Blogolj!

Gulyás Gergely: a magyar egészségügy felkészült a hatékony védekezésre

A héten is megtartotta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfót, ahol közölték a legfrissebb járványügyi és kormányzati intézkedéseket.

A sajtótájékoztató ezúttal újból újságírók jelenléte nélkül zajlott le. Gulyás Gergely ismertette a legfontosabb intézkedéseket, miszerint a kijárási tilalmat, a távolságtartás és a maszkhasználatot betartják az emberek. Hangsúlyozta: ha ilyen felelősségteljes marad a lakosság, akkor sikeresen át tudjuk vészelni  a járvány erősödő szakaszát.

A miniszter elmondta, hogy a legfrissebb járványügyi adatok alapján látható, hogy indokolt volt a szigorításokat bevezetni.

Bízhatunk abban, hogy a bevezetett intézkedések beváltják a hozzájuk fűzött reményeket

– mondta Gulyás Gergely.

A miniszter szerint az ország európai szinten jól áll a lélegeztetőgépek és a kórházi ágyak számát illetően.

Magyarország mindent megtett annak érdekében, hogy a második hullámmal szemben felkészüljön.

Egy rendkívüli helyzetben vagyunk, és 30 éve most kellett másodjára rendkívüli jogrendet hirdetni

- mondta Gulyás. Hangsúlyozta: bár nehéz a szabályok betartása, a kormány abban bízik, hogy ha 30 napig sikerül ezeket betartani, akkor egy jobb időszak következik.

A választási törvénnyel kapcsolatban a miniszter elmondta, hogy semmi köze az ellenzéki pártok indulásához. Az ellenzék egy vagy két listával indul majd, így a mostani módosítás nem érinti őket. Szerinte az, hogy 106 körzetből 50 körzetben 500 aláírást összegyűjtsön egy párt, az megfelelő mérték, hogy az országos listaállítással járó pénzt megkapják. Összesen 25000 ezer aláírás kell egy országos listához. 

Gulyás Gergely újságírói kérdésre elmondta, hogy minden iskola dolgozót tesztelnek, valamint hangsúlyozta, hogy 6,5 millió vakcinára tart igényt az ország az uniótól az eddig megkötött szerződés alapján, de a kormány megpróbál más oltóanyagokat is beszerezni.

Gulyás Gergely elmondta, hogy nem lehet korlátozni a választási titkosság jogát, mindenki szabadon rendelkezhet arról, hogy nyilvánosságra hozza a szavazatát, ha épp úgy dönt. Mindez egy uniós bírósági döntés eredményeként kerül be a magyar szabályozásba. 

Gulyás elfogadhatatlannak tartja az az uniós eljárást, hogy szerződéseket lopakodó módon akarnak felülírni az unióban. Ez nem jogállamisági döntés, hanem zsarolási jog. Az a szabályozás, amit a német elnökség akar, azt jelenti, hogy Brüsszelben dőlhetnek el a döntések.

Korózs képviselővel kapcsolatban Gulyás elmondta: vitathatatlan, hogy le kéne mondania az olyan egészségügyi bizottság vezetőjének, akik kamuvideókat gyárt egy olyan válsághelyzetben, mint a mostani.

Semmilyen hitelessége nincs egy ilyen parlamenti képviselőnek, és érthetetlen, hogy az ellenzék, miért nem jelöl más embert

- mondta.

Ahogy az első hullám idején, úgy most is meghosszabbítják az állammal kapcsolatos határidőket.

Gulyás hangsúlyozta, hogy a hírekkel ellentétben nem fogja az állam a focisták fizetését kipótolni. Bruttó 240 ezer forintig lehet a bér felét megtérítettni. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette, hogy hamarosan változik az örökbefogadás szabályrendszere, gyorsabb és egyszerűbb lesz az eljárás.

Gulyás hangsúlyozta, hogy nem igaz, hogy csak párok fogadhatnak örökbe, de az igaz, hogy az egyedülállók csak miniszteri engedéllyel tehetik majd meg. 

Egy gyereknek a testi-lelki fejlődését egy apa, és egy anya szolgálja

- mondta kérdésre Gulyás.

A digitális oktatással kapcsolatban elmondta, hogy a kormány hamarosan dönt az ingyenes internetről.

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, hogy vészhelyzetben gyorsabban lehet engedélyeztetni a vakcinákat, valamint ő személy szerint bármelyikkel beoltatná magát, amelyik a tesztelés összes fázisán átesett.

Az amerikai elnökválasztással kapcsolatban elmondta, hogy bár a sajtó már eredményt hirdetett, de hivatalos eredmény még nincsen, de hangsúlyozta, hogy minden új kormánynak meg kell adni az esélyt, hogy közös célokat találjunk, így a Joe Biden kabinettel is.

Amíg polgári kormány van hatalmon, addig nem lesz migráció Magyarországon

- mondta kérdésre Gulyás.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/102490/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,belpolitika,Gulyás Gergely,járvány,Kormányinfó,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.29. 21:55
Fekete-Győr András határozott közösködése, Donald Trump kifakadása, a karácsonyi ajándékvásárlás felelőssége, a német vírustagadók lázadása és Köllő Babett őszinte vallomása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.28. 22:00
Az állami vagyon kiszervezése, a radikális baloldal tombolása, az Európai Néppárt komolytalansága, Soros György bosszúszomjas ármánykodása és Bereczki Zoltán indulatos válása online lapszemlénkben.

Szomorú rekord: 152 halálos áldozatot követelt a járvány

2020.11.28. 09:05
Kétszázezer fölé nőtt a regisztrált, beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon.

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Elhunyt 135 beteg, 6393 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.11.27. 09:15
A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 6393 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és elhunyt 135 többségében …

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Gulyás Gergely: Nem várhatóak újabb szigorítások

2020.11.26. 11:05
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ma is megtartotta a szokásos heti online Kormányinfót. Mutatjuk a részleteket!

Elhunyt 115 beteg, 6360 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.11.26. 09:20
A legfrissebb adatok szerint 6360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést,és elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg.

Ezeket a cikkeket olvastad már?