva ülünk a lovon ! Miért kell foglalkozni egyáltalán azzal , hogy most mit mondott KARÓCAMUGERÓ ??! Mindenki tudja , most is tudjuk , hogy HAZUDIK HAZUDIK !! Ezt a hazugságokat kellene állandóan kidomborítani , hogy KARÓCAMUGERÓ júdapesti , tetűcsúszdás tanácselnök egy kis stílű szélhámos , hülyíti , parasztvakítja a mameluk , zombi , droid , debil , panel prolikat , komcsi - bolsi csatorna patkányokat , a csont idióta KOMMENISTA CSATORNA PATKÁNYOKAT !!
Azt , hogy időnként mit böfög , okádik bele a semmibe ....ki nem szarja le , lényegtelen , jelentéktelen !!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Az európai válságkezelő alap létrejöttéhez nélkülözhetetlen a magyar és lengyel szavazat

2020.11.27. 10:20
Többek között erről beszélt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádiónak adott interjújában. A …

Rákay Philip: Orbán igazi hazafiként kemény választ adott a zsarolásra

2020.11.16. 21:25
Egy valamiben biztosak lehetünk: ha a hazaáruló szivárványkoalíció egy szólamban, fejhangon üvölt, akkor a magyar miniszterelnök helyesen cselekedett.

Nem kérnek a kátyúkból – Karácsony ne a budapestieken spóroljon!

2020.11.16. 15:55
Van öt helyettese, több mint negyven tanácsadója és több mint tíz Facebook-szerkesztője. Na, azokon aztán tényleg lehetne spórolni.

Orbán bejelentette: megvétózzuk a büdzsét és a helyreállítási alapot

2020.11.16. 15:00
Semmiről sincs megállapodás, ameddig nincs megállapodás mindenről. És nem kérünk a jogállamisági kritériumnak hazudott brüsszeli …

A legtöbb kerületben kötelező a maszkviselés Budapesten

2020.11.12. 09:15
Bár kerületenként eltérőek lehetnek a szabályok a kötelező maszkviselést illetően, összességében egységes végeredményre jutottak az önkormányzatok.

A Fidesz Karácsonynak: nem engedhető meg, hogy tömve legyenek a buszok

2020.11.06. 09:55
Az M3-as metró felújítása ütemezésének összehangolására szólítja fel a balliberális főpolgármestert a Fidesz-KDNP budapesti képviselőcsoportja. …

Kőkemény: a magyar kormány megvétózhatja az EU-büdzsét!

2020.11.06. 05:50
A jogállamisággal kapcsolatos brüsszeli boszorkányüldözés nem hagy más lehetőséget – mindezt az igazságügyi miniszter lengette be.

Két hétig nem jár a fogaskerekű

2020.11.01. 10:15
Hétfőtől pályakarbantartás kezdődik az érintett szakaszon.

Lesújtó Kamugeri első főpolgármesteri éve

2020.10.31. 19:05
Nem kertelt Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár, kerek perec kimondta, ami a napnál is világosabb: Karácsony Gergely alaposan lejtőre állította a fővárost.

Már hétfőtől járnak az M3-as metrót pótló járatok

2020.10.30. 16:50
Már hétfőtől, november 2-ától több olyan közösségi közlekedési járattal lehet utazni Budapesten, amelyet az M3-as metró középső szakaszának felújítása miatt az érintett …

Ezeket a cikkeket olvastad már?