Blogolj!

Blogstar kávéház

Számlálás

Donald Trump féktelen tombolása.

Közel a katarzis az amerikai elnökválasztáson: Donald Trump az ujjából szopott szabályokkal bombázza az internetet, Joe Biden türelmesen várja, amíg véglegessé válik a győzelme – írja a Népszava Online.

„Annál idegesebb az elnök környezete. A kiszivárgott hírek szerint látják, hogy fogytán vannak az időnek és a bevethető jogi eszközöknek is. Képviselőik mindenhol jogi eljárásokkal támadják a szavazatszámlálást, de nincs könnyű dolguk. Az államok a saját törvényeik szerint számolnak, másrészt a legfelsőbb bíróság előtt egyszerre kellene a szavazatösszesítés folytatása és leállítása mellett érvelni – attól függően, hogy hol mi kedvezne Trumpnak. A saját bevallása szerint is rossz vesztes elnök egyébként második napja nem mozdult ki a rezidenciájáról és interjút sem adott. Egyes sajtóértesülések szerint rossz hangulatban van, a republikánus kormányzókat próbálja rávenni, hogy avatkozzanak be az érdekében, illetve kitalált választási szabályokra hivatkozik. Egyik internetes üzenete szerint a választás napja után beérkező voksok nem számítanak – ezt a bejegyzést a Twitter azzal a figyelmeztetéssel egészítette ki, hogy 'egyes szavazatokat még meg kell számolni'. Egy másik bejegyzése szerint a törvényesen leadott szavazatok terén ő nyert, csak akkor veszít, ha a törvényteleneket és későn érkezőket is beszámítják. A CNN értesülése szerint már egy 2024-es induláson gondolkodik – addigra idősebb lenne, mint most Joe Biden.”

Közel a katarzis az amerikai elnökválasztáson

Donald Trump az ujjából szopott szabályokkal bombázza az internetet, Joe Biden türelmesen várja, amíg véglegessé válik a győzelme. Egyre biztosabb, hogy Joe Biden lesz az Egyesült Államok 46. elnöke. A csütörtök estig összeszámolt szavazatok közül valamivel több mint 72,1 milliót kapott, Donald Trump 68,3 milliójával szemben. Ez 50,5:47,9 arányú többségnek felel meg.

Keveredés

Joe Biden szánalmas tévedése.

Meghalt fiával keverte össze lányunokáját még a választás napján a demokrata elnökjelölt – számol be róla az Origo.hu.

„Alaposan összezavarodhatott a demokrata elnökjelölt, ugyanis a választás napján – amikor a családtagjait mutatta volna be a támogatóinak – az egyik lányunokája nevét tévesztette össze az öt éve meghalt fiával, Beau Bidennel – írta a Mandiner. Biden átölelve az egyik lányunokáját, ezt mondta a mikrofonba: 'Ez itt a fiam, Beau Biden, akit önök közül sokan beválasztottak a delaware-i szenátusba.' Beau Biden, Joe fia azonban már öt éve meghalt agydaganatban. Ezt ezek után még tetézte azzal, hogy zavarában másodjára sem sikerült eltalálni saját unokájának a keresztnevét. Második próbálkozásra ugyanis Natalie-nak nevezte a lányt, akit amúgy Finnegannek hívnak. Biden félrebeszélése itt már a tömegnek is feltűnt, és értetlenül fütyültek az elnöknek. Végezetül, amikor rájött hogy hatalmasat tévedett, próbálta korrigálni az elszólását: – Várjanak, ő nem Natalie, hanem a másik unokám, Finnegan.”

Joe Biden összetévesztette egyik lányunokáját a meghalt fiával

Meghalt fiával keverte össze lányunokáját még a választás napján Joe Biden. Alaposan összezavarodhatott a demokrata elnökjelölt, ugyanis a választás napján - amikor a családtagjait mutatta volna be a támogatóinak - az egyik lányunokája nevét tévesztette össze az öt éve meghalt fiával, Beau Bidennel - írta a Mandiner.

Együttműködés

Az 5G versenyelőnye.

A versenyképesség megtartását, sőt lépéselőnyt jelent az ötödik generációs mobilkommunikáció alkalmazása – mondja a Magyar Hírlap Online cikkében Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az 5G-koalíció elnökségi tagja.

„A járvány megmutatta, hogy a digitális eszközök nélkülözhetetlenek a helyzet kezelésében, valamint azok lehetnek eredményesek, akik tudatosan készültek a jövőjükre – mondta tegnap Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az 5G-koalíció elnökségi tagja tegnap egy plenáris üléssel egybekötött szakmai konferencián. Kifejtette, számos példaértékű kezdeményezést indítottak útjára, egyik ilyen az 5G-koalíció 2017-es megalapítása, rá egy évre pedig a Mesterséges intelligencia koalíciót hozták létre. Az 5G hozzájárul a fenntartható fejlődéshez, a legfontosabb versenyképességi tényező pedig maga a digitalizáció. Azok a polgárok, cégek, régiók, amelyek nem ismerik fel ennek jelentőségét, elvesztik versenyképességüket. Hazánk szempontjából fontos az is, hogy e téren az unió versenytársa lehessen Ázsiának. Magyarország a harmadik legfelkészültebb 5G-ország Európában – mutatott rá a miniszter, hozzátéve, hogy az 5G bevezetéséhez az állami szereplők, a piac és az egyetemi szféra együttműködésére egyaránt szükség van.”

Versenyelőnyt jelent az 5G

A járvány megmutatta, hogy a digitális eszközök nélkülözhetetlenek a helyzet kezelésében, valamint azok lehetnek eredményesek, akik tudatosan készültek a jövőjükre - mondta tegnap Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az 5G-koalíció elnökségi tagja tegnap egy plenáris üléssel egybekötött szakmai konferencián.

Bírság

A koronafelelőtlenség büntetése.

Azonnal milliós bírsággal sújthatók az üzletek a felelőtlen vásárlók miatt Magyarországon – foglalja össze a Hirado.hu.

„November 2-tól megszűnt a korábbi szabályozás, amely szerint először figyelmeztettek a rendőrök, majd jött a bírság és végső esetben a bezárás, ezért a kereskedők felelőssége is nagyobb – mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György. Rámutatott: hétfőtől akár már az első alkalommal is bezárható az üzlet minimum egy napra, de akár egy évre is, illetve százezertől egymillió forintig terjedő bírság is kiszabható.”

Azonnal milliós bírsággal sújthatók az üzletek a felelőtlen vásárlók miatt

Újabb mérföldő a járványban - 5000-nél is több beteget ápolnak már kórházban a koronavírus miatt. Csak emlékeztetőül, a tavaszi első hullám idején ezer körül volt a csúcs, most ötször akkora a kórházak terhelése. A kormány indoklása szerint éppen ezért kellettek az újabb szigorítások. Ne feledjék, ma éjféltől reggel 5-ig ismét kijárási korlátozás lesz.

Szerelem

Maksa Zoltán titkos esküvője.

Szűk baráti körben mondta ki a boldogító igent Maksa Zoltán humorista; ráadásul nem is először – olvasható a Blikk Online-on.

„Nagy a szerelem köztük, Marika gyermekvédelmi asszisztens, amatőr színésznő és festészettel is foglalkozik. Szűk családi körben volt az esküvő, még néhány barát volt jelen, úgy ötvenen lehetettek. Mindenki kedveli őket Gyömrőn, itt élik mindennapjaikat – mondta, s egy másik jelenlévő is mesélt lapunknak a lagziról. – Jó hangulatú kis esküvő volt, amely után étteremben fogadták a násznépet. Mindenki remekül érezte magát, az ételek finomak voltak, a friss házasok nagyon örültek egymásnak. Október 30-án volt a lagzi, ami után kettesben elvonultak egy hétre – tudtuk meg a neve elhallgatását kérő ismerőstől.”

Egyiküknek sem először került gyűrű az ujjára: 58 éves nősült meg ismét Maksa Zoltán

A Karinthy-gyűrűs humorista hat éve ismerkedett meg festőművész-költő szerelmével, akit egy meghitt szertartáson vett feleségül - erről egy szemfüles olvasó-riporter számolt be lapunknak, amiért jár neki a 10 ezer forintos jutalom. ( A legfrissebb hírek itt) Egyiküknek sem először került gyűrű az ujjára, korábban az asszony is elvált, míg a humorista már harmadszor tett esküt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/102244/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?