Blogolj!

Blogstar kávéház

Nyilatkozat

Az uniós kiállás felvizezése.

A közösség egységét demonstrálni szándékozó nyilatkozatot fogadtak el pénteken az uniós tagállamok belügyminiszterei a terrorizmus elleni harcról, miután a párizsi, nizzai és bécsi merényletek nyomán Európa-szerte fellángolt a vita a vallásszabadságról és az iszlám helyéről és szerepéről a kontinensen – tudósít a Népszava Online.

„A német soros EU-elnökség által francia és osztrák támogatással még a múlt héten beterjesztett nyilatkozattervezet meglehetősen sok kritikát kapott, amiért például összefüggésbe hozta a migrációt a terrorizmussal, és ajánlást tartalmazott az integrálódni nem hajlandó bevándorlók megbüntetésére. Több tagállam – köztük Hollandia, Luxembourg, Spanyolország és Svédország – tiltakozására végül kikerültek a szövegből a vitatott és az iszlámot megbélyegző, a szélsőségekkel összemosó passzusok. Többen megkérdőjelezték, hogy okos dolog-e az iszlámot kedvezőtlen színben feltüntetni épp akkor, amikor az egyik koronavírus elleni vakcina kifejlesztője egy Németországban élő török házaspár. A pénteken elfogadott és az első változathoz képest meglehetősen felvizezett uniós nyilatkozat leszögezi: a migránsoknak aktív erőfeszítéseket kell tenniük a társadalmi integrálódásra. A demokratikus rend és értékek elleni fellépést pedig nem szabad sem lebecsülni, sem tolerálni, bármi is legyen az indítéka. A szöveg emellett felsorolja azokat a szükséges intézkedéseket, amelyeket a közösség évek óta képtelen végrehajtani a terrorveszély elhárítása érdekében. Ezek közé tartozik az online gyűlöletbeszéd terjedésének megállítása, a rendőrségi együttműködés fokozása, a közös adatbázisok hatékonyabb használata és a jobb információcsere.”

Felvizezték az uniós nyilatkozat szövegét

Az albán iskolába járó fiúk közül minden második lehetett volna a bécsi merénylet elkövetője. Az osztrák terrorelhárítást átszervezik. Átszervezik Ausztriában az ország biztonságán őrködő államvédelmi hivatalt (BVT). A 18 éve működő intézményben szétválasztják a kriminalitással és a titkosszolgálattal foglalkozó részlegeket. Utóbbi több munkatársat és pénzt kap, ahogy a belügyminiszter fogalmazott, azért, hogy „európai színvonalra emeljék a szervezetet."

Bizonyosság

A radikális baloldal jutalma.

Levelet írtak a szélsőbaloldali amerikai aktivisták Bidennek, kérik a jutalmukat az utcai háborúkért – írja az Origo.hu.

„Az erőszakos megmozdulásokért és rombolásokért felelős, radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) társalapítója levelet írt a demokratáknak, amiben az áll, hogy mivel segítettek nekik a győzelemben, most kérik a jutalmukat, ráadásul komoly elvárásaik vannak – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Ugyanakkor a demokraták megosztottak abban, hogy a szélsőbaloldal mennyit is segített nekik, sokan úgy vélik, hogy a mérsékeltebbek éppen a radikális baloldali szervezet miatt vesztettek el fontos és biztosnak vélt képviselői helyeket, és ezért nem tudták átvenni a szenátus irányítását. Az viszont egyértelműen bebizonyosodott, hogy a szélsőbaloldal Biden és a demokraták választási győzelme érdekében borította lángba az Egyesült Államokat.”

Levelet írtak a szélsőbaloldali amerikai aktivisták Bidennek, kérik a jutalmukat az utcai háborúkért

Az erőszakos megmozdulásokért és rombolásokért felelős, radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) társalapítója levelet írt a demokratáknak, amiben az áll, hogy mivel segítettek nekik a győzelemben, most kérik a jutalmukat, ráadásul komoly elvárásaik vannak - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Probléma

A liberális média hamisítása.

Számos terrorcselekmény visszavezethető az illegális migrációra, ám a „függetlenobjektív” sajtó erről nem vesz tudomást – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„Az elmúlt években Franciaországban, Németországban, Ausztriában és az Egyesült Államokban is voltak olyan terrorcselekmények, amelyek visszavezethetőek az illegális migrációra – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. Bakondi György megjegyezte: a 'liberális baloldali média' ezt igyekszik elhallgatni. Arra hivatkoznak, hogy az illető nem illegális bevándorló volt, hanem már az adott országban született – mondta. A főtanácsadó szerint viszont ez a 'rosszabb hír', mert ez azt jelzi, hogy a többéves, évtizedes integrációs erőfeszítés hatástalan volt. Bakondi György kiemelte: a probléma, hogy illegálisan, a jogszabályok semmibevételével engednek be embereket a határokon ismeretlen identitással, előélettel, céllal.”

Bakondi: Számos terrorcselekmény visszavezethető az illegális migrációra

Bakondi György megjegyezte: a „liberális baloldali média" ezt igyekszik elhallgatni. Arra hivatkoznak, hogy az illető nem illegális bevándorló volt, hanem már az adott országban született - mondta. A főtanácsadó szerint viszont ez a „rosszabb hír", mert ez azt jelzi, hogy a többéves, évtizedes integrációs erőfeszítés hatástalan volt.

Ünnep

A magyar futball karaténujjongása.

Sporttörténelmet írt a válogatott – emlékeztet a Hirado.hu.

„Kiharcolta a magyar labdarúgó-válogatott a kontinenstornán való részvételt a tegnapi, Izland elleni győzelmével. Eldőlt, hogy két egymást követő Európa-bajnokságon is ott lehet Magyarország, ilyenre korábban nem volt példa. Ha nincs a kijárási tilalom biztosan tízezrek ünnepeltek volna az utcákon, így maradt a tévék előtt az otthoni örömujjongás – hangzott el az M1 Híradójában.”

Sporttörténelmet írt a válogatott

Kiharcolta a magyar labdarúgó-válogatott a kontinenstornán való részvételt a tegnapi, Izland elleni győzelmével. Eldőlt, hogy két egymást követő Európa-bajnokságon is ott lehet Magyarország, ilyenre korábban nem volt példa. Ha nincs a kijárási tilalom biztosan tízezrek ünnepeltek volna az utcákon, így maradt a tévék előtt az otthoni örömujjongás - hangzott el az M1 Híradójában.

Barátság

Curtis megható üzenete.

A rapper nem feledkezett meg a koronavírussal küzdő barátjáról, Majkáról – számol be róla a Blikk Online.

„Majka a hét elején jelentette be, hogy ő is elkapta a koronavírust, azóta pedig az is kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladással is küzd, így kórházba is kellett mennie. Bár mostanra ismét otthon lehet a családja körében, barátja, Curtis nem felejtett el jobbulást kívánni neki, üzenete mellé pedig több közös fotót is mellékelt a gondtalanabb időkből. Hogy Majkához vajon eljut-e az üzenet, nem lehet tudni, a rapper ugyanis különös módon 2 napja eltűnt a közösségi oldalairól.”

Curtis megható üzenetet küldött Majkának: így kíván jobbulást neki

A rapper nem feledkezett meg a koronavírussal küzdő barátjáról.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/102546/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.28. 04:15
A munkanélküliség számháborúja, Soros és Gyurcsány mesterterve, Kunhalmi Ágnes beismerő vallomása, a vakcinák életmentése és Presser Gábor hatalmas melója szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?